جلسه شورای راهبردی میراث فرهنگی لرستان با حضور دکتر عزیزی مدیر پایگاههای سازمان، دکتر محب علی از استادان برجسته مرمت بناهای تاریخی کشور، مهندس قاسمی مدیرکل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری استان و اعضای این شورا برگزار شد.
عزیزی در این جلسه توسعه گردشگری و در نهایت رونق اقتصادی را از نتایج ثبت جهانی یک اثر برشمرد و یکی از مهمترین راهکارها برای جلوگیری از ریزشهای احتمالی و مرمت بناها در استان لرستان را حفاظت اضطراری از بناها و راهاندازی دفتر فنی دانست.
به گفته وی قلعه فلکالافلاک و پلهای تاریخی لرستان از آثار ارزشمند ملی کشور هستند که باید روند مرمت و همچنین فرایند ثبت جهانی آنها در دستور کار قرار گیرد.
او افزود:
فعالیتهای حوزه بناهای تاریخی باید بر اساس یک فرآیند مهندسی منظم صورت گیرد و یک آرشیو کامل از همه فعالیتها مستندسازی شود.
مدیرکل میراث فرهنگی صنایعدستی و گردشگری استان نیز گفت پلان ثبت جهانی پلهای تاریخی لرستان بهعنوان اولویت اصلی برای ثبت در سال ۲۰۲۱ ارائه شده و از دیگر برنامههای این اداره عملیات مرمت قلعه و بناهای حریم آن است.
وی به ریزش بخشی از دیوار باشگاه افسران در محوطه قلعه فلکالافلاک خرمآباد اشاره کرد و گفت این بنا با زیربنای ۳۰۰ مترمربع یادگاری از اواخر دوران قاجار و اوایل دوران پهلوی بوده که عواملی مانند پوسیدگی لولهها و رطوبت آن را دچار مشکل کرده، اما مرمت آن بهطور کامل آن شروع شده و در حال انجام است.
بهزودی دفتر فنی این اداره کل با مهندسین متخصص برگزار خواهد شد که این دفتر وظیفه آماده و ارائه کلیات و جزییات طرح ساماندهی قلعه و بناهای حریم آن در محوطه این اثر ارزشمند را بر عهده خواهد داشت تا عملیات اجرایی آن بهزودی آغاز شود.
دیدگاه