علت توقف پرواز هواپیمای ایران ۱۴۰ و ساخت هواپیمای ۸ تا ۱۹ نفره

فرناز رهبران رنجبر
فرناز رهبران رنجبر سه شنبه، ۲۲ آبان ۱۳۹۷ ساعت ۲۳:۱۵
علت توقف پرواز هواپیمای ایران ۱۴۰ و ساخت هواپیمای ۸ تا ۱۹ نفره

رییس پژوهشگاه هوافضا خبر از ساخت هواپیماهای ۸ تا ۱۹ نفره داد.

دکتر امی رییس پژوهشگاه هوافضا با اشاره به ناکامی پروژه ساخت هواپیمای ایران ۱۴۰ در کشور گفت:

بر اساس برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته در حال حاضر ساخت هواپیماهای ۸ تا ۱۹ نفره در دستور کار قرار دارد.

وی با اشاره به فعالیت‌های پژوهشگاه فضایی در بخش هوایی افزود:

در سند پیش‌بینی شده است که تا سال ۱۴۰۴ هواپیمای پهن پیکر مسافری ۱۰۰ تا ۱۵۰ نفره را طراحی کنیم که این طرح در دستور کار قرار دارد.

در حال حاضر طراحی هواپیمای سبک ۲ تا ۱۹ نفره به منظور تحقق این هدف برنامه‌ریزی شده است.

طراحی هواپیماهای ۲، ۴ و ۶ نفره در بخش خصوصی و دولتی انجام شده و برنامه‌ریزی‌ها برای ساخت هواپیماهای با ظرفیت بالاتر از آن هواپیماهای ۸ نفره تا ۱۹ نفره است که این طرح آغاز شده و در حال انجام است.

رییس پژوهشگاه هوافضا با اشاره به تجربه ناموفق طراحی و ساخت هواپیمای ایران ۱۴۰، تاکید کرد:

طرح ساخت هواپیمای ایران ۱۴۰ یک طراحی داخلی نبود، بلکه انتقال فناوری بود که در انتقال فناوری برخی از شاخص‌ها در نظر گرفته نشده بود و از این نظر مشکلاتی ایجاد شد.

یکی از دلایلی که باعث سقوط این هواپیما شده بود، عدم رعایت استاندارد در حمل مسافر و بار بود، به گونه‌ای که این هواپیما ۲۵۰ کیلوگرم بار اضافه داشت که حادثه‌ساز شد.

از دیگر دلایل سقوط این هواپیما می‌توان به عدم تناسب موتور این هواپیما با شرایط اقلیمی کشور اشاره کرد

امی افزود:

پرواز این هواپیما در شرایط آب و هوای گرم و با بار اضافه موجب سقوط آن شد، ولی استانداردها در طراحی بدنه و اویونیک ایران ۱۴۰ رعایت شده بود.

 هواپیمای ایران ۱۴۰ هواپیمایی کوچک برای حمل ۳۵ تا ۱۰۰ نفر مسافر از یک منطقه به منطقه‌ای دیگر است و با مشارکت اوکراین و روسیه در ایران مونتاژ می‌شد که در ۱۹ مرداد سال ۹۳ در مسیر تهران-طبس با ۴۸ سرنشین هنگام بلند شدن از انتهای باند فرودگاه مهرآباد در شمال جاده مخصوص کرج سقوط کرد. پس از این حادثه که منجر به جان باختن ۴۰ نفر از سرنشینان این هواپیما شد، دستور توقف پرواز این نوع هواپیماها توسط رییس‌جمهوری وقت صادر شد.

ساخت هواپیمای ایران ۱۴۰ در دولت نهم تسریع شد و ۴ فروند از این نوع ساخته شد که اولین فروند آن در پرواز آزمایشی در اصفهان سقوط کرد.

مطالب مرتبط:

منبع ایسنا

دیدگاه