نسخه اولیه این مقاله در تاریخ ۱۳۹۷/۱۲/۱۹ منتشر شده و در تاریخ ۱۳۹۹/۰۸/۱۳ بهروزرسانی شده است.
تفلیس، پایتخت گرجستان، شهر تضادها است؛ جایی که هم سازههای مدرن و هم معماریهای قدیمی کاملا در کنار یکدیگر قرار دارند. این شهر در طول تاریخ چندین بار مورد تجاوز قرار گرفته و سوزانده شده است؛ با این وجود هنوز هم میتواند در کنار تمام آشفتگیهایی که تحمل کرده است، تاریخ و فرهنگ خود را بهخوبی به نمایش بگذارد. در کنار جاهای دیدنی محبوب گردشگری، تفلیس جواهرهای منحصربهفرد زیبایی در کوچه پس کوچههایش دارد.
قلعه ناریکالا
منبع عکس: وبسایت theculturetrip
آبانوتوبانی قدیمیترین محله تفلیس است و از قلعه ناریکالا میتوانید چشماندازی فوقالعاده از آن را به تماشا بنشینید. این قلعه سازهای آجری است و قدمت آن به قرن چهار میلادی میرسد، زمانی که تفلیس دژ ایرانیان بود. قلعه روی تپه شیبدار بین حمام گوگرد و باغ گیاهشناسی قرار دارد.
کلیسای سنت نیکولاس، در داخل حیاط قلعه قرار دارد و تقریبا تازه ساخت است (بین سالهای ۱۹۹۶ و ۱۹۹۷). این کلیسا روی ویرانههای کلیسای قبلی که قدمت آن به قرن ۱۳ بازمیگشت و در آتش سوخت، ساخته شده است. شما میتوانید از میدان Maidan پیاده به قلعه بروید یا اینکه سوار تلهکابین شوید.
کارتلیس ددا (Kartlis Deda)
منبع عکس: وبسایت theculturetrip
کارتلیس ددا در کنار ناریکالا قرار دارد و مجسمه زنی است که یک شمشیر و یک پیاله در دست دارد. این مجسمه مادر گرجستان یا کارتلیس ددا نام دارد. کارتلیس ددا سازهای آلومینیومی به طول ۲۰ متر است و نهتنها نماد تفلیس، بلکه نماد گرجستان محسوب میشود. شمشیر برای کسانی است که بهعنوان دشمن وارد کشور میشوند و پیاله برای پذیرایی از دوستان گرجستان است.
کلیسای متخی
منبع عکس: وبسایت theculturetrip
کلیسای متخی (Metekhi Church) در سمت مقابل قلعه ناریکالا قرار دارد و یکی از مشهورترین جاهای دیدنی شهر است. مجسمه شاه Vaghtang Gorgasali، بنیانگذار تفلیس در این کلیسا قرار دارد. این محل جایی است که پادشاه کاخ و اولین کلیسا در این منطقه را در قرن پنجم میلادی بنا کرد. کلیسای امروزی در قرن ۱۳ ساخته شده و پس از آن چندین بار بازسازی شده است.
خانههای مسکونی قدیمی
منبع عکس: وبسایت theculturetrip
تفلیس به خاطر خانههای مسکونی قدیمی با بالکنهای چوبی رنگارنگ رو به میدان Maidan و کلیسای متخی شهرت دارد. دربهای ورودی شما را بهسمت حیاط هدایت میکند که محلیها به آن «حیاطهای ایتالیایی» میگویند، جایی که ساکنان معمولا دور هم جمع میشوند، با هم صحبت میکنند و شام را در کنار یکدیگر میخورند. در سفر به تفلیس، حتما با راهنمای تور یا یکی از افراد محلی قابلاعتماد، به این خانهها سر بزنید و از نزدیک با تار و پود زندگی مردم گرجستان آشنا شوید.
پل صلح
منبع عکس: وبسایت theculturetrip
یکی از اولین معماریهای مدرنی که در این شهر ساخته شد، این سازه شیشهای و فولادی است. Michele De Lucchi معماری ایتالیایی است که این پل پیادهرو را روی رودخانه Mtkvari ساخته است. پل صلح در سال ۲۰۱۰ به روی عموم باز شد. این پل خیابان Erekle II را که پیادهراهی پر از کافه است، به رایک پارک (Rike Park) متصل میکند.
رایک پارک
منبع عکس: وبسایت theculturetrip
رایک پارک یک فضای تفریحی در شهر قدیمی است که چند استخر، فواره، یک صفحه شطرنج بزرگ و چندین صندلی برای راحتی مردم دارد. در عصرهای تابستان، مردم محلی و گردشگران از فوارههای رقصان با موسیقی و نمایش نور لذت میبرند.
کلیسای جامع Tsminda Sameba
منبع عکس: وبسایت theculturetrip
بزرگترین نماد کلیسای ارتدوکس جهان، پس از اتحاد جماهیر شوروی، کلیسای جامع Trinity است. این کلیسا در تپه Elia در بالای Avlabari قرار دارد و تقریبا از هر گوشه مرکز شهر قابلمشاهده است. ساخت ساختمان کلیسا حدودا ۱۰ سال طول کشید و در سال ۲۰۰۴ به روی عموم باز شد. ارتفاع کلیسا ۸۴ متر است و روی گنبد مرکزی آن با طلا پوشیده شده است.
برج ساعت
منبع عکس: وبسایت theculturetrip
این برج شبیه برجهای ساعت افسانهای است و تقریبا تازه ساخت است. این برج توسط Rezo Gabriadze، یک عروسکگردان و یک فیلمنامه نویس ساخته شده و در آن صدها کاشی دستساز کار Rezo Gabriadze استفاده شده است. هر ساعت یک فرشته از دری که بالای برج وجود دارد، بیرون میآید و زنگ را با چکش به صدا درمیآورد.
چاپخانه زیرزمینی استالین
مقاله مرتبط:
کمی دورتر از مرکز شهر تفلیس، چاپخانه زیرزمینی منحصربهفردی وجود دارد که در اوایل قرن بیستم، استالین جوان و همکارانش در آنجا تبلیغات شوروی را چاپ و منتشر میکردند. چاپخانه ۱۷ متر زیر زمین ساخته شده است. با پایین رفتن از یک چاه به این اتاق میتوان دسترسی داشت؛ اما در آن زمان یک خروجی اضطراری ساخته بودند که در صورت لو رفتن این مکان، از آنجا فرار کنند. اگر شما نیز تجربه بازدید از جاهای دیدنی تفلیس را دارید، آن را با ما و سایر کاربران کجارو به اشتراک بگذارید.
دیدگاه