چگونه ویزای اوکراین بگیریم؟

چگونه ویزای اوکراین بگیریم؟

سعیده خلیلی‌صفا
| شنبه, ۱۹ آبان ۹۷ ساعت ۲۰:۰۰

اوکراین یکی از زیباترین و قدیمی‌ترین کشورهای اروپای شرقی است و شهروندان ایرانی برای سفر به آنجا باید ویزا تهیه کنند.

اوکراین یکی از قدیمی‌ترین کشورهای اروپایی است که قدمت آن به ۴۵۰۰ سال پیش از میلاد باز می‌گردد و از این‌رو، جاذبه‌های تاریخی و طبیعی متعددی در این کشور وجود دارند. البته مردم اوکراین نیز برخوردی صمیمی با گردشگران خارجی دارند و به خوبی از آن‌ها استقبال می‌کنند.

بنابراین، اوکراین گزینه مناسبی برای سفر در فصل‌های بهار و پاییز (به دلیل آب و هوای ملایم و مطبوع) است. ولی مانند بیشتر کشورهای جهان شهروندان ایرانی پیش از سفر به این کشور نیز باید برای تهیه ویزا از طریق سفارت اوکراین در تهران اقدام کنند.

نکته قابل توجه اینکه طبق اطلاعیه سفارت اوکراین، از تاریخ ۱۳۹۷/۰۴/۲۴ کلیه امور مربوط به جمع‌آوری مدارک و درخواست‌های مربوط به ویزای اوکراین از طریق دفتر خدمات ویزا انجام می‌شود. به عبارت دیگر، در مرکز ویزا فقط پشتیبانی فنی پرونده ویزاها، تامین و ارائه کمک به متقاضیان ارائه می‌شود و مانند گذشته برای صدور یا عدم صدور ویزا تصمیم‌گیری به عهده کنسول واقع در سفارت اوکراین در جمهوری اسلامی ایران است. بنابراین، کلیه شهروندان ایرانی برای سفر به اوکراین از طریق تور اوکراین می‌توانند با مراجعه به این مرکز ویزا دریافت کنند.

ویزای اوکراینشرح خدمات
انواع ویزاویزای ترانزیت، ویزای کوتاه مدت (توریستی) و ویزای بلند مدت (اقامت دائم)
مراحل صدور ویزاکارگزار سفارت
وقت سفارتندارد
مدارک لازم برای صدور ویزامدارک شناسایی، بیمه مسافرتی و مدارک اثبات هدف سفر
مدت زمان لازم برای صدور ویزا۱۵ تا ۳۰ روز
سفارت/ کنسولگریدارد

انواع ویزا

ویزای کشور اوکراین به سه گروه اصلی تقسیم می‌شود:

  • ویزای ترانزیتی: این نوع ویزا که تیپ B نام دارد و مدت اقامت مجاز آن پنج روز است.
  • ویزای کوتاه مدت: این نوع ویزا که تیپ C نام دارد و مدت اقامت مجاز آن حداکثر مدت ۹۰ روز در طول ۱۸۰ روز از تاریخ اولین ورود است. ویزای توریستی نیز در این گروه جای دارد.
  • ویزای بلند مدت: این ویزا که تیپ Д نام دارد، برای ورود به خاک اوکراین و ثبت مدارک به منظور دریافت اجازه اقامت یا سکونت دائم در خاک اوکراین صادر می‌شود. دارندگان این ویزا می‌توانند برای بیش از ۹۰ روز در خاک اوکراین اقامت داشته باشند.

ویزای اوکراین

مدارک لازم برای دریافت ویزا

متقاضیان ویزای اوکراین باید شخصا یا از طریق وکیل (نماینده قانونی) خود مدارک زیر را به کارگزار ویزای سفارت اوکراین ارائه دهند.

  • فرم درخواست ویزا
  • گذرنامه دارای اعتبار (حداقل شش ماه)
  • دو قطعه عکس ۴.۵*۳.۵
  • پرداخت هزینه ویزا (تعرفه کنسولی)
  • در صورت بررسی درخواست صدور روادید برای افراد نابالغ: مدرکی دال بر موافقت یکی از والدین یا نماینده قانونی وی و نیز سایر مدارک لازم برای سفر تنهای افراد نابالغ به خارج کشور یا سفر ایشان به همراه یکی از والدین یا نماینده قانونی؛
  • بیمه نامه درمانی معتبر به شرط امکان صدور آن در خاک کشوری که درخواست مربوطه در آن ارائه می‌شود؛
  • مدرکی که نشان‌دهنده هدف فرد خارجی یا شخص فاقد تابعیت از سفر و اقامت در اوکراین باشد. این مدارک برای هر یک از انواع ویزا متفاوت است.

ویزای ترانزیتی

۱) مدرکی که ماهیت ترانزیتی سفر را مشخص می‌کند (در صورت نیاز روادید کشور ثالث، بلیط و مانند آن)؛

۲) مدرکی که ماهیت ترانزیتی حمل و نقل محموله و جابجایی مسافران از طریق زمینی (خودرو) را مشخص می‌کند؛

۳) مجوز انجام حمل و نقل بین‌المللی صادره از ارگان ذی‌صلاح کشور محل اقامت.

ویزای اوکراین

ویزای کوتاه مدت

۱) دعوت‌نامه رسمی شخص پذیرنده، صادره از سوی نهاد کشوری یا یکی از شعبه‌های اداره دولتی مهاجرت؛

۲)‌ دعوت‌نامه صادره از سوی وزارتخانه، سایر نهادهای مرکزی اجرایی دولتی، اداره‌جات دولتی، شرکت‌ها و سازمان‌های دولتی؛

۳) قرارداد حمل و نقل محمولات و جابجایی مسافران از طریق زمینی و همچنین مجوز انجام حمل و نقل بین‌المللی؛

۴) گواهی اوکراینی خارجی یا درخواست شخصی وی، که نتایج مصاحبه با دایره کنسولی اوکراین و مدارک یا گواهی‌هایی دال بر داشتن ریشه و نسب اوکراینی فرد بیگانه یا شخص فاقد تابعیت ضمیمه آن خواهد شد. همسر فرد اوکراینی خارجی و فرزندان‌شان در صورت انجام سفر مشترک و اقامت در اوکراین ملزم به ارائه مدرکی دال بر داشتن نسبت خانوادگی و خویشاوندی هستند؛

۵) مدرکی که ماهیت توریستی سفر را طبق قانون اساسی اوکراین «در خصوص توریسم» به اثبات رساند؛

۶) دعوت‌نامه ازسوی اداره بهداشت و درمان اوکراین؛

۷) مدرکی دال بر این که فرد متقاضی حداقل ۵۰ هزار دلار آمریکا در اقتصاد اوکراین سرمایه‌گذاری خارجی کرده است؛

۸) تاییدیه صادره از سوی کمیسیون امور کمک‌های بشردوستانه کابینه وزیران اوکراین مبنی بر ورود فرد بیگانه یا شخص فاقد تابعیت به اوکراین به منظور انجام کمک های بشردوستانه یا امور خیریه؛

۹) دعوت‌نامه سازمان دینی مذهبی، ضمن موافقت نهاد دولتی، که ثبت رسمی سازمان دینی مذکور را انجام داده است، برای اقامت کوتاه مدت با هدف انجام اعتقادات مذهبی، اجرای مناسک دینی یا سایر امور شرعی؛

۱۰) تقاضانامه رئیس موسسات اطلاع‌رسانی جمعی خارجی (خبرگزاری‌ها) در خصوص صدور روادید برای گزارشگران یا نمایندگان موسسات اطلاع‌رسانی جمعی، که با هدف انجام وظایف اداری خود برای مدت کوتاهی به اوکراین سفر می‌کنند؛

۱۱) تقاضانامه نهادهای اجرایی دولتی کشور های خارجی یا سازمان های بین‌المللی.

ویزای اوکراین

نکته‌ها:

۱) هزینه کنسولی به مبلغی گفته می‌شود که نمایندگی‌ها کشورها در خارج از کشور (سفارت‌، کنسولگری، نمایندگی‌های سیاسی و دفترهای حفاظت از منافع) از بابت بررسی، تائید، تصدیق و صدور مدارک دریافت می‌کنند و میزان آن بر اساس منافع ملی، تعهدات و عرف بین‌المللی، روابط دو کشور و رعایت عمل متقابل تعیین می‌شود.

۲) در صورت رد درخواست صدور روادید، هزینه کنسولی عودت داده نخواهد شد.

۳) در موارد زیر برای صدور ویزا هزینه‌ای از متقاضی دریافت نمی‌شود:

  • کودکان زیر شش سال
  • شهروندان خارجی که همسر اوکراینی دارند
  • اشخاصی که برای انجام وظایف اداری و سازمانی به اوکراین سفر می‌کنند
  • کارکنانی نمایندگی‌های دیپلماتیک
  • کارکنان نمایندگی کشورها در نهادهای بین‌المللی
  • سران و اعضای هیئت‌های رسمی کشورهای خارجی
  • افرادی که وظایف کنسول افتخاری اوکراین را انجام می‌دهند
  • افرادی که به قصد کمک‌های بشردوستانه و امور خیر به اوکراین سفر می‌کنند.
  • برای افرادی که به منظور شرکت در اجرای طرح های مساعدت فنی بین‌المللی ثبت شده به‌صورت رسمی و قانونی، بنا به دعوت نهادهای دولتی، شرکت‌ها یا سازمان‌هایی که دریافت‌کننده چنین طرح‌هایی هستند به اوکراین سفر می‌کنند.
  • کارکنان سازمان های امدادرسانی که با هدف امحاء اثرات حوادث غیرمترقبه بنا به دعوت وزارت حوادث غیرمترقبه اوکراین به این کشور سفر می‌کنند؛
  • برای اعضای خانواده افرادی که از عنوان پناهندگی به اوکراین برخوردار هستند؛
  • برای نمایندگان نظامی که به دلایل کاری بنا به دعوت وزارت مربوطه اوکراین یا دیگر نهادهای مرکزی اجرایی دولتی به اوکراین سفر می‌کنند.

ویزای اوکراین

نمایندگی دیپلماتیک یا دایره کنسولی اوکراین طی ۱۵ روز تقویمی از تاریخ دریافت درخواست صدور روادید، فرم درخواست روادید و مدارک لازم به منظور صدور روادید، تصمیم لازم را در مورد صدور ویزا اتخاذ می‌کند. در صورت ضرورت بررسی بیشتر مدارک تعیین شده، مدت زمان بررسی درخواست صدور روادید می‌تواند تا ۳۰ روز تقویمی افزایش یابد.

طبق گفته سفیر اوکراین در تهران به تازگی مدت زمان صدور روادید از سه هفته به کمتر از یک هفته کاهش یافته و تجار و بازرگانان نیز می‌توانند با ارائه معرفی‌نامه از اتاق بازرگانی، ویزا دریافت کنند.

صدور فوری روادید (تا ۱۵ روز تقویمی) در صورت تمایل فرد بیگانه یا شخص فاقد تابعیت و در صورت امکان، در مدت زمانی که از سوی نمایندگی دیپلماتیک یا دایره کنسولی تعیین می‌شود، انجام‌پذیر است. در چنین شرایطی (صدور روادید فوری خارج از ساعت کاری) هزینه کنسولی دو برابر خواهد بود.

البته در صورت اخذ تصمیم مبنی بر اجتناب از صدور روادید برای افراد بیگانه و اشخاص فاقد تابعیت، دلایل اجتناب از صدور روادید به صورت کتبی به اطلاع داده خواهد شد. همچنین، این افراد از حق اعتراض به تصمیم صادره برخوردار هستند و می‌توانند ضمن همراه داشتن برگه استینافی که ادله خود را در آن قید کرده‌اند، با مراجعه به رئیس نمایندگی دیپلماتیک یا دایره کنسولی‌ که درخواست صدور روادیدشان را بررسی کرده است، تقاضای بررسی مجدد درخواست‌شان مبنی بر صدور روادید نمایند. برگه استیناف باید طی دو ماه از تاریخ وصول جوابیه رد درخواست به افراد بیگانه یا اشخاص فاقد تابعیت ارائه شود.

ویزای اوکراین

مدت اعتبار ویزا

تاریخ اعتبار ویزاها بر اساس نوع آن‌ها متفاوت است:

ویزای ترانزیتی: مدت اعتبار این ویزا در مدارک ثبت می‌شود، ولی حداکثر اعتبار آن تا یک سال است.

ویزاهای کوتاه مدت: مدت اعتبار این ویزا از شش ماه تا پنج سال است.

ویزای بلند مدت: مدت اعتبار این ویزا ۴۵ روز است.

روادیدهای چند باره (مولتی) با تاریخ اعتبار بیش از یک سال در شرایطی صادر می‌شوند که در طی دو سال اخیر، فرد بیگانه یا شخص فاقد تابعیت از روادید چند باره یک ساله استفاده کرده باشد. البته متقاضی برای دریافت این ویزا باید حائز شرایط دیگری مانند عدم نقض قوانین اوکراین و ارائه دلیل محکم باشد.

ویزای اوکراین

سفارت اوکراین در ایران

نشانی: تهران، خیابان شهید باهنر، کوچه قادری، پلاک ۱۰

تلفن: ۲۲۳۹۷۱۹۵ (۰۲۱)

نمابر: ۲۲۳۹۷۲۹۲

پست الکترونیک: emb_ir@mfa.gov.ua

وب‌سایت: iran.mfa.gov.ua

ساعت کاری:

  • از یکشنبه تا چهارشنبه از ساعت ۹:۰۰ تا ۱۳:۰۰ و از ساعت ۱۴:۰۰ تا ۱۸:۰۰
  • پنجشنبه‌ها از ساعت ۹:۰۰ تا ۱۳:۰۰

 

جستجوی تور مسافرتی

دیدگاه  

    تورهای برگزیده