ری مقصد گردشگری جهان در ۲۰۱۹

طیبه فلاحتی
طیبه فلاحتی یکشنبه، ۳۰ اردیبهشت ۱۳۹۷ ساعت ۱۸:۰۰
ری مقصد گردشگری جهان در ۲۰۱۹

ری با تاریخ غنی و مشاهیر علمی و فرهنگی می‌تواند این جایگاه را در جهان داشته باشد.

شهرستان ری به‌لحاظ موقعیت جغرافیایی در ناحیه دشت قرار گرفته و کوه بی‌بی شهربانو و آراد به‌عنوان مظهر استوار و تپه چشمه علی یکی از قدیمی‌ترین آثار باستانی شهر ری به‌عنوان شاخص در علم باستان‌شناسی در زمینه گردشگری از اهمیت بالایی برخوردار است.

از دیگر آثار تاریخی می‌توان به حرم مطهر امام راحل، حرم مطهر عبدالعظیم حسنی(ع)، بقعه ابن بابویه، مدفن بزرگان و مشاهیر، برج نقاره خانه، برج اینانج (گورستان سلطنتی)، کاروانسرای شاه عباسی، کاروانسرای کنارگرد، مسجد افضلیه، قلعه قاچاقاچ؛ متعلق به دوران صفوی، دژ رشکان، برج طغرل؛ برج پادشاه اول سلجوقیان، بقعه جوانمرد قصاب، استودان گبرها متعلق به سه هزار سال پیش، امامزاده بی‌بی زبیده(س) و زندان هارون اشاره کرد.

 مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان تهران از معرفی ری به‌عنوان مقصد گردشگری سال ۲۰۱۹ جهان خبر داد و گفت:

این موضوع در جلسه شورای اداری این شهرستان تصویب و مراحل اجرایی آن نیز طی خواهد شد.

 طرح پیشنهادی ری به‌عنوان مقصد گردشگری سال ۲۰۱۹ جهان توسط پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری پیشنهاد داده شده که امروز در جلسه شورای اداری این شهرستان به تصویب رسید.

دلاور بزرگ‌نیا بیان کرد:

بر اساس این طرح تمامی دستگاه‌های اجرایی با همکاری فرمانداری ری و اداره‌کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان تهران زمینه‌های این اتفاق مهم در حوزه گردشگری را فراهم خواهند کرد.

وی ادامه داد:

بعد از تصویب این طرح، نقشه تفصیلی آن نیز که شامل کارکردها، وظایف و پتانسیل‌های ری است، تهیه و برای اجرا به سازمان‌های بین‌المللی معرفی خواهد شد.

بزرگ نیا افزود:

اجرای این طرح نیاز به ۲۰۰ میلیارد ریال اعتبار دارد که در ردیف بودجه اعتباری شهرستان ری در نظر گرفته می‌شود.

وی ادامه داد:

باید اصناف و بخش خصوصی به دولت کمک کنند و لازم است تا در ابتدا دبیرخانه آن نیز با تعامل تمامی ارگان‌ها تاسیس شود.

بزرگ‌نیا گفت:

این شهرستان معایب گردشگری بسیاری دارد که باید زیرساخت‌های اقامتی و حمل و نقل آن توسعه پیدا کند ضمن اینکه شهرری حتی یک سوغات برای معرفی این ظرفیت‌ها را هم ندارد.

مدیرکل میراث فرهنگی استان تهران یادآورشد:

صنعت گردشگری با عمر ۷۰ ساله خود تحول بزرگی را در جابه‌جایی یک میلیارد و ۲۰۰ گردشگر در سال ایفا می‌کند و در صورت فراهم شدن زیرساخت‌ها می‌تواند موجب توسعه پایدار در کشور شود.

ایشان با بیان اینکه نگاه ما به این صنعت باید به‌صورت درآمدزا باشد، ادامه داد:

میراث طبیعی، تاریخی، مادی و معدنی ما می‌تواند به‌صورت بسته‌ای به مخاطب ارائه شود.

وی افزود:

بسیاری از آیین‌های مبتنی بر باورهای ما نیز می‌تواند مهربانی، انسان دوستی را در این صنعت رونق دهد، این در حالی رخ می‌دهد که مسئولان دغدغه این توسعه را داشته باشند..

بزرگ‌نیا ادامه داد:

۱۰ عضو اکو که در کشور ما دارای دفاتر فرهنگی هستند که می‌توان یک رویداد مهمی را با همکاری این کشورها رقم زد و لازمه آن نیز ایجاد زمینه‌های جذب گردشگر است.

مدیرکل میراث فرهنگی استان تهران افزود:

ری به خاطر تاریخ غنی و مشاهیر علمی و فرهنگی می‌تواند این جایگاه را در جهان داشته باشد.

وی در ادامه گفت:

معرفی ری به‌عنوان مقصد گردشگری جهان برکات اقتصادی بسیاری را به‌همراه دارد که برای تثبیت آن باید یک طرح تفصیلی نوشته شود تا گردشگران حاضر با بازدید از این شهر شوند.

مطالب مرتبط:

منبع ایرنا

دیدگاه