دیدنی های بورسا

مرتب سازی بر اساس :
clear

اولین نفری باشید که برای این مکان عکس آپلود می کنید

آثار ملی ایران میراث جهانی یونسکو

بازدید از این جاذبه رایگان است

در سفر به بورسا از کجا دیدن کنیم؟

بورسا، چهارمین شهر پرجمعیت ترکیه، زمانی پایتخت امپراتوری عثمانی بود؛ شهری که با فاصله حدود ۱۵۰ کیلومتری از استانبول (دو ساعت)، مقصد بی‌نظیری برای سفر جاده‌ای از استانبول، پایتخت فرهنگی ترکیه، به شمار می‌رود. بازدید از بناهای تاریخی، مساجد و سایر جاذبه‌های گردشگری، شکم‌گردی و مزه کردن غذاهای مشهور ترکی از جمله اسکندر کباب، اسکی در یکی از بهترین پیست‌های زمستانی ترکیه و مردمان مهمان‌نواز و خون‌گرم از جمله دلایلی هستند که گردشگران داخلی و خارجی را به‌سمت بورسا می‌کشانند.

علاقه‌مندان، علاوه برماشین شخصی، می‌توانند با کشتی‌ از طریق دریای مرمره و سپس یک اتوبوس کوتاه از استانبول، خود را به بورسا برسانند؛ به همین دلیل، برخی از گردشگرانی که به استانبول سفر می‌کنند، بازدید از بورسا را نیز در برنامه خود می‌گنجانند. بورسا همچنین یک نقطه توقف عالی برای سفرهایی به‌سمت سواحل دریای اژه یا مدیترانه کشور ترکیه است. در ادامه با ما همراه باشید تا شما را با برخی از محبوب‌ترین جاهای دیدنی بورسا آشنا کنیم.

مسجد جامع بورسا (Grand Mosque of Bursa)

مسجد جامع بورسا

منبع عکس: ویکی پدیا. عکاس: Benat Irasuegi

مسجد جامع بورسا یا اولو جامی (Ulu Camii، مشهور به موزه اسلامی و موزه خوشنویسی) از زمان ساخت تا بیش از ۵۰۰ سال به‌عنوان بزرگ‌ترین مسجد ترکیه شناخته می‌شد؛ مسجدی که روزهای جمعه، حدود ۵,۰۰۰ نمازگزار را در داخل و ۲,۰۰۰ نفر را در حیاط خود جای می‌دهد. ساخت این مسجد عظیم در سال ۱۳۹۶ میلادی به دستور سلطان بایزید اول (چهارمین فرمانروای امپراتوری عثمانی) و معماری «علی نجار» (Ali Nacar) آغاز شد و سه سال بعد به اتمام رسید. سلطان بایزید قول داده بود که در صورت پیروزی در نبرد نیکوپلیس (Nicopolis)، ۲۰ مسجد بسازد؛ او پس از بازگشت پیروزمندانه از جنگ، به‌جای ۲۰ مسجد، مسجد جامع بورسا را با ۲۰ گنبد ساخت.

بازدید از مسجد جامع بورسا رایگان و آزاد است و علاقه‌مندان می‌توانند بدون محدودیت در مجموعه به عکاسی بپردازند. از جذابیت‌های این مسجد می‌توان به چشمه داخل محوطه با ۱۸ گوشه و فواره‌ه‍ای متمایز در مرکز آن، ۱۹۲ کتیبه دیواری خطاطی‌شده در فضای داخلی (شامل آیات قرآن، احادیث، ۹۹ اسم الله، اسامی مختلف حضرت محمد (ص) و اسامی دانشمندان بزرگ اسلامی)، دیوارهای مزین به تزیینات سبک باروک عثمانی از قرن نوزدهم و خوشنویسی‌هایی از قرن هجدهم تا اوایل قرن بیستم، محراب مزین به هنر مقرنس‌کاری و تزیینات منقوش و طلاکاری شده و منبر چوبی اشاره کرد.

آرامگاه و مسجد سبز بورسا (Green Mosque)

مسجد سبز بورسا

منبع عکس: ویکی پدیا. عکاس: یاهیا مختار

محمد اول و هفت پادشاه دیگر عثمانی در مقبره سبز بورسا دفن شده‌اند

مقبره سبز بورسا به پنجمین سلطان عثمانی، محمد اول، اختصاص دارد. این بنای آبی/سبز روی تپه‌ای نه چندان دور از مرکز شهر و در کنار مسجد سبز واقع شده است؛ مقبره‌ای که داخل آن نیز به زیبایی با کاشی‌های رنگارنگ تزیین شده و بازدید از آن رایگان است. مقبره محمد اول در وسط این آرامگاه به‌همراه هفت مقبره دیگر قرار دارد. جالب است بدانید که درب چوبی مقبره سبز بورسا، همان دربی است که در سال ۱۴۲۱ میلادی (زمان ساخت این بنا) برای این مقبره ساخته شد.

مسجد سبز، از دیگر دیدنیهای بورسا و ثبت شده در فهرست میراث جهانی یونسکو، در سال ۱۴۱۲ میلادی به دستور سلطان محمد اول و با کمک هنرمندان ایرانی ساخته شد؛ فردی که در مقبره سبز مجاور دفن شده است. با کمی دقت به تزیینات داخلی مسجد سبز، درخواهید یافت که کاشی‌ها و رنگ‌های به کار رفته در این مسجد، مشابه مساجد آسیای مرکزی هستند. در مجموعه سبز بورسا، بناهای دیگری چون مدرسه، آشپزخانه و حمام نیز وجود دارند.

تله کابین بورسا

تله کابین بورسا

منبع عکس: تریپ ادوایزر. عکاس: ناشناس

تله کابین بورسا، یکی از طولانی‌ترین تله‌کابین‌های جهان با ۸٫۲ کیلومتر طول، در نزدیکی مرکز شهر قرار دارد؛ تله‌کابینی که از دامنه‌های اولوداغ (کوه بزرگ) عبور می‌کند و شما را در ۲۲ دقیقه به بالای کوه اولوداغ (ایستگاه نهایی در ارتفاع ۱,۸۱۰ متری از سطح دریا) می‌رساند. اسکی و اسنوبورد در فصل زمستان، وجود رستوران‌ها و کافه‌های متعدد در بالای کوه و مناظر زیبا از دامنه‌های جنگلی انبوه، قله کوه و شهر بورسا از جمله دلایل محبوبیت تله کابین بورسا در میان گردشگران داخلی و خارجی هستند.

در فصل زمستان، اسکی‌بازان و اسنوبوردسواران از تله‌کابین بورسا برای دسترسی به مراکز اسکی اولوداغ استفاده می‌کنند؛ البته این تله‌کابین، یک جاذبه گردشگری به شمار می‌رود و در تمام طول سال فعال است. سواری بر تله کابین بورسا در تمامی فصول، حتی فصل تابستان (برای رهایی از گرما و استفاده از هوای مطبوع کوهستانی)، فعالیتی دلچسب و لذت‌بخش است.

پیست اسکی و کوهستان اولوداغ

پیست اسکی اولوداغ

منبع عکس: سایت بوکینگ. عکاس: ناشناس

پیست اسکی اولوداغ، از مقاصد برتر زمستانی ترکیه، در جنوب شهر بورسا قرار دارد و علاقه‌مندان تنها با ماشین‌های شخصی یا تورهای تفریحی می‌توانند به آن دسترسی داشته باشند. انواع امکانات رفاهی نظیر رستوران، کافه، سایت تفریحی و ورزشی، هتل و استراحتگاه به‌علاوه ۲۴ تله اسکی برای حمل و نقل اسکی‌بازان و اسنوبوردسواران در پیست اسکی اولوداغ تعبیه شده‌اند. افراد در تمام سطوح از مبتدی تا پیشرفته امکان اسکی در این مجموعه را دارند. ارتفاع پیست اسکی اولوداغ با ۲۸ کیلومتر شیب، بین ۱,۷۶۷ متر تا ۲,۳۲۲ متر است.

مجموعه مرادیه (Muradiye Complex)

مجموعه مرادیه

منبع عکس: ویکی پدیا. عکاس: Bernard Gagnon

مجموعه مرادیه از مشهورترین جاهای دیدنی تاریخ بورسا است

بورسا اولین پایتخت دوره عثمانی بود و مجموعه مرادیه آن می‌توان مقبره برخی از سلاطین و خانواده‌های اولیه این امپراتوری را مشاهده کرد. ۱۲ مقبره با نمونه‌های استثنایی از آثار هنری آن دوره مانند کاشی‌کاری‌های رنگارنگ و خوشنویسی‌ها، مسجد، مدرسه، حمام، آسایشگاه، چشمه و چندین سنگ‌نبشته از جذابیت‌های مجموعه مرادیه به شمار می‌آیند؛ مجموعه‌ای که توسط سلطان مراد دوم ساخته شد. از مهم‌ترین مقبره‌های این مجموعه می‌توان به آرامگاه سلطان مراد دوم (پدر محمد فاتح که قسطنطنیه را فتح کرد) و جم سلطان مشهور (سومین پسر محمد فاتح که در تبعید در ایتالیا پس از شکست در نبرد با برادرش درگذشت) اشاره کرد.

مسجد مرادیه با پلانی ساده، دو مناره، تزییناتی نظیر کاشی‌های ۶ ضلعی به رنگ فیروزه‌ای و آبی تیره و چهار گنبد اولین بنایی بود که در مجموعه مرادیه در سال ۱۴۲۶ میلادی تکمیل شد.

مسجد تاریخی قاضی اورهان بیگ (Orhan Gazi Mosque)

مسجد تاریخی قاضی اورهان بیگ

منبع عکس: ویکی مدیا کامنز. عکاس: ناشناس

تاریخچه مسجد تاریخی قاضی اورهان بیگ با معماری بیزانسی عثمانی به زمانی بازمی‌گردد که سلطان اورهان شهر بورسا را در سال ۱۳۲۶ فتح کرد؛ او پس از فتح شهر، تغییرات اساسی در شهر ایجاد کرد و قلعه‌ای شامل حمام، مسجد، مدرسه، آشپزخانه و کاروان‌سرا در ورودی شهر ساخت؛ به این ترتیب، بورسا به یک منطقه اسلامی بدل شد.

قلعه بورسا

قلعه بورسا

منبع عکس: ویکی پدیا. عکاس: Citrat

قلعه بورسا در محدوده منطقه عثمان قاضی بورسا از مشهورترین جاهای دیدنی شهر است؛ قلعه‌ای با دیوارهای بلند و باشکوه که قدمت آن به یک قرن قبل از میلاد مسیح بازمی‌گردد. این بنا نخستین بار توسط بیتینی‌ها (Bithynians) ساخته شد و پس از آن، در دوره‌های روم، بیزانس و عثمانی مورد استفاده قرار می‌گرفت و بازسازی می‌شد. قلعه بورسا پنج دروازه دارد و در ساخت آن از انواع بلوک و قلوه سنگ استفاده شده است. با بازدید از قلعه بورسا به سفری به گذشته خواهید رفت و شاهد زیباترین چشم‌اندازهای شهری بر فراز آن خواهید بود.

روستای جومالی کیزیک (Cumalikizik)

روستای جومالی کیزیک

منبع عکس: ویکی پدیا. عکاس: Darwinek

در روستای جومالی کیزیک می‌توانید به گذشته سفر کنید

روستای جومالی کیزیک با بیش از ۷۰۰ سال قدمت، یکی از معروف‌ترین مکان‌های دیدنی بورسا در میان تپه‌های دامنه کوه اولوداغ است که در فهرست میراث جهانی یونسکو نیز به ثبت رسیده است و تنها ۲۰ دقیقه با مرکز شهر فاصله دارد. از جذابیت‌های روستای جومالی کیزیک می‌توان خیابان‌های باریک سنگ‌فرش شده با خانه‌های قدیمی را نام برد که اکنون به‌عنوان رستوران‌های خانوادگی، فروشگاه‌های سوغاتی، چای‌خانه و غیره کاربری دارند.

روستای جومالی کیزیک را می‌توان به‌عنوان موزه‌ای در فضای باز با جاذبه‌هایی نظیر کانال‌های آب قدیمی، دیوارهای خشتی، مسجد چوبی و قدیمی، حمام قدیمی و گورستان چند ۱۰۰ ساله با سنگ قبرهای قدیمی، چشمه زکیه خاتون و بناهای یادبود با معماری عثمانی معرفی کرد. روستای جومالی کیزیک، فضایی بسیار آرام و سنتی دارد؛ البته این روستا در روزهای یکشنبه بسیار شلوغ است. بنابراین پیشنهاد می‌کنیم که در روزهای دیگر هفته به جومالی کیزیک بروید و از خوردن صبحانه یا ناهار با چشم‌اندازی از قله‌های پوشیده از برف کوه اولوداغ در آرامش لذت ببرید.

پارک توفان (Tophane Park)

پارک توفان

منبع عکس: تریپ ادوایزر. عکاس: ناشناس

پارک توفان در محله حصار (Hisar) در داخل دیوارهای قلعه بورسا با مناظر شگفت‌انگیز پانارومایی از شهر و کوه اولوداغ از بهترین جاذبه‌های بورسا به شمار می‌آید؛ پارکی کوچک که می‌توانید در آن از مقبره عثمان و اورهان، بنیان‌گذار بورسا و پسر وی، فواره، اولین واگن تله‌کابین بورسا (که از سال ۱۹۶۳ تا ۲۰۱۳ میلادی برای ۵۰ سال فعال بود) و همچنین برج ساعت تاریخی دیدن کنید و در فضایی سرسبز در کافه‌ها، یک چای خوشمزه با دسر ترکی بخورید.

موزه تولید ابریشم اوموربی (Museum of Umurbey Silk Production)

موزه تولید ابریشم اوموربی

منبع عکس: umaymdt.com. عکاس: ناشناس

بورسا از قطب‌های تولید ابریشم در کشور ترکیه است؛ بنابراین بازدید از موزه ابریشم اوموربی یکی از جذاب‌ترین فعالیت‌هایی است که می‌توان در این شهر به آن پرداخت. در این موزه اطلاعات بسیار جالبی درباره چگونگی تولید ابریشم از کرم ابریشم و همچنین تاریخ و اهمیت شهر بورسا به‌عنوان بخشی از جاده ابریشم به دست خواهید آورد.

موزه کاراگوز (Karagoz Museum)

موزه کاراگوز

منبع عکس: bursa.com.tr. عکاس: ناشناس

موزه کاراگوز در منطقه عثمان قاضی بورسا در ساختمانی قرار دارد که در سال ۱۹۹۷ میلادی به‌عنوان خانه هنری بورسا توسط شهرداری بورسا و بنیاد فرهنگ و هنر تاسیس شد. یک سالن تئاتر (مخصوص برگزاری نمایش سنتی سایه ترکی کاراگوز و هاچیوات)، یک گالری از عروسک‌های کاراگوز و هاچیوات، یک کتابخانه تخصصی و یک کارگاه طراحی از بخش‌های مختلف این خانه هنری بود تا زمانی که این بنا در سال ۲۰۰۷ میلادی تبدیل به موزه کاراگوز شد.

موزه کاراگوز متشکل از دو گالری است که یکی از آن‌ها تاریخچه هنر سایه و سایه‌بازی را نمایش می‌دهد و دیگری به نمایش ۶۱ قطعه از عروسک‌های اصلی کاراگوز اختصاص دارد. عروسک‌های این موزه نشانگر اقوام مختلفی از جمله ازبک‌ها، روس‌ها و رومانیایی‌ها هستند که زمانی در ترکیه زندگی می‌کردند. تماشای نمایش‌های عروسک‌گردانی زنده در موزه کاراگوز، به افرادی توصیه می‌شود که علاقه‌مند به آشنایی با شیوه زندگی اقوام گذشتگان هستند.

پل ایرگاندی (Irgandi bridge)

پل ایرگاندی

منبع عکس: ویکی پدیا. عکاس: HALUK COMERTEL

بسیاری پل ایرگاندی بورسا را به پل پونته وکیو فلورانس شبیه می‌دانند

پل‌های انگشت‌شماری در دنیا وجود دارند که روی آن‌ها مغازه بنا شده است. پل ایرگاندی یکی از این پل‌ها است که می‌توان آن را برادر کوچک پل پونته وکیو فلورانس معرفی کرد. در پل تاریخی ایرگاندی، بر فراز گوک‌دره (Gökdere)، از انشعابات رودخانه نیلوفر در شهر بورسا، می‌توانید از هنرمندان محلی، صنایع دستی و سوغاتی بخرید. این پل با ۱۱ متر عرض توسط تاجری ثروتمند به نام مصلح‌الدین در سال ۱۴۴۲ میلادی و در طول سلطنت مراد دوم، ششمین سلطان و خلیفه امپراتوری عثمانی، بنا با بیش از ۳۰ مغازه بنا شد.

بازار سرپوشیده بورسا

قسمت بزرگی از مرکز شهر بورسا به یک بازار سرپوشیده اختصاص دارد؛ بازاری که انواع کالاها در آن به فروش می‌رسند. بازار بورسا یک بازار بزرگ فوق‌العاده تاریخی مانند بازار استانبول نیست؛ اما بازدید از آن شما را با تاریخ و فرهنگ بورسا آشنا می‌کند و تجربه‌ای دلچسب برای شما به ارمغان می‌آورد. در بازار سرپوشیده بورسا به‌دنبال حیاط‌های کوچک مخفی و بخش‌های تاریخی باشید.

کاروانسرای کوزاهان (Koza Han caravanserai)

کاروانسرای کوزاهان

منبع عکس: raillynews.com. عکاس: ناشناس

بورسا در گذشته در مسیر جاده ابریشم و مسیر عبور کاروان‌ها قرار داشت؛ به همین دلیل کاروان‌سراهای بسیاری در آن ساخته شدند که در حال حاضر، تنها ۱۳ بنا از آن‌ها در بورسا باقی مانده است. 

کاروانسرای مجلل و مشهور کوزاهان توسط معماری به نام «عبد الاولی بن پولاد شاه» (Abdul Ula Bin Pulad Shah) در سال ۱۴۹۱ میلادی و به دستور سلطان بایزید دوم در بین مسجد اورهان و مسجد جامع بورسا در قبل بخش تاریخی شهر ساخته شد تا از تجار مهم جهانی میزبانی کند. این کاروان‌سرا از مراکز مهم تجارت ابریشم و نساجی در ترکیه به حساب می‌آمد و امروزه به‌عنوان یک کافه باغ کاربری دارد.

کولتور پارک (Kulturpark)

کولتور پارک

منبع عکس: ویکی مدیا کامنز. عکاس: ناشناس

کولتور پارک بزرگ‌ترین منطقه سرسبز شهر بورسا است که چندین جاذبه گردشگری مانند چرخ و فلک بزرگ با چشم‌اندازهایی عالی از شهر در آن وجود دارد. بازدید از این پارک به همه به‌خصوص به خانواده‌هایی توصیه می‌شود که به‌همراه کودکان به بورسا سفر می‌کنند.

درخت قدیمی اینکایا (Inkaya)

درخت قدیمی این ‌کایا بیش از ۶۰۰ سال قدمت دارد

درخت اینکایا با بیش از ۶۰۰ سال قدمت و ۳۷ متر ارتفاع در شمال بورسا در محله اویوک جینا قرار دارد؛ چناری قدیمی و تنومند که شاخه‌های آن حدود ۹ متر طول دارند و تنه آن دارای قطر حدود ۱۸ متر است. بازدید از این درخت قدیمی به افرادی توصیه می‌شوند که می‌خواهند چند ساعت را در طبیعت سپری کنند. در اطراف درخت اینکایا، کافه و رستوران‌های متعددی نیز برای رفاه حال گردشگران تعبیه شده‌اند.

حمام ترکی اسکی کاپلیجا (Eski Kaplica Hamami)

حمام ترکی اسکی کاپیلکا

منبع عکس: bursa.com.tr. عکاس: ناشناس

سفر به شهرهای ترکیه بدون تجربه حمام ترکی تکمیل نمی‌شود. حمام ترکی اسکی کاپلیجا در مرکز شهر یکی از بهترین حمام‌های سنتی بورسا است که تجربه یک حمام ترکی تمام عیار را به گردشگران ارائه می‌کند. علاقه‌مندان می‌توانند از حمام تاریخی کچلی کادینلار (Tarihi Keceli Kadinlar)، یکی از قدیمی‌ترین حمام‌های بورسا، نیز دیدن کنند. 

شهر ساحلی تریل‌یه (Trilye)

شهر ساحلی تریل‌یه

منبع عکس: turna.com. عکاس: ناشناس

بورسا، شهر ساحلی نیست؛ اما گردشگران می‌توانند با سفری یک ساعته به‌سمت غرب، خود را از مرکز شهر به منطقه ساحلی فوق‌العاده تریل‌یه برسانند. مسیر دسترسی این دهکده ماهیگیری جذاب با وجود جاده‌های پرپیچ‌وخم با مناظر باشکوه و جاده‌هایی از میان مزارع زیتون، از جذابیت‌های سفر به تریل‌یه به شمار می‌رود. در تریل‌یه با مردم محلی ارتباط برقرار کنید، به گشت‌وگذار بپردازید و در رستوران‌هایی با چشم‌انداز دریا، ناهار یا صبحانه بخورید.

خانه‌های تاریخی با کاشی‌های قرمز رنگ، خیابان‌های باریک و جاذبه‌های تاریخی نظیر کلیسای بزرگ (امروزه با نام مسجد فاتح شناخته می‌شود)، کلیسای تاریخی با دیوارهای نقاشی شده، خانه دوندار (Dundar House) یا کلیسای یوانس (Yuannes Church)، مدرسه تاش (Tas Mektep)، حمام عثمانی و صومعه مدیکیون (Medikion Monastery) از جاهای دیدنی تریل‌یه هستند.

شبه‌جزیره گل‌یازی (Golyazi Peninsula)

شبه جزیره گل‌یازی

منبع عکس: ویکی پدیا. عکاس: Cetintas555

شبه‌جزیره گل‌یازی از مشهورترین جاهای دیدنی دریاچه اولوبات است

در سفر یک‌روزه خود به شهر ساحلی تریل‌یه، می‌توانید از شبه‌جزیره گل‌یازی نیز دیدن کنید. این جزیره در دریاچه اولوبات، یکی از دریاچه‌های زیبا و دست‌نخورده بورسا با هفت جزیره و یک شبه‌جزیره، قرار دارد. این دریاچه آب شیرین با مساحتی بین ۱۳۵ تا ۱۶۰ کیلومتر مربع، بسیار کم‌عمق است و در عمیق‌ترین نقطه، تنها سه متر عمق دارد. اولوبات از رودخانه مصطفی کمال پاشا سرچشمه می‌گیرد و آب آن از طریق نهر اولوبات و رودخانه سوسورلوک در نهایت به دریای مرمره می‌رسد. دریاچه اولوابات در کنوانسیون رامسر به‌عنوان یکی از تالاب‌های مهم بین‌المللی به رسمیت شناخته شده است و بزرگ‌ترین جزیره آن، «هلیل بی» (Halilbey) نام دارد.

روستای جزیره‌ای گل‌یازی با قدمتی از دوره یونان باستان مهم‌ترین جاذبه دریاچه اولوبات به شمار می‌آید. ویرانه‌های باستانی، درخت چنار ۷۵۰ ساله، مسجد قدیمی و بقایای دیوار شهر از جاهای دیدنی گل‌یازی هستند؛ منطقه‌ای که با یک پل به خشکی وصل می‌شود و پیاده‌روی، صحبت با مردم محلی، تماشای غروب آفتاب و عکاسی از محبوب‌ترین تفریحات آن محسوب می‌شوند.

کلیسای کوم یاکا (Kumyaka Hagios Taxiarchoi)

کلیسای کوم یاکا

منبع عکس: ویکی پدیا. عکاس: HALUK COMERTEL

کلیسای کوم یاکا بورسا در منطقه مودانیا با قدمتی از امپراتوری بیزانس چهارم از قدیمی‌ترین کلیساهای جهان به شمار می‌رود. کوم یاکا در طول تاریخ پرفرازونشیب خود به‌عنوان کلیسا، نوانخانه و محلی برای نگهداری از فقرا و بیماران روانی کاربری داشته است. پلان اصلی این کیلسا مربعی شکل با یک گنبد و چهار ستون بود؛ کلیسایی که از مصالح به کار رفته در دیوارها و سقف آن می‌توان به آجر و سنگ اشاره کرد. مسیر دسترسی به کلیسای کوم یاکا از تپه‌های سرسبز مودانی می‌گذرد؛ منطقه‌ای که برای پیک‌نیک، عکاسی و تماشای چشم‌اندازهای زیبا از شهر، بسیار مناسب است.

دریاچه ایزینیک (Iznik Lake)

دریاچه ایزینیک

منبع عکس: bursa.com.tr. عکاس: ناشناس

دریاچه آب شیرین ایزینیک در جنوب شرقی دریای مرمره در منطقه ایزینیک بورسا، پنجمین دریاچه بزرگ ترکیه است. این دریاچه با عمق متوسط ۸۰ متر، طول ۳۲ کیلومتر و عرض ۱۰ کیلومتر در سال ۱۹۸۹ میلادی به‌عنوان منطقه‌ حفاظت شده اعلام شد؛ زیرا این منطقه، زیستگاه بسیاری از گونه‌های کمیاب و نادر پرندگان است. در دریاچه ایزینیک می‌توانید به تفریحاتی چون پرنده‌نگری، ماهیگیری، کایاک و قایق‌سواری و صرف غذا و نوشیدنی در رستوران و کافه‌های اطراف آن بپردازید.

جالب است بدانید در سال ۲۰۱۴ میلادی، طی عکسبرداری هوایی برای بررسی آثار محلی، بقایای یک باسیلیکای بیزانسی (متعلق به قرن چهارم میلادی) زیر آب دریاچه ایزنیک کشف شد؛ کلیسایی که گمان می‌رود در زمین‌لرزه سال ۷۴۰ میلادی از بین رفته باشد. قرار است در آینده موزه‌ای زیر آب در این منطقه ساخته شود.

دیگر دریاچه‌های بورسا

دریاچه بهشت پرندگان

دریاچه بهشت پرندگان. منبع عکس: en.arabtravelers.com. عکاس: ناشناس

دریاچه سیاه در ارتفاع ۲,۳۰۰ متری از سطح دریا بر فراز کوه اولوداغ و دریاچه بهشت پرندگان، دو دریاچه مشهور و مهم دیگر در بورسا هستند. دریاچه بهشت پرندگان در پارکی به همین نام قرار دارد که از مناطق مهم حفاظت شده بورسا به شمار می‌رود. این پارک با وسعت ۲۰۰,۰۰۰ متر مربع در ۱۲۰ کیلومتری غرب مرکز شهر بورسا، زیستگاه انواع پرندگان نظیر فلامینگو، شترمرغ، طاووس و پرندگان شکاری مانند عقاب و شاهین و همچنین اردک‌ها و برخی حیوانات دیگر است. از محبوب‌ترین فعالیت‌های گردشگران در دریاچه بهشت پرندگان می‌توان پرنده‌نگری، قایق‌سواری، ماهیگیری و صرف خوراکی در کافه‌ها و رستوران‌های مشرف به دریاچه را نام برد.

پرسش‌های متداول

مشهورترین دریاچه‌های بورسا کدامند؟

اولوبات، ایزینیک، دریاچه سیاه، دریاچه بهشت پرندگان

معروف‌ترین مساجد تاریخی بورسا کدامند؟

مسجد جامع بورسا، مسجد سبز بورسا، مسجد قاضی اورهان بیگ

مشهورترین کاروانسرای تاریخی بورسا کجاست؟

کاروانسرای کوزاهان

بهترین حمام‌های ترکی بورسا کدامند؟

حمام ترکی اسکی کاپلیجا، حمام تاریخی کچلی کادینلار 

نویسنده: نگین توکلی