اماکن گردشگری جدید عربستان سعودی

سودا سلیمی
سودا سلیمی سه شنبه، ۶ آذر ۱۳۹۷ ساعت ۱۱:۴۰
اماکن گردشگری جدید عربستان سعودی

عربستان سعودی در نظر دارد صنعت گردشگری را در کشور گسترش داده و دیگر اقتصاد کشور فقط متکی بر درآمد نفتی نباشد.

انجمن گردشگری و میراث فرهنگی عربستان سعودی (SCTH) گزارشی ارائه کرده که در آن ۱۹ مکان باستانی و میراث فرهنگی جدید را معرفی می‌کند. مدیر انجمن گردشگری و میراث فرهنگی عربستان، محمد العمراح (Mohammed Al-Umrah) می‌گوید:

تعداد مکان‌های گردشگری و میراث فرهنگی در کشور امسال به ۲۱۴ مکان افزایش یافته است. مکان‌های جدیدی که به این فهرست اضافه شده‌اند مربوط به دوران قبل اسلام و اوایل اسلام بوده و در سه استان بیشه (Bisha)، تثلیث (Tathlith) و بالقرن (Balqarn) کشف شده‌اند.

در این وضع اقتصادی جدید، سعودی‌ها در تلاش هستند که دیگر فقط به پول نفت وابسته نبوده و روی صنعت گردشگری سرمایه‌گذاری کنند تا علاوه بر درآمدی که از این صنعت خواهند داشت مانع از این شوند که مردم پول خود را در تعطیلات در کشورهای خارجی خرج کنند و تعطیلات سال را در کشور خود به تفریح بپردازند. تشویق مردم به بازدید از زیبایی‌های طبیعی کشور، هدفی است که آن‌ها امیدوار هستند تا سال ۲۰۳۰ به آن دست بیابند. البته ذکر این نکته الزامی است که تعدادی مکان گردشگری جهانی در عربستان سعودی قرار دارد که مقداری دور هستند. به‌تازگی گروهی از معماران ایتالیایی از یکی از دهکده‌های باستانی ارزشمند عربستان به نام رجال الما (Rijal Alma) دیدن کردند. آن‌ها در نظر دارند که این دهکده را به یکی از قطب‌های گردشگری عربستان تبدیل کنند. این دهکده در استان اسیر و در جنوب کشور واقع شده است.

مدینه الصالح

شهردار این منطقه آقای سعید بن علی الحافظ، در مورد معماری و روش‌های ساخت و مصالح مورد استفاده در دهکده، اطلاعات ارزشمندی را به معماران داده است. سازه‌های این منطقه که از خشت و خاک رس ساخته شده‌اند، چند طبقه هستند که با پنجره‌های سفیدرنگ نمایی بسیار متفاوت دارند. این گروه معماران از چند سازه‌ی عمومی دیگر مانند مدرسه‌ها و ساختمان شهرداری که امروزه جز میراث فرهنگی هستند نیز بازدید کردند. ایتالیایی‌ها در نمایشگاهی که در این محل برگزار خواهد شد شرکت می‌کنند.

رجال الما جایزه‌ی شاهزاده سلطان بن سلمان به‌عنوان میراث فرهنگی نمونه را در سال ۲۰۰۷ میلادی از آن خود کرد و امسال به‌عنوان میراث فرهنگی جهانی از طرف یونسکو ثبت شد. تلاش انجمن گردشگری و میراث فرهنگی سعودی برای ثبت این اماکن به‌عنوان میراث فرهنگی، زیرمجموعه‌ی برنامه‌ای است که نگهداری از میراث فرهنگی پادشاه نام دارد و هدف آن شناساندن، گسترش و نگهداری از فرهنگ سعودی است.

ابتکار جالبی توسط ساکنان این منطقه برای حفظ دهکده‌ی خود انجام گرفته، آن‌ها در مورد تاریخ‌، فرهنگ، طبیعت و آب و هوای معتدل منطقه به همگان اطلاع‌رسانی کرده‌اند. شهرهایی که نزدیک به دریای سرخ و جنوب کشور هستند، تعدادی ساختمان بسیار زیبای تاریخی در میدان‌های اصلی شهر دارند. در این اثنی بر اساس برنامه‌ی SCTH، عبدلعزیز بن حسن ااحافظ با حاکم منطقه وادی الداواسیر (Wadi Al-Dawasir) و عبدالله بن سلیمان المبارک دیدار کرده و در مورد روش‌های گسترش گردشگری و نگهداری از منطقه صحبت کردند.

در این جلسه تصمیم بر آن شد که سرمایه‌گذاری روی دهکده‌ی باستانی الفاو (Al-Faw) افزایش یافته و در مورد مکان‌های باستانی جدید نیز تحقیقات گسترده‌ای صورت گیرد و تلاش شود که این اماکن در میراث فرهنگی یونسکو ثبت شوند. آن‌ها همچنین در مورد روش‌های گسترش گردشگری در منطقه و حمایت از میراث فرهنگی صحبت کردند و قرار شد که صحرای عربستان را تبدیل به مکانی گردشگری کرده و بخش خصوصی را برای سرمایه‌گذاری در این مورد ترغیب کنند.

مطالب مرتبط:

دیدگاه