مالاکا سیتی (Malacca City) مرکز ایالت ملاکا در کشور مالزی، قاره آسیا است. این شهر که در ساحل رود مالاکا و در نزدیکی دهانه تنگه مالاکا قرار دارد، فاصلهاش از کوالالامپور ۱۲۵ کیلومتر، از پورت دیکسون ۱۰۹ کیلومتر و از موار ۴۸ کیلومتر است.
جمعیت مالاکا سیتی بیش از ۴۸۴ هزار نفر و مساحت آن حدود ۲۷۷ کیلومتر مربع است. بیشتر ساکنان این شهر را مسلمانان تشکیل میدهند و بعد از آن پیروان بودیسم، کنفوسیانیسم، تائویسم، هندوئیسم و مسیحیت قرار دارند. زبان اصلی مردم مالاکا سیتی، مالای است.
فرمانروای ملاکا توسط شاه مالزی انتخاب میشود و در راس حکومت ایالت قرار میگیرد. بعد از فرمانروا، نخست وزیر با قرار گرفتن در راس دولت ایالت، بیشترین مسئولیت و قدرت را به عهده دارد و توسط فرمانروا از میان اعضای شورای مقننه ایالتی انتخاب میشود. شورای مقننه ایالتی ملاکا، بیشترین اختیار قانونگذاری را در ایالت دارد و حزبی که بیشترین اعضا را در شورای مقننه به خود اختصاص داده است، کمیته مجریه را تشکیل میدهند.
در سال ۱۹۴۲ و در طول جنگ جهانی دوم، مالاکا سیتی توسط نیروهای ژاپنی اشغال شد. هدف نیروهای ارتش ژاپن، بیش از همه سنگاپور بود و به همین دلیل درگیری و تلفات زیادی در این شهر صورت نگرفت. بسیاری از ساکنان با حمله ژاپنیها از شهر فرار کردند و ساکنان باقیمانده با جیرهبندی غذا، تبعید و کار اجباری مواجه شدند. مالاکا سیتی در سال ۱۹۴۵ دوباره تحت حاکمیت بریتانیا قرار گرفت و سرانجام در سال ۱۹۵۷، استقلال مالزی به رسمیت شناخته شد.
آب و هوای مالاکا سیتی گرم و مرطوب بهشمار میرود. هرچند مالاکا سیتی یکی از خشکترین شهرهای مالزی است؛ اما فصل خشک و بیباران ندارد و بارش باران در تمام سال صورت میگیرد. متوسط دمای هوا در طول سال از ۲۲٫۹ تا ۳۱٫۵ درجه سانتیگراد تغییر میکند و میانگین بارش سالانه ۱,۹۵۰ هزار میلیمتر برآورد شده است.
فرودگاه بینالمللی مالاکا در فاصله ۱۰ کیلومتری از شهر قرار دارد و در آن پروازهایی از/ به پنانگ و پکان بارو در اندونزی برقرار است. نزدیکترین ایستگاه قطار به مالاکا سیتی در الور گاجاه، در فاصله ۳۰ کیلومتری از شهر واقع شده است و قطارهایی به مقصد کوالالامپور و جوهور بهرو از این ایستگاه حرکت میکنند. با استفاده از فری نیز میتوان به برخی شهرها مانند پکان بارو یا دومای در اندونزی دسترسی داشت. برای جابجاییهای درونشهری تاکسیها، اتوبوسهای شهری، ریکشای رکابی و دوچرخههای اجارهای خدمات خوبی ارائه میدهند.
کفشهای روفرشی سوزندوزی، انواع باتیک، تارت آناناس و شکلاتهای دودل از سوغاتیهای مالاکا سیتی بهشمار میروند. شما برای خرید میتوانید به «خیابان جانکر» (Jonker Street)، «داتاران پهلوان ملاکا مگامال» (Dataran Pahlawan Melaka Megamall) سر بزنید.
از محبوبترین دیدنیهای مالاکا سیتی میتوان «کافه هاسکیتوری» (The Huskitory)، «موزه میراث بابا نیونیا» (Baba & Nyonya Heritage Museum)، «مسجد تنگه ملاکا» (Melaka Straits Mosque)، «موزه جواهرات چینیهای تنگه» (Straits Chinese Jewelry Museum Malacca)، «معبد چنگ هون تنگ» (Cheng Hoon Teng Temple)، «موزه فرهنگی چنگ هو» (Cheng Ho Cultural Museum)، «کلیسای سنت پاول» (St. Paul's Church)، «کلیسای سنت پتر» (St. Peter's Church)، «محله چینیها» (Chinatown)، «کلیسای مسیح» (Christ Church)، «برج تامینگ ساری» (Taming Sari Tower) و «موزه و قصر سلطنتی مالاکا» (Melaka Sultanate Palace Museum) را نام برد.
دیگر دیدنیهای مالاکا سیتی شامل «قلعه فاموسا» (A Famosa Fort)، «مرکز میراث مالاکا» (Malacca Heritage Centre)، «مسجد کامپونگ کلینگ» (Kampung Kling Mosque)، «کلیسای سنت فرانسیس خاویر» (Church of St. Francis Xavier)، «موزه تاریخ و قومنگاری مالاکا» (Melaka History and Ethnography Museum)، «آکواریوم شور اوشناریوم» (The Shore Oceanarium) و «موزه دریانوردی فلور د لا مار» (Flora de la Mar Maritime Museum) میشود.
دیدگاه