دیدنی های محمود آباد

مرتب سازی بر اساس :
clear

اولین نفری باشید که برای این مکان عکس آپلود می کنید

آثار ملی ایران میراث جهانی یونسکو

بازدید از این جاذبه رایگان است

در سفر به محمودآباد از کجا دیدن کنیم؟

شهرستان محمودآباد در کرانه دریای مازندران، از پرطرفدارترین مقاصد شمال ایران میان گردشگران در طول سال است. سواحل زیبا، جنگل‌های انبوه و تالاب‌های مناسب پرنده‌نگری در گوشه و کنار این شهرستان توجه طبیعت‌گردان را به سوی خود جلب می‌کنند. محمودآباد از غرب به نور، از شرق به فریدون کنار و بابلسر و از جنوب به آمل می‌رسد. در سفر به محمودآباد می‌توانید از جاذبه‌های طبیعی متنوع و همچنین دیدنی‌های تاریخی این شهرستان بازدید کنید. در ادامه به معرفی برخی از مشهورترین جاهای دیدنی محمودآباد می‌پردازیم.

پارک ساحلی ملت

پارک ساحلی ملت محمود آباد با درختان کاج و فضای سبز از نمای بالا

منبع عکس: ایرنا، عکاس نامشخص

پارک ساحلی ملت از معروف‌ترین جاذبه‌های گردشگری محمودآباد میان گردشگران است که به‌دلیل دسترسی مناسب به تفریحات آبی و امکانات رفاهی، بسیاری آن را برای گشت‌وگذار و اتراق در ساحل انتخاب می‌کنند. از جمله امکانات پارک ملت محمودآباد می‌توان به آلاچیق‌ها، زمین بازی کودکان، رستوران و سرویس‌های بهداشتی اشاره کرد.

در نزدیکی پارک ملت پارکینگ عمومی قرار دارد و دسترسی به این پارک از بلوار آزادی و خیابان بسیج میسر است. چنانچه تمایل به پیاده روی در سواحل مازندران دارید یا علاقه‌مند به تماشای طلوع و غروب خورشید در سواحل دریا هستید، این پارک ساحلی انتخاب مناسبی برای شما خواهد بود.

پارک ملت محمودآباد دارای فضای سبز گسترده با پوشش گیاهی متنوع است؛ به همین دلیل، هوای این پارک نسبت به دیگر بخش‌های ساحلی محمودآباد رطوبت کمتری دارد. پارک ملت فاصله کوتاهی با مراکز خرید محمودآباد و امامزاده قاسم (ع) دارد و برای رفع خستگی پس از خرید و گشت‌وگذار در شهر مناسب است.

تالاب سرخرود

پرندگان مهاجر در تالاب سرخرود محمود آباد از نمای دور

منبع عکس: سیری در ایران، عکاس نامشخص

تالاب سرخرود در فاصله تقریبی ۲۰ کیلومتری از مرکز محمودآباد و در شرق این شهر قرار دارد. این تالاب در منطقه‌ای زیبا و سرسبز میان شالیزارها و کشتزارهای متعدد واقع شده است و در طول سال پرندگان مهاجر بسیاری از سایر نقاط جهان را میزبانی می‌کند.

از نخستین روزهای آذر ماه مهاجرت گونه‌های متنوع پرندگان مانند اردک‌های وحشی و غازها به تالاب سرخرود آغاز می‌شود؛ اما مشهورترین پرنده مهاجر این تالاب قوهای فریادکش هستند. از دیگر پرندگان مشهور در تالاب سرخرود می‌توان به تک درنای سیبری اشاره کرد. در طول سال‌های اخیر به‌دلیل کمبود مواد غذایی در اطراف این تالاب از تعداد پرندگان مهاجر کاسته شده است؛ اما هم‌چنان تالاب سرخرود از بهترین تالاب‌ها برای علاقه‌مندان به پرنده‌نگری در شمال ایران به شمار می‌رود.

اطراف تالاب سرخرود مناطقی مناسب برای گشت‌وگذار و کمپ در طبیعت هستند. این تالاب در فاصله کوتاهی از دریای کاسپین قرار دارد و در «وزرا محله» واقع شده است. اطراف تالاب سرخرود اقامتگاه‌های بومگردی و سنتی متنوعی قرار گرفته‌اند که اقامت در آن‌ها برای علاقه‌مندان به فرهنگ بومی مازندران خالی از لطف نیست.

جنگل بونده

جاده جنگلی میان درختان انبوه در جنگل بونده محمود آباد

منبع عکس: لوکس ویلا، عکاس نامشخص

جنگل بونده در نزدیکی روستایی به همین نام در منطقه اهلم رستاق محمودآباد قرار دارد. در نزدیکی روستای بونده تپه‌هایی سرسبز قرار گرفته‌اند که به جنگل بونده مشرف هستند و چشم‌اندازی زیبا از این عرصه جنگلی در مقابل چشم گردشگران به نمایش می‌گذارند. جنگل بونده ۲۰ کیلومتر از مرکز شهر محمودآباد فاصله دارد و از پر ترددترین جاذبه‌های گردشگری این شهر به شمار می‌رود.

انبوه درختان و پوشش متراکم جنگلی در جنگل بونده سبب خنکی بالا و کاهش شرجی هوا در این جنگل می‌شوند. جنگل بونده و روستای هم جوار با آن نسبت به جنگل و روستای اهلم در محمودآباد بکرتر هستند و مقاصدی مناسب برای فرار از شلوغی در فصل شلوغ گردشگری محمودآباد به شمار می‌روند.

از گونه‌های متنوع گیاهی در جنگل بونده می‌توان به درختان افرا، بلوط، ممرز، توسکا، نارون، راش، کرات، آزاد، لرگ، ون، انجیلی و گردو اشاره کرد. برای بازدید از این جنگل می‌توانید در خانه‌های روستایی و ویلاهای اطراف آن اقامت کنید؛ اما چنانچه قصد کمپ در طبیعت این جنگل را دارید، نقاط نزدیک به روستا را انتخاب کنید. جنگل بونده بکر است و برای اتراق در آن باید لوازم و تجهیزات کامل کمپ در طبیعت را همراه داشته باشید.

امامزاده قاسم

ورودی امامزاده قاسم محمودآباد

منبع عکس: تسنیم، عکاس نامشخص

امامزاده قاسم (ع) در نزدیکی مرکز شهر محمودآباد و در جوار ساختمان شهرداری قرار دارد. بقعه متبرک این امامزاده میان دو مدرسه قرار گرفته است و برای بازدید از آن باید از حیاط مدارس عبور کنید. در طول سالیان اخیر تلاش‌های گسترده‌ای از سوی اداره اوقاف مازندران برای دسترسی جداگانه به محوطه این امامزاده انجام شده است؛ اما هم‌چنان دسترسی به آن از مسیر حیاط مدارس انجام می‌شود.

امامزاده قاسم (ع) بر تپه‌ای کوچک قرار دارد و اتاقکی در محل مقبره آن ساخته‌اند. این مکان در گذشته محل شهادت امامزاده قاسم (ع) بوده است و بومیان این منطقه پس از شهادت او، این امامزاده را در همین مکان به خاک سپرده‌اند. در طول سال‌های بعد نیز مردم محلی اقدام به دفن مردگان خود در حیاط این امامزاده کردند.

امامزاده قاسم (ع) میان مردم محلی و روستاییان این منطقه جایگاهی ویژه دارد و مردم این نواحی بسیاری از مراسم عزاداری و جشن‌های مذهبی خود در طول سال را در جوار این امامزاده برگزار می‌کنند. بازدید از مقبره امامزاده قاسم (ع) در طول روز برای ساکنان این نواحی و گردشگران امکان‌پذیر است.

پارک جنگلی تشبندان

جاده جنگلی میان درختان سبز جنگل تشبندان

منبع عکس: لوکس ویلا، عکاس نامشخص

پارک جنگلی تشبندان از دیگر جاهای دیدنی محمودآباد به شمار می‌رود که در عرصه‌ای جنگلی به مساحت بیش از ۴۵,۰۰۰ متر مربع قرار گرفته است. این پارک به بخش‌های مختلفی تقسیم می‌شود که از میان آن‌ها می‌توان کیجاوزان، آقاشهر، قلعه جنگل بائوده و وزونره را نام برد.

پارک جنگلی تشبندان یکی از مناطق حفاظت شده در استان مازندران است و گونه‌های متنوعی از درختان هیرکانی شمال ایران مانند ممرز، افرا، زبان گنجشک، توسکا، نارون و لرگ در آن به چشم می‌خورند. این پارک جنگلی در دهستان اهلم رستاق و در فاصله ۱۰ کیلومتری از مرکز شهر محمودآباد قرار دارد.

بخش‌های زیادی از پارک جنگلی تشبندان در حال حاضر به‌دلیل نابودی عرصه جنگلی، به زمین کشاورزی تبدیل شده‌اند؛ اما در طول سال‌های اخیر اهتمام بیشتری توسط شهرداری محمودآباد برای حفاظت از سایر بخش‌های این منطقه صورت گرفته است. دوچرخه‌سواری، عکاسی و پیک‌نیک از بهترین تفریحات در پارک جنگلی تشبندان هستند و فصل بهار بهترین زمان برای لذت از زیبایی‌های این پارک به شمار می‌رود.

برای بازدید از پارک جنگلی تشبندان باید در مسیر جاده محمودآباد به آمل، پیش از «کلوده» به‌سمت روستای تشبندان در شرق این جاده بروید. ورودی جنگل تشبندان پس از روستای تشبندان قرار دارد.

سرای گردشگری و مرکز تجاری سیمرغ

نمای ورودی سرای گردشگری سیمرغ محمودآباد

منبع عکس: سایت دانشنامه معماری، عکاس نامشخص

سرای گردشگری و مرکز تجاری سیمرغ در فاصله تقریبی چهار کیلومتری از مرکز شهر محمودآباد و در غرب این شهر قرار دارد. این مجتمع دو طبقه امکانات رفاهی متنوعی دارد که از میان آن‌ها می‌توان به هایپرمارکت، فضای بازی کودکان، فروشگاه‌های متنوع پوشاک و فود کورت اشاره کرد.

ساخت‌وساز در مجموعه گردشگری و تجاری سیمرغ هم‌چنان ادامه دارد و در آینده بخش‌های مختلف دیگری مانند پردیس سینمایی و بخش‌های تفریحی دیگر نیز به آن اضافه خواهند شد. پارکینگ سرباز سیمرغ مقابل این مرکز تجاری قرار گرفته است و ظرفیت بالایی برای پذیرش خودروها دارد. سرای گردشگری و مرکز تجاری سیمرغ در فاصله کوتاهی از مجتمع شرکت نفت واقع شده است و از ساعت ۱۰ صبح تا ۱۱:۴۵ شب به بازدیدکنندگان خدمت‌رسانی می‌کند.

ساحل شنی سرخرود

ساحل شنی سرخرود از نمای کنار

منبع عکس: مستر بلیط، عکاس نامشخص

ساحل سرخرود در شرق شهرستان محمودآباد از زیباترین سواحل مازندران است که طول آن به حدود پنج کیلومتر می‌رسد. این ساحل از جنوب به شالیزارهای سرسبز می‌رسد و در بخش‌های مختلف آن تپه‌هایی شنی با چشم‌اندازهایی تماشایی از دریا قرار گرفته‌اند.

پارک جنگلی آب بندان سرخرود از جاذبه‌های دیدنی در نزدیکی ساحل سرخرود است که در مسیر جاده سرخرود به آمل قرار دارد. در طول پاییز و زمستان پرندگان مهاجر زیادی در حاشیه دریای سرخرود به چشم می‌خورند که بر زیبایی این منطقه می‌افزایند. این زمان از سال، ساحل سرخرود خلوت‌تر از سایر زمان‌های سال نیز هست و گشت‌وگذار در طول آن لذت دوچندان دارد.

برای بازدید از ساحل شنی سرخرود محدودیت زمانی وجود ندارد. از زمان طلوع تا غروب خورشید می‌توانید در این ساحل زیبا قدم بزنید و مناظری زیبا از دریا را تماشا کنید. ساحل سرخرود از ۱۵ کیلومتری شرق شهر محمودآباد آغاز می‌شود و تا ۶ کیلومتری غرب فریدون کنار ادامه دارد.

جنگل اهلم

آبگیر میان درختان جنگل اهلم در غروب

منبع عکس: ایران کجاست، عکاس نامشخص

جنگل اهلم از دیگر عرصه‌های جنگلی پرطرفدار در شهرستان محمودآباد است که در نزدیکی روستای اهلم قرار دارد. در این جنگل پوشش انبوه و گسترده‌ای از درختان هیرکانی شمال ایران مانند درختان گردو، ممرز، توسکا، افرا و نارون به چشم می‌خورند. جنگل و روستای اهلم از قدیمی‌ترین بخش‌های مازندران هستند که از دیرباز تاکنون از تفرجگاه‌های محبوب در این استان بوده‌اند.

از میان جنگل اهلم جاده‌ای بلند عبور می‌کند که دسترسی به بخش‌های مختلف این جنگل را برای کمپ در طبیعت ممکن می‌سازد. برای گشت‌وگذار در این جنگل می‌توانید برنامه پیک‌نیک یک‌روزه نیز در نظر بگیرید و در خانه‌های روستایی اطراف آن اقامت کنید. روستاهای اطراف جنگل اهلم امکانات مناسبی نسبت به این جنگل دارند و مورد توجه علاقه‌مندان به طبیعت‌گردی هستند.

دریاچه اهلم در حاشیه جنگل اهلم قرار دارد و از جاذبه‌های مورد توجه در این منطقه است. برای اتراق در جنگل اهلم می‌توانید اطراف این دریاچه را نیز انتخاب کنید. جنگل اهلم در فاصله ۱۰ کیلومتری از مرکز شهر محمودآباد قرار دارد.

پارک جنگلی طاهباز

درختان پارک جنگلی طاهباز محمودآباد

منبع عکس: لوکس ویلا، عکاس نامشخص

پارک جنگلی طاهباز در مرکز شهر محمودآباد و در بلوار امام خمینی قرار دارد. مساحت این پارک جنگلی در حدود ۲۳,۰۰۰ متر مربع است و منطقه‌ای مناسب برای اتراق در طبیعت در شهرستان محمودآباد به شمار می‌رود.

پارک جنگلی طاهباز مجموعه‌ای تفریحی و رفاهی با امکاناتی مناسب است و فاصله کوتاهی نیز تا ساحل دارد. این پارک جنگلی در سال ۱۳۹۳ افتتاح شد و مورد توجه اهالی منطقه و گردشگران قرار گرفت. مسجد «آهو محله» در جوار این پارک از معروف‌ترین مساجد محمودآباد است که مراسم مختلف سنتی و مذهبی در طول سال در آن برگزار می‌شوند.

از امکانات پارک جنگلی طاهباز می‌توان به زمین بازی کودکان، بخش وسایل ورزشی، مسیر تندرستی، آلاچیق‌ها، مسیر پیاده روی، سرویس‌های بهداشتی و نمازخانه اشاره کرد. در این پارک امکان برپایی چادر و اتراق شبانه وجود دارد و فضای مناسب برای پارکینگ وسایل نقلیه نیز در حاشیه آن تعبیه شده است. به‌دلیل قرارگیری پارک جنگلی طاهباز در مرکز شهر محمودآباد، با اتراق در این پارک دسترسی مناسبی به رستوران‌ها، جاهای دیدنی و ساحل محمودآباد نیز خواهید داشت.

تپه های باستانی سرخرود

تپه باستانی سرخرود از نمای بالا

منبع عکس: لوکس ویلا، عکاس نامشخص

تپه های باستانی سرخرود از قدیمی‌ترین آثار تاریخی در شهرستان محمودآباد و متشکل از دو تپه اصلی هستند. بر اساس یافته‌های باستان‌شناسان، قدمت این تپه‌ها به دوره‌های اشکانی و ساسانی می‌رسد. این تپه‌ها را با نام «تپه‌های قلاکتی» نیز می‌شناسند.

کارشناسان با کاوش‌ در تپه‌های باستانی سرخرود، کاربری این تپه‌ها در زمان اشکانیان را استفاده نظامی مانند دیده‌بانی و حفاظت از شهر برآورد کرده‌اند. نشانه‌هایی از وجود قلعه‌ای باستانی در این تپه‌ها نیز وجود دارد که در کتاب‌های تاریخی از آن با نام قلعه «ماهانه سر» یاد شده است. تپه‌های باستانی سرخرود در زمان ساسانیان توسط رومیان به آتش کشیده شدند؛ اما پس از آن نیز در طول دوره‌های تاریخی مختلف تا زمان قاجاریان، از تپه‌های قلاکتی استفاده‌های نظامی شده است.

تپه‌های باستانی سرخرود ارتفاع و چشم‌اندازی مناسب از مناطق اطراف دارند. نمونه‌هایی دیگر از این تپه‌ها در بخش‌های دیگر استان مازندران نیز وجود دارند که قدمت این نواحی را مشخص می‌کنند. این تپه‌ها در گذشته فاصله کوتاهی تا بندر «دریابار» داشتند که از مهم‌ترین مناطق تجاری ساسانیان بود.

نام تپه‌های باستانی سرخرود در سال ۱۳۹۰ در فهرست میراث آثار ملی ایران به ثبت رسید. وسعت این تپه‌ها در حدود ۳,۰۰۰ متر مربع است و در فاصله تقریبی چهار کیلومتری از ساحل سرخرود در شرق محمودآباد قرار گرفته‌اند.

پرسش‌های متداول

معروف‌ترین پارک‌های محمودآباد کدامند؟

بوستان‌های ساحلی لاله و ملت و پارک‌های جنگلی طاهباز و تشبندان

قدمت تپه‌های باستانی سرخرود چقدر است؟

دوران اشکانیان و ساسانیان

بهترین زمان برای پرنده‌نگری در تالاب سرخرود کدام فصل است؟

از واپسین روزهای فصل پاییز تا اواسط فصل زمستان

سرای گردشگری سیمرغ چه امکاناتی دارد؟

فود کورت، پردیس سینمایی، فروشگاه‌های پوشاک، فضای بازی کودکان و سرویس‌های بهداشتی

نویسنده: مینا بهزادی‌منش