مقالههای مرتبط:
موزه رضا عباسی یکی از موزههای بسیار غنی از آثار هنری از دوران مختلف تاریخی کشورمان است که شاید کمتر با آن آشنا باشید. ما هم در گزارشهای متعددی بخشهای مختلف این موزه را به شما معرفی کردیم.
امروز به تالار خوشنویسی موزه رضا عباسی سری میزنیم تا با بخش کتابت قرآن کریم بیشتر آشنا شویم و نمونههایی از این هنر پارسی که در این قسمت از موزه قرار دارد را ببینیم. با گزارش تصویری کجارو همراه باشید، با این توضیح که این مطلب بر اساس توضیحات موزه به شما تقدیم میشود.
کلام مقدس آسمانی، ناشر فرمانها و احکام الهی و مجموعهای از معالی و کمالات است و والاترین پایگاه را در ارکان اعتقادات اسلامی دارا است.
دانش ما در باب نحوه نزول آیات و استنساخ اولیه کلامالله محدود و منحصر به احادیث و اخبار مختلفی است که تدوین شدهاند.
در یکی از این احادیث آمده «حضرت علی (ع) از کاتبان و نسخه برداران قرآنهای اولیه بوده است».
همچنین رونویسی و تحریر برخی از نسخههای قرآن را به تنی چند از ائمه اطهار و بزرگان دین اسلام نسبت میدهند.
جزوات قرآن به خط کوفی، نوشته شده بر پوست آهو (قرن سوم هجری قمری) از قدیمیترین نسخ این مجموعه هستند که در نوشتن آنها شیوههای ابتدایی نگارش خط کوفی به کار گرفته شده است.
بعد از حصول تغییرات در این خط و ابداع روشهای کاملتر در تحریر قرآن و استفاده از علائم و نقطهگذاری و ثبت حرکات به تدریج خطوط خواناتر، مثل ثلث نسخ، ریحان و رقاع دستمایههای مناسبی برای ایجاد تنوع در نوشتن و نسخه برداری از قرآن شدند.
به علاوه به پشتوانه ایمان مذهبی و علایق قلبی، هنرمندان و محرران بیشماری در طول قرون مختلف به نوشتن و آراستن نسخ قرآن همت گماشتند.
آنها ابهت و عظمت معنوی و آسمانی مصاحیف شریف قرآن را با تاکید بر تحریر، تذهیب و تجلید عالی و فاخرترین تزیینات و اشکال صوری مخلد ساختهاند.
در تالار خوشنویسی موزه رضا عباسی نمونههای زیبایی از کتابت قرآن کریم به نمایش در آمده است.
این آثار از هنرمندان بزرگی به یادگار ماندهاند که توصیه میکنیم حتما از آنها دیدن کنید. اگر قبلا از این آثار دیدن کردهاید، نظر خود را با کجارو و خوانندگان ما در میان بگذارید.
دیدگاه