- chevron_right کجارو
- chevron_right مجله گردشگری
- chevron_right اخبار
- chevron_right جاذبهها
- chevron_right راهنمای سفر
- تبلیغات در کجارو
آبادان از شهرهای استان خوزستان در جنوب غربی ایران است و یکی از قدیمی ترین شهرهای ایران محسوب میشود. با برخورداری از زیباییهای طبیعی و تاریخی، جاهای دیدنی آبادان گستره وسیعی را در بر میگیرند و جاذبههای آن دل هر گردشگری را راضی میکند. یکی از این دیدنیها، کلیسای سورت گاراپت است.
کلیسای سورت گاراپت یکی از سه کلیسای شهر آبادان بوده است که قدمت آن به دوره پهلوی بازمیگردد. امروزه از دو کلیسای دیگر اثری نیست؛ اما همچنان میتوان از فضای بیرونی کلیسای گاراپت بازدید کرد. با کجارو همراه باشید و بیشتر درباره این بنای مذهبی بخوانید.
آبادان از گذشته یکی از مظاهر گفتوگوی تمدنها و پذیرای ادیان و مذاهب متنوع بوده است. این موضوع را میتوان با نگاهی ساده به تعداد معابد و مساجد و پیروان سایر مذاهب و ادیان در این شهر دریافت. ابن بطوطه، جهانگرد مسلمان که در قرن هشتم هجری از این شهر دیدن کرد، به وجود مساجد و معابد بسیار در آبادان اشاره دارد. همچنین اسطخری در بیش از هزار سال پیش، این شهر را شهری مسلمان با حضور پیروان بسیار از سایر ادیان معرفی میکند. یکی از این اماکن مقدسی که هنوز سالم مانده، کلیسای گاراپت مقدس، یکی از سه کلیسای شهرستان آبادان است.
عکس از خبرگزاری تقریب (عکاس: نامشخص)
کلیسای ارامنه گاراپت مقدس که با نام کلیسای ارامنه آبادان نیز شناخته میشود، یکی از آثار ملی ایران به شمار میرود. این کلیسا زیر نظر شورای خلیفهگری ارامنه جنوب و اصفهان فعالیت میکند. مجاورت این کلیسا با مسجد امام موسی بن جعفر (ع) جلوهای از احترام متقابل پیروان الهی را به تصویر کشیده است.
عکس از خبرگزاری تقریب (عکاس: نامشخص)
کلیسای سورت گاراپت اولین کلیسای ارامنه آبادان در عصر حاضر محسوب نمیشود؛ بلکه پیش از احداث آن، در آبادان دو کلیسای دیگر نیز وجود داشتند. کلیسای کریستوفر و آشوری دو کلیسای دیگر آبادان بودند که اکنون هیچ اثری از آنها بر جای نمانده است. کلیسای گاراپت در ۹ اردبیهشت ۱۳۸۲ با شماره ثبت ۸۳۵۲ بهعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت ملی رسیده است.
کلیسای گاراپت مقدس آبادان از جاهای دیدنی استان خوزستان است و در ابتدای خیابان زند، جنب مسجد بهبهانیها قرار دارد. (مشاهده روی نقشه)
عکسهای گالری از خبرگزاری تقریب (عکاس: نامشخص)
کلیسا گاراپت مقدس در سال ۱۳۳۶ خورشیدی، در دوران پهلوی بنا شد و بزرگترین تالار اجتماعات ارمنیهای مقیم آبادان محسوب میشد.
در روزهای دفاع مقدس همچون مساجد شهر، کلیسای گاراپت یکی از سنگرهای دفاع رزمندگان به شمار میآمد. این کلیسا در زمان جنگ ایران و عراق ۴۰ درصد آسیب دید. بعد از پایان جنگ تحمیلی، بازسازی کلیسا از سال ۱۳۷۵ شروع شد و در سال ۱۳۷۸ پایان یافت. سرانجام کلیسای سورت گاراپت در سال ۱۳۷۸، با حضور اسقف ارامنه جنوب ایران و اصفهان، دکتر کوریون پاپیان، مهمانانی از کشور لبنان، فرماندار و نیز تنی چند از مسئولان محلی و ۴۰۰ میهمان از شهرهای تهران، اصفهان و شیراز بازگشایی شد.
عکس از خبرگزاری تقریب (عکاس: نامشخص)
پیش از جنگ تحمیلی حدود ۱۷۰۰ خانوار ارمنی در آبادان سکونت داشتند که پس از جنگ تعداد کمی از آنان به آبادان بازگشتند. در حال حاضر بهدلیل اندک بودن مسیحیان آبادان مراسمی در این کلیسا برگزار نمیشود.
ورودی کلیسای سورت گاراپت شامل چهار در دو لنگه قهوهای رنگ چوبی میشود که بر هر لنگه آن نقش صلیبی برجسته حک شده است. کلیسا دو گنبد مخروطی شکل آلومینیومی دارد. یکی از گنبدها بر ساختمان اصلی کلیسا واقع شده است و دیگری در قسمت انتهایی کلیسا قرار دارد؛ محلی ناقوس جای گرفته است.
عکس از خبرگزاری تقریب (عکاس: نامشخص)
در حال حاضر (سال ۱۴۰۰) امکان بازدید از فضای داخلی کلیسا وجود ندارد؛ اما میتوانید هر ساعتی از روز، از نمای بیرونی آن دیدن کنید.
نویسنده: بهاره غنچه