۸ کاخ باشکوه در استانبول که حتما باید ببینید

مینا رهبری
مینا رهبری پنجشنبه، ۱۲ اردیبهشت ۱۳۹۸ ساعت ۱۸:۱۵
۸ کاخ باشکوه در استانبول که حتما باید ببینید

در استانبول بناهای تاریخی زیادی وجود دارد که بخش مهمی از آن‌ها را کاخ‌ها شکل می‌دهند. این بناهای باشکوه جزو هویت شهر محسوب می‌شوند و هر یک از آن‌ها مانند صفحه‌ای از کتاب تاریخ استانبول است. 

معماری در استانبول از سنتی گرفته تا مدرن، از حماسی تا پرزرق‌وبرق ولی سطحی، بسیار متنوع است. در این مقاله می‌خواهیم ۸ کاخ زیبای استانبول را که اکثر آن‌ها توسط خانواده مشهور بالیان (Balyan family) طراحی شده است را به شما معرفی کنیم. هنگام برنامه‌ریزی سفر به استانبول، حتما این کاخ‌ها را در اولویت قرار دهید و حتما از آن‌ها بازدید کنید. 

کاخ عادله سلطان (Adile Sultan Palace)

کاخ عادله سلطان استانبول

منبع عکس: وب‌سایت meetingsbooker

کاخ عادله سلطان که در بالای تپه در بخش آسیایی استانبول قرار دارد، قبلا اقامتگاه تابستانی عادله سلطان، دختر سلطان محمود دوم بود. این کاخ در سال ۱۸۶۱ توسط معمار مشهور، سرکیس بالیان (Sarkis Balyan) ساخته شده است.

عادله سلطان که همسر، فرزندان و برادرش را از دست داده بود، زندگی‌اش را وقف امور خیریه کرد. در سال ۱۹۱۶ کاخ را به خوابگاه دبیرستان دخترانه تبدیل کرد. ۷۰ سال بعد، این کاخ در اثر آتش‌سوزی آسیب جدی دید" اما بعدا بازسازی شد. امروزه کاخ عادله سلطان محل برگزاری رویدادها، جلسات و مراسم عروسی است. 

کاخ بیلربیی (Beylerbeyi Palace)

کاخ بیلربیی استانبول

این قصر باشکوه تابستانی در بخش آسیایی استانبول نیز اثری از سرکیس بالیان است. این کاخ در ابتدا در سال ۱۸۲۹ به فرمان سلطان محمود اول ساخته شد؛ در سال ۱۸۵۱ بود که کاخ طعمه حریق شد و بالیان در دوران حکومت سلطان عبدالعزیز دوم در سال ۱۸۶۱، بنا را بازسازی کرد. سلطان عبدالحمید دوم در سال‌های بین ۱۹۱۲ تا ۱۹۱۸، یعنی تا زمان مرگش در این کاخ در اسارت زندگی کرد. ملکه اوژنی فرانسه، محمدرضا پهلوی و فرانز ژوزف اول از اتریش، از برخی از سران حکومت‌ها هستند که در گذشته از این کاخ دیدن کردند. شما هر روزه، به‌جز روزهای دوشنبه، از ساعت ۹ صبح تا ۵ عصر می‌توانید از کاخ بیلربیی بازدید کنید. اگرچه دیگر ورود به قصر از سمت دریا امکان‌پذیر نیست، ولی می‌توانید با سوار شدن بر قایق‌هایی که در بسفر در حال رفت و آمد هستند، از نمای بیرونی و چشم‌انداز زیبای کاخ دیدن کنید. 

کاخ چراغان کمپینسکی (Ciragan Palace Kempinski)

کاخ چراغان کمپینسکی

کاخ چراغان شاهد آخرین سال‌های حکومت امپراتوری عثمانی بود

کاخ چراغان (چیراغان پالاس) یکی دیگر از گوهرهای گران‌بهای سرکیس بالیان است که در محله بشیکتاش و سواحل بسفر قرار دارد و مشرف به بخش آسیایی استانبول و شهر قدیمی است. این کاخ که به فرمان سلطان عبدالعزیز ساخته شد و تکمیل آن تا سال ۱۸۷۱ طول کشید، شاهد آخرین سال‌های حکومت امپراتوری عثمانی بود.

با این حال در سال ۱۹۱۰ کاخ دچار آتش‌سوزی شد و اکثر بخش‌های داخلی آن نابود شد؛ بعدا این خرابی‌ها را بازسازی و مرمت کردند. این کاخ در سال ۱۹۹۱ به‌طور رسمی با نام کاخ چراغان کمپینسکی افتتاح شد. امروزه می‌توانید با پرداخت چند صد یورو، یک اتاق امپریال در این کاخ رزرو کنید و اقامتی به‌یادماندنی داشته باشید. 

کاخ دلما باغچه (Dolmabahce Palace)

کاخ دلماباغچه استانبول

بعد از تشکیل جمهوری ترکیه، این کاخ به‌عنوان محل اقامت رئیس‌جمهوری مورد استفاده قرار گرفت

کاخ دلماباغچه به دستور سلطان عبدالمجید، توسط معمار گارابت بالیان و نیکوگوس بالیان طراحی و در سال ۱۸۵۶ ساخته شد. این کاخ اقامتگاه ۶ شاه عثمانی و آخرین خلفای این امپراتوری بود.

معماری دلماباغچه برخلاف کاخ توپکاپی، گرایش بیشتری به معماری غربی دارد. بعد از تشکیل جمهوری ترکیه، این کاخ به‌عنوان محل اقامت رئیس‌جمهوری مورد استفاده قرار گرفت.

شاید مشهورترین اتاق در میان کل اتاق‌های دلماباغچه، جایی بود که موسس جمهوری ترکیه، مصطفی کمال آتاتورک درگذشت. شما می‌توانید همه‌روزه به‌جز روزهای دوشنبه، از ۹ صبح تا ۴ بعدازظهر از این کاخ دیدن کنید. 

کاخ ایهلامو (Ihlamur Palace)

کاخ ایهلامو استانبول

آبراهه گلدن هورن یا همان شاخ طلایی در قرن ۱۹ میلادی دیگر در کانون توجهات قرار نداشت و سلطان عبدالمجید اول، مردی که قدرت را در دست داشت، کاخی را می‌خواست که بتواند قبل از رفتن به یکی از کاخ‌های بسفر، چند شبی را آنجا اقامت کند. بنابراین دستور داد نیکوگوس بالیان کاخ ایهلامو را در بشیکتاش بسازد که شامل ۲ عمارت کلاه فرنگی می‌شود که سبک معماری‌شان تقریبا غربی است.

کاخ همه‌روزه به‌جز شنبه‌ها، از ساعت ۹ صبح تا ۵ عصر به روی گردشگران باز است. در بازدید از کاخ ایهلامو حتما یک فنجان چای در کافه‌ای که در یکی از عمارت‌ها قرار دارد، نوش جان کنید. 

کاخ خدیو (Khedive (Hidiv) Palace)

کاخ خدیو استانبول

منبع عکس: وب‌سایت howtoistanbul

این کاخ حدود ۴۰ سال و تا زمان افتتاح آن به روی عموم در سال ۱۹۸۵ متروک مانده بود

این کاخ که روی تپه‌ای در چوبوکلو و بخش آسیایی استانبول قرار دارد (به این کاخ، کاخ چوبوکلو نیز می‌گویند)، توسط معمار ایتالیایی به نام آنتونیو لاسکیاسو و به سبک هنر نو ساخته شد؛ کاخ خدیو در سال ۱۹۰۷ برای خدیو عباس دوم مصر و سودان بنا شد.

این کاخ حدود ۴۰ سال و تا زمان افتتاح آن به روی عموم در سال ۱۹۸۵ به‌عنوان هتل، کافه و رستوران، متروک مانده بود.

این روزها کاخ خدیو دیگر هتل نیست؛ اما بازدیدکنندگان و گردشگران در سفر به ترکیه می‌توانند از خوردن یک وعده غذای خوشمزه با رفع خستگی، از فضای کاخ لذت ببرند. 

کاخ کوچوکسو (Kucuksu Kasari)

کاخ کوچوکسو استانبول

منبع عکس: وب‌سایت commons.wikimedia

کاخ کوچوکسو به سبک باروک بنا شده و در سواحل بسفر، بخش آسیایی در بیکوز قرار دارد

این کاخ توسط نیکوگوس بالیان، به‌عنوان اقامتگاهی برای شکار سلطان عبدالمجید اول ساخته شد. کاخ کوچوکسو به سبک باروک بنا شده و در سواحل بسفر، بخش آسیایی در بیکوز قرار دارد.

شومینه مرمری ایتالیایی، مبلمان اروپایی و آثار هنری باارزش که در دکوراسیون داخل کاخ مورد استفاده قرار گرفته است، از ویژگی‌های این کاخ باشکوه محسوب می‌شود.

این کاخ پس از ۴ سال بازسازی و مرمت، در سال ۱۹۹۶ به روی عموم باز شد و گردشگران می‌توانند همه‌روزه به‌جز دوشنبه‌ها از ساعت ۹ صبح تا ۵ بعدازظهر از آن دیدن کنند. 

کاخ تکفور (Tekfur Palace)

کاخ تکفور استانبول

کاخ تکفور که نمونه‌ای عالی از معماری بیزانس است، تنها بازمانده از کاخ‌های بیزانسی در استانبول محسوب می‌شود

کاخ تکفور که نمونه‌ای عالی از معماری بیزانس است (و با نام کاخ Porphyrogenitus هم شناخته می‌شود)، در حقیقت تنها بازمانده از کاخ‌های بیزانسی در استانبول محسوب می‌شود.

قدمت این کاخ که در آیوانسارای استانبول قرار دارد، به قرن ۱۳ میلادی و دوران حکومت امپراطور Michael VIII Palaiologos می‌رسد. پس از فتح قسطنطنیه، کاخ امپراتوری به‌عنوان باغ وحش و سپس کارگاه سرامیک‌ مورد استفاده قرار گرفت.

بازدیدکنندگان قبل از ورود به این بنا باید از مدیریت موزه ایاصوفیه اجازه ورود بگیرند. 

علاوه بر این بناها، استانبول کاخ‌های تاریخی باشکوه دیگری نیز دارد. اگر می‌خواهید روزی به این شهر سفر کنید و قبل از سفر تمامی جاذبه‌های آن را بشناسید و برای سفرتان برنامه‌ریزی کنید، می‌توانید فهرست کاملی از جاهای دیدنی استانبول را در کجارو مشاهده کنید و به اطلاعاتی مثل موقعیت مکان روی نقشه، آدرس دقیق، تصاویر و همچنین جاذبه‌های رایگان این کشور دسترسی داشته باشید.

مطالب مرتبط:

دیدگاه