شهر باستانی شوش، زخمی چنگال لودرها شد

زهرا  آذرنیوش
زهرا آذرنیوش شنبه، ۸ دی ۱۳۹۷ ساعت ۱۴:۰۰
شهر باستانی شوش، زخمی چنگال لودرها شد

 شهر باستانی شوش توسط تعدادی لودر شهرداری در روز جمعه هفتم دی ماه، جهت فعالیت برای طرح زیرگذر شوش، به تعدادی آثار سفالی در این شهر برخورده تمامی آن‌ها را زخمی کردند.

لودرهاو تجهیزات شهرداری شوش، شبانگاه روز جمعه هفتم دی ماه، در ورودی شهر باستانی شوش حفاری کرده و تعدادی آثار سفالی نیز از دل زمین بیرون کشیدند، که سرانجام با وساطت میراث فرهنگی کشور و استانداری خوزستان تا زمان راضی کردن یکی از طرفین، طرح ایجاد زیرگذر جنجالی شوش متوقف شد.

محمدحسن طالبیان، معاون میراث فرهنگی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در این زمینه گفت:

با مصوبه شورای تامین شهر شوش و بر اساس دستور فرمانداری، لودرها و تجهیزات مکانیکی شهرداری از ساعت ۸ و نیم پنج‌شنبه، فعالیت خود برای ایجاد زیرگذر را شروع کردند. گویا این اقدامات بدون اطلاع میراث فرهنگی شوش و استان خوزستان آغاز شد.

طالبیان با تاکید بر این ‌که مصوبات شورای تامین، خلاف قانون نیست، چنین ادامه داد: آن‌ها موظف به اطلاع به میراث فرهنگی و هر دستگاه متولی هستند، نه ما و نه اداره میراث فرهنگی شوش هیچ چیزی مبنی بر اطلاعی که از سوی شورای تامین درباره آغاز این کار باشد، ندیدیم. وی با بیان این‌ که در ساعت‌های پایانی شب قبل از این اتفاق مطلع شده است، اضافه می‌کند: در لحظه اول در تماس با همه مسئولان میراثی استان خوزستان از آن‌ها خواستم برای توقف کار در عرصه‌ ورودی شهر باستانی شوش با یکدیگر بسیج شوند، آن‌ها حتی با فرمانداری شوش صحبت کرده، اما جواب شنیده بودند که رسیدگی می‌کنیم، ولی تا ساعت ۳ بامداد هیچ اتفاقی نیفتاده بود.

لودرهای مکانیکی و کارگران تا آن ساعت از شب گذشته، با بیل مکانیکی یک گود به طول حدود ۲ متر در خط پروژه ایجاده کرده بودند. طالبیان همچنین گفته است که موفق شده صبح جمعه، هفتم دی، با استاندار در این زمینه صحبت کند، و استاندار آن را یک مطالبه عمومی دانسته است. وی با تاکید بر این‌که تاکنون هر زمان که مسئولان شهری شوش درخواست ایجاد این زیرگذر را کرده‌اند، آن‌ها با این طرح، به دلیل قرار گرفتن در عرصه‌ شهر باستانی شوش مخالفت کرده‌اند، ادامه داد: سازمان میراث فرهنگی شنبه ۸ دی، شکایت‌های خود برای این اقدام را به دادگاه استان و قوه قضائیه کشور نسبت به همه‌ کسانی که در این کار دخیل بوده‌اند، مطرح می‌کند.

علاوه بر هشدارهایی که دوستداران میراث فرهنگی و رسانه‌ها در آن زمان مطرح کرده‌اند، اعضای جامعه‌ باستان‌شناسی کشور نیز در نامه‌ای خطاب به عباس آخوندی، وزیر راه و شهرسازی درخواست توقف این کار را ارائه داده‌اند.

این قضیه، مساله‌ای است که در حدود چندین سال در جریان بوده است. محمدحسن طالبیان، معاون میراث فرهنگی سازمان میراث فرهنگی کشور، هشتم اسفند در جلسه‌ای که با عنوان «شوش، شهر ریشه‌ها» از سوی انجمن علمی دانشجویی و انجمن علمی باستان‌شناسی دانشگاه تهران در دانشکده ادبیات دانشگاه تهران برگزار شد، گفت:

میراث فرهنگی از حدود ۵ سال گذشته تلاش کرده با روش اقناعی و گفت ‌وگو این مشکل را در شوش برطرف کند. هر چند تا کنون اجازه نداده‌ایم پروژه پل انجام شود، اما برای این که مردم آگاه شوند باید به آن‌ها گفت که شوش چقدر اهمیت دارد. او حتی در آن جلسه که با حضور تعدادی از باستان‌شناسان پیشکسوت برگزار شد اشاره کرد که باید توجه کرد که درون این سایت جهانی شهری است که مردم در آن زندگی می‌کنند. گفت ‌و گو با مردم کار آسانی نیست، باید فرصت داد تا به یک نتیجه منطقی برسیم.

با اینکه سال قبل شورای عالی شهرسازی قول توقف این پروژه را داد اما تا امروز مدیریت شهری رفتارهای دیگری نسبت به حرف‌هایشان داشته‌اند.

منبع عکس: ایسنا

 

مطالب مرتبط:

منبع isna

دیدگاه