افغانستان در تولید زعفران رکورد زد

فرناز رهبران رنجبر
فرناز رهبران رنجبر پنجشنبه، ۲۲ آذر ۱۳۹۷ ساعت ۱۲:۰۰
افغانستان در تولید زعفران رکورد زد

زعفران، طلای سرخ کشاورزان، با افزایش ۲۲ درصدی خود در افغانستان رکورد زده است.

کشور افغانستان امسال با تولید ۱۳ تن زعفران رکورد زده و مقامات آن در تلاش هستند با رو آوردن به کشت گران‌ترین ادویه جهان، منابع درآمدی به جز کشت تریاک برای کشاورزان این کشور ایجاد کنند.

داده‌های رسمی نشان می‌دهد در سال ۲۰۱۸، کشت زعفران با ۲۲ درصد افزایش نسبت به سال گذشته، به ۶۲۰۰ هکتار رسیده است.

امسال آموزش‌های لازم برای تولید، عمل‌آوری و بسته‌بندی این ادویه به بیش از ۶۶۰۰ کارگر ماهر زعفران‌کار داده شده است. کشاورزان زعفران با فروش محصولات آن در بازارهای داخلی ۱۷ میلیون دلار درآمد کسب کرده‌اند، این درحالی است که ۹۰ درصد از زعفران افغانستان به کشورهای خارجی صادر می‌شود.

رشته‌های ظریف گل زعفران، از قرن‌ها پیش به‌عنوان چاشنی غذاهای گوناگون و در تولید عطر مورد استفاده قرار می‌گرفت. کشاورزان زعفران، به آن طلای سرخ می‌گویند. هر کیلوگرم زعفران، در بازارهای غربی تا ۱۵۰۰ دلار فروخته می‌شود.

جمعه خان، ۱۶ ساله، که یکی از ۱۵۶ هزار کارگر فصلی برداشت این ادویه است، می‌گوید:

ما قبل از طلوع آفتاب کار در مزرعه را شروع می‌کنیم و هر کدام از ما می‌توانیم ۴ تا ۵ کیلوگرم گل زعفران را جمع‌آوری کنیم.

این کارگران به ازای هر ساعت کار خود ۱ دلار دریافت می‌کنند.

گل‌های چیده شده به کارخانه‌هایی ارسال می‌شود که در آن کارگرانی دست‌کش‌پوش رشته‌های ظریف زعفران را جدا کرده تا پس از خشک کردن به ادویه تبدیل شود.

این ادویه از طریق کریدورهای جدید هوایی به ۱۷ کشور جهان، همچنین اتحادیه اروپا و آمریکای شمالی، صادر می‌شود. در این میان مهم‌ترین خریداران زعفران، چین، هند و کشورهای حاشیه خلیج فارس هستند.

منع کشاورزان افغانی از کشت گل‌های خشخاش به منظور برداشت تریاک که سود مالی بالایی دارد، یکی از تلاش‌های مقامات این کشور است. ۲۶۳ هزار هکتار از اراضی افغانستان مختص کشت خشخاش است. نزدیک به ۹۰ درصد تریاک برداشت شده در کره زمین از افغانستان به دست می‌آید.

مطالب مرتبط:

دیدگاه