حصارکشی سی و سه پل اصفهان

زلیخا رحمانیان
زلیخا رحمانیان سه شنبه، ۱ خرداد ۱۳۹۷ ساعت ۱۱:۵۰
حصارکشی سی و سه پل اصفهان

حصارکشی دهانه‌های سی‌وسه پل اصفهان که پیش از این مورد مناقشه دوستداران میراث فرهنگی  این کلان‌شهر بود، با شمایلی جدید آغاز شده است.

طرح مسدود کردن دهانه‌های سی‌ و سه پل اصفهان که مدت‌ها به‌منظور جلوگیری از سقوط گردشگران از روی این پل تاریخی مطرح بود، کلید خورد.

حفاظ طراحی شده که به نظر می‌رسد فعلا روی یک دهانه به‌صورت آزمایشی نصب شده، متشکل از دو میله فلزی و چند رشته سیم فلزی بوکسل است. میله‌ها در پشت ستون‌های پل قرار گرفته‌اند تا از روبه‌روی پل دیده نشوند.

پیش از این نیز دهانه دیگری با یک حصار چوبی مسدود شده بود که به‌شدت مورد نقد سمن‌ها و دوستداران میراث قرار گرفت. برخی از کارشناسان معتقد هستند، مسدود کردن دهانه‌های این پل تاریخی هیچ توجیهی ندارد و هرگونه مداخله به منظر این پل آسیب می‌زند.

موافقان این طرح اعتقاد دارند سی‌ و سه پل به‌عنوان یک عرصه شهری نیاز دارد خود را اتفاقات و تصمیمات روز وفق داده و ایجاد ایمنی برای گردشگران روی این پل غیرقابل انکار است. از طرفی مخالفان، اتفاقات رخ داده در دو سال اخیر را ناشی از خشکی زاینده رود می‌دانند.

«اگر زاینده‌رود پرآب بود، سقوط از بالای سی‌ و سه پل به‌جز خیس شدن خطر دیگری نداشت» این را یکی از گردشگران در حالی که به حصار تازه نصب شده تکیه داده و به ارتفاع نگاه می‌کند، می‌گوید.

دو سال پیش در پی سقوط یک کودک از روی دهانه‌های سی‌وسه پل روی بستر خشک زاینده رود، احتمال مسدود شدن دهانه‌های این پل تاریخی مطرح شد. خبری که حمیدرضا فولادگر- نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی تکذیب کرد.

مدتی بعد فریدون الهیاری- مدیر کل میراث فرهنگی اصفهان، ضمن تائید خبر، حفاظت از جان و تأمین امنیت گردشگران را اجتناب‌ناپذیر توصیف کرد. وی همچنین معتقد است از نظر فنی تنها مرجعی که صلاحیت اظهار نظر در این مورد را دارد، شورای فنی میراث فرهنگی اصفهان است.

این در حالی است که سازمان‌های مردم نهاد تأکید می‌کنند هرگونه مداخله در سی‌وسه پل اصفهان باید به اطلاع عموم رسیده و مورد نظر سنجی عمومی قرار بگیرد.

ثمین اسدی- شهر ساز، با اشاره به اینکه هرگونه مداخله بصری هویت این سازه تاریخی را خدشه‌دار می‌کند، می‌گوید:

این پل بیش از چهار صده به همین شکل بوده است و دلیل ندارد امروز تغییری با این شدت در آن به وجود بیاید.

وی معتقد است اتود جدید اجرا شده برای مسدود کردن دهانه‌ها بسیار با معماری این پل غریبه است و میله یا سیم‌های فلزی هیچ ارتباطی با هویت این پل-فضا ندارد. اسدی اتود قبلی را با اینکه از نظر بصری سنگین‌تر بود بهتر می‌داند.

این کارشناس ارشد شهرسازی باور دارد تصمیم در رابطه با بسته شدن یا نشدن دهانه‌های سی‌وسه پل باید به مردم سپرده شود، نه اینکه شورای فنی میراث فرهنگی پشت درهای بسته تصمیم بگیرد.

مطالب مرتبط:

منبع ایسنا

دیدگاه