ممنوعیت ها در سفر به عربستان و جریمه آنها

سیامک احدی
سیامک احدی شنبه، ۱ اردیبهشت ۱۳۹۷ ساعت ۱۰:۱۰
ممنوعیت ها در سفر به عربستان و جریمه آنها

سازمان حج و زیارت در اطلاعیه‌ای به زائران حج هشدار داده است که ممنوعیت‌های سفر به عربستان را جدی بگیرند، چون در غیر اینصورت جرایم سختی در انتظارشان خواهد بود. در ادامه خبر این ممنوعیت‌ها و جرایم اعلام شده است.

مصرف سیگار در دو شهر زیارتی مکه و مدینه و ورود و حمل مواد مخدر در عربستان جرم محسوب می‌شود و حکم سنگینی دارد. در سال‌های پیش موارد متعددی از دستگیری افراد سیگاری در محوطه حرمین شریفین و سایر اماکن مقدس و مساجد این دو شهر گزارش شده است.

در قوانین جاری عربستان، حمل داروهای کدئین‌دار شامل دیازپام، فلورازپام، کلونازپام، اگزازپام و لورازپام و هرگونه داروی گیاهی مانند شیرین‌بیان که شباهت زیادی به مواد مخدر دارد و ممکن است در کشور مقصد شناخته نشده باشد، نیز جرم محسوب می‌شود.

از آنجا که برخی زائران به سبب بیماری به مصرف برخی از این داروها نیازمند هستند، سازمان حج توصیه کرده با پزشک معتمد این سازمان و آگاه به قوانین عربستان مشاوره داشته باشند، چون اگر از زائری توسط پلیس آن کشور، مواد مخدر یا داروهایی از مشتقات آن کشف شود، مجازات بسیار سخت با حبس‌ طولانی در زندان‌های سعودی در انتظار خاطیان خواهد بود.

ستاد مبارزه با مواد مخدر کشورمان در گزارش‌هایی اعلام کرده بود که حمل یک گرم مواد مخدر توسط حجاج در عربستان حتی حکم اعدام دارد که قطع گردن با شمشیر است.

پلیس مبارزه با مواد مخدر در ایران نیز در زمان عملیات پروازهای حج تمتع با تمام امکانات از جمله سگ‌های موادیاب حاضر هستند تا از ورود مواد مخدر به عربستان جلوگیری کنند.

به استناد ماده ۱۷ قانون اصلاح قانون مبارزه با مواد مخدر مصوبه ۱۳۹۵/۵/۹ مجمع تشخیص مصلحت نظام، اگر از زائری انواع مواد مخدر و روانگردان به هر میزان کشف شود، ضمن جلوگیری از ادامه سفر و توقیف گذرنامه، وی در مرحله اول به مدت یک تا پنج سال و در مرحله دوم پنج تا ۱۵ سال ممنوع‌الخروج از کشور می‌شود.

گزارش‌های ستاد مبارزه با مواد مخدر نشان می‌دهد که اگرچه در سال‌های اخیر زائری از ایران به جرم حمل مواد مخدر در عربستان دستگیر نشده‌اند، اما در حج ۹۶، ۱۳۲ نفر به خاطر داشتن مواد مخدر نتوانستند به حج بروند.

هادی‌نژاد، معاون مقابله با عرضه و امور بین‌الملل ستاد مبارزه با مواد مخدر، در پایان اعزام زائران به حج ۹۶ گزارش داده بود:

در فاصله یک ماه از اعزام زائران به عربستان جمعا ۱۰۶۴٫۵۰ گرم انواع مواد مخدر و ۱۸۰۳ عدد قرص متادون از ۱۳۲ نفر دستگیر شده‌ها (۹۲ نفر مرد و ۴۰ نفر زن) کشف شد که این مقدار کشفیات از بین ۷۴ هزار و ۲۱۵ زائری صورت گرفت که با ۲۸۴ پرواز عازم حج شده بودند.

به گفته او، میزان کشفیات و دستگیری‌های امسال در مقایسه با سال ۱۳۹۴، به ترتیب ۱۶۵ درصد و ۳۰ درصد افزایش داشته است، در سال ۹۴ به طور متوسط به ازای هر ۷۴۶ نفر زائر، یک نفر دستگیر شد و در سال گذشته به طور متوسط به ازای هر ۵۶۲ نفر زائر، یک نفر دستگیر شد. همچنین میانگین کشفیات مواد مخدر نیز از ۱۶ گرم به ازای هر نفر دستگیری در سال ۹۴ به ۱۸ گرم در سال‌ ۹۶ افزایش یافته بود.

مطالب مرتبط:

منبع ایسنا

دیدگاه