آذربایجان شرقی، گنجینه صنایع دستی ایران

طیبه فلاحتی
طیبه فلاحتی سه شنبه، ۲۲ خرداد ۱۳۹۷ ساعت ۱۸:۳۰
آذربایجان شرقی، گنجینه صنایع دستی ایران

رشته‌های مختلف و متنوع صنایع دستی، آذربایجان شرقی را در کنار اصفهان به یکی از دو قطب اصلی صنایع دستی ایران تبدیل کرده است.

وجود هنرمندان خوش ذوق، تاریخ و فرهنگ باستانی و تلاش برای حفظ آثار دستی و نمادهای تاریخ کهن از جمله مزیت‌های بسیار مهم حوزه صنایع دستی آذربایجان شرقی است که این خطه را به‌لحاظ آماری و ثبت و نشر نشان‌های ملی مرغوبیت به رتبه دوم ایران رسانده است.

بهینه سازی، برندسازی، برگزاری دوره های آموزشی و حرفه‌ای، ارائه تسهیلات ویژه، ساماندهی فعالان این بخش، رسیدگی سریع به مسایل و مشکلات عدیده صنوف مربوطه، برپایی نمایشگاه‌های مختلف داخلی و بسترسازی‌های لازم برای حضور صنایع دستی و هنرمندان آذربایجانی در نمایشگاه‌های خارج از کشور می‌تواند مسیر رشد و ترقی این حوزه از صنعت پردرآمد گردشگری را هموارتر کند و به آن سرعت ببخشد.

فعالیت افزون بر ۱۱ هزار نفر هنرمند آذربایجان شرقی در رشته‌های مختلف و متنوع صنایع دستی همچون قالی‌بافی، کیف و کفش چرم، قلم‌زنی، سوزن‌کاری، منبت، نقره‌کاری، نساجی در قالب چاپ باتیک، سفال، سرامیک و کاشی‌کاری، صنایع چرم دست‌دوز، قالی و تابلو فرش، آیینه‌کاری، گلیم‌بافی، مجسمه‌سازی، ملیله‌دوزی، ممقان‌دوزی، منجوق‌دوزی، معرق کاری، میناکاری، نقاشی روی سفال و زیورآلات سنتی و سایر رشته‌ها که بیش از ۸۰ نوع را شامل می‌شود، آذربایجان شرقی را در کنار اصفهان به یکی از دو قطب اصلی صنایع دستی ایران تبدیل کرده است.

مجید خدابخش استاندار آذربایجان شرقی با اشاره به توانمندی‌های این استان در حوزه صنایع دستی، رویداد بین‌‌المللی تبریز 2018 را فرصتی ایدئال برای معرفی این آثار به مردم ایران و کشورهای دیگر ‌دانست و گفت:

باید از چنین فرصت‌هایی بتوانیم به دستاوردهای مهمی چون توسعه چرخه اقتصادی، تحکیم و تثبیت جایگاه فرهنگی و تاریخی در سطح بین‌‌المللی دست یابیم.

 خدابخش بر ضرورت تبلیغات و برندسازی در صنایع دستی تاکید و اضافه کرد:

باید توجه داشت که پرداختن به صنایع دستی و معرفی آن نه‌تنها بر برنامه‌ریزی در راستای سوق دادن گردشگران داخلی به تبریز و قرار دادن این کهن شهر در محور گردشگری ملی موثر است، بلکه می‌تواند سود سرشار اقتصادی به‌دنبال داشته باشد.

ایشان، رسیدگی به مسایل و مشکلات فعالان صنایع دستی، برندسازی و توسعه صادرات محور صنایع دستی را از جمله برنامه‌های مهم استان برای توسعه رشته‌های مربوطه با هدف توسعه صنعت گردشگری آذربایجان شرقی عنوان کرد.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان شرقی نیز با اشاره به تنوع زیبای رشته‌های صنایع دستی فعال در استان، گفت:

بدون تردید توجه به صنایع دستی و رفع مشکلات مربوطه می‌تواند ریل حرکتی صنعت گردشگری استان و حتی کشور را پرتحرک و پرشتاب‌تر کند.

مرتضی آبدار ، کسب ۲۶ نشان ملی مرغوبیت صنایع دستی کشور توسط هنرمندان آذربایجان شرقی را مزیت بزرگ این حوزه دانست، که استان را به رتبه دوم کشوری رسانده است.

آبدار با ارائه گزارشی از فعالیت‌های مجموعه میراث فرهنگی آذربایجان شرقی در حوزه صنایع دستی، تشریح کرد:

توجه به تسهیل امور حرفه‌ای و آموزشی و نیز ارائه تسهیلات ویژه جزو اولویت‌های مهم ما در سال گذشته و سال جاری است.

مطالب مرتبط:

منبع ایرنا

دیدگاه