آبراهه های جدید در مسجد امام اصفهان کشف شد

تیم  کجارو
تیم کجارو پنجشنبه، ۷ اردیبهشت ۱۳۹۶ ساعت ۲۰:۳۰
آبراهه های جدید در مسجد امام اصفهان کشف شد

مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اصفهان از کشف چندین آبراهه جدید در مسجد امام همزمان با ادامه کاوش‌های باستان‌شناسی خبر داد.

روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی استان اصفهان اعلام کرد که در کاوش‌های اخیر، تونلی به طول ۱۲ متر در مسیر شرقی و غربی آبراهه اصلی و همچنین تونلی کوچک‌تر به طول ۳۴ متر در مسیر شمالی و جنوبی آبراهه اصلی کشف شده است.

«فریدون اله یاری» مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اصفهان افزود که باستان‌شناسان در ادامه این عملیات موفق به کشف ورودی تونل‌های کوچکتری هم شده‌اند که نشان از دقت و ظرافت و همچنین پیچیدگی در طراحی این تونل ها در بیش از ۴۰۰ سال قبل در عمق چهار متری زمین دارد.

اله یاری تاکید کرد که با توجه به اینکه مجموعه عظیم میدان امام در قلب شهر اصفهان در عصر صفوی قرار داشته است، فرضیه وجود یک شبکه بزرگ و پیچیده آبرسانی در زیر زمین با توجه به کشف آبراهه‌های متعدد دیگر در نزدیکی این آبراهه‌ها در بخش‌های مختلف شهر را بیش از گذشته تقویت می‌کند.

وی با بیان اینکه باستان‌شناسان این اداره کل در یک طرح ۶ ماهه عملیات کاوش را در این آبراهه کهن تاریخی ادامه دادند و موفق شدند چندین تونل جدید را در ادامه این آبراهه کشف کنند، افزود:

همزمان با کشف آبراهه های دوران صفوی در این مسجد بزرگ تاریخی در اواخر سال ۱۳۹۵، ادامه عملیات باستان شناسی در این آبراهه، همزمان با عملیات مرمت آبراهه که بسیار آسیب دیده بود، ادامه یافته است.

وی بیان کرد که هم‌اکنون کار مستندنگاری و مرمت بخش‌های جدید کشف شده مسجد امام در دستور کار اداره کل میراث فرهنگی استان اصفهان قرار گرفته است.

دی ماه سال گذشته اجرای عملیات بهسازی بخشی از مسجد امام (ره) اصفهان منجر به کشف آبراهه‌ها و تونل‌های جدیدی در این مسجد شد و پس از آن کاوش‌های باستان‌شناسی برای کشف و شناسایی کامل این سازه در مسجد امام (ره) اصفهان در حال انجام است.

مسجد امام

مسجد امام یکی از چهار اثر برجسته تاریخی در میدان امام (نقش جهان) اصفهان است که پیش از این به نام‌های مسجد مهدی، مسجد جامع، مسجد سلطانی، مسجد شاهی، جامع کبیر عباسی و مسجد شاه معروف بود، امروزه «مسجد امام» نامیده می‌شود.

این مسجد، یکی از زیباترین مساجد ایران و جهان متعلق به دوران صفوی از بناهای مهم معماری اسلامی ایران به‌ شمار می‌رود و بدلیل تزئینات شگفت‌انگیزش، شهرت جهانی دارد.

مطالب مرتبط:

منبع ایرنا

دیدگاه