عربستان برای تبدیل شدن به مقصد گردشگری تلاش می‌کند

تیم  کجارو
تیم کجارو چهار شنبه، ۶ اردیبهشت ۱۳۹۶ ساعت ۱۲:۱۵
عربستان برای تبدیل شدن به مقصد گردشگری تلاش می‌کند

روزنامه ایندیپندنت از تلاش عربستان برای تبدیل شدن به مقصد گردشگری خبر داد.

به گزارش روزنامه ایندیپندنت، پادشاهی محافظه‌کار عربستان ممکن است در راس فهرست‌های مربوط به گذران تعطیلات غربی‌ها قرار نداشته باشد، اما خانه‌ای برای سایت‌های باستان‌شناسی، سواحل بکر و فرهنگ صحرایی باستانی است.

به گزارش این روزنامه، «جباح طبیب» وقتی بر گردن یکی از گران‌قیمت‌ترین شترهایش سوار می‌شود، می‌گوید:

نام شتر چندین بار در قرآن ذکر شده‌اند. آن‌ها یک نشانه الهی هستند که به ما یادآوری می‌کنند زیبایی امری ظاهری است. من فکر می‌کنم آن‌ها شگفت‌انگیزند. ترجیح می‌دهم بمیرم تا یکی از آن‌ها را برای گوشتش بفروشم.

آقای طبیب خود را به‌عنوان یکی از متخصص‌ترین افراد در حوزه شترداری معرفی می‌کند. وقتی خودروها اختراع شدند، پیش‌بینی می‌شد استفاده از شتر به‌عنوان یک وسیله حمل و نقل در کنار منبع شیر و گوشت از بین برود؛ با این حال ورود به قرن ۲۱ نشان داد حدود ۴ میلیون نفر شتر به‌عنوان بخش مهمی از زندگی روزمره برای بیشتر سعودی‌ها و در کنار میراث باستانی آن باقی مانده‌اند.

اخیرا طبیب بیش از ۳۰ هزار نفر از آن‌ها را به‌عنوان بخشی از فستیوال شتر شاه عبدالعزیز فراهم کرده است. این ایده آخرین برنامه‌ای است که برای نشان دادن فرهنگ و تاریخ این کشور به گردشگران تهیه دیده شده است. چشم‌انداز سال ۲۰۳۰ عربستان سعودی، سندی بلندمدت برای کاهش وابستگی این کشور به درآمدهای نفتی است و شامل سرمایه‌گذاری حدود ۲۰ میلیارد دلار می‌شود که در حوزه‌هایی همچون گردشگری انجام می‌شود.

فستیوال شتر شاه عبدالعزیز

در سال ۲۰۱۶، حدود ۱۸ میلیون نفر خارجی از عربستان سعودی دیدن کردند که تقریبا تمامی آنان زائران مکه بودند و بیشتر زمان و پول خود را در این مناطق خرج کردند. اگرچه این پادشاهی ویژگی‌هایی نظیر سایت‌های باستان‌شناسی و سواحل بکر دارد، همانند مصر مقصدی برای تعطیلات در تفریحگاه‌های ساحلی دریای سرخ و شهر پترا در اردن محسوب نمی‌شود. ایندیپندنت دلیل این امر را قوانین محافظه‌کارانه اجتماعی و کدهای مربوط به پوشش زنانه می‌داند که در کنار گرمای شدید صحرا برای مسافران غربی چندان مطلوب محسوب نمی‌شود. با این وجود، مقامات این پادشاهی می‌گویند در حال معرفی ویزاهای گردشگری هستند که کار را برای بازدید خارجی‌ها و سرمایه‌گذاری در زیرساخت‌های گردشگری این کشور ساده می‌کنند.

در فستیوال شتر شاه عبدالعزیز که از ۱۵ مارس تا ۱۵ آوریل برگزار می‌شود، حدود ۶۰ هزار گردشگر به بازدید از این جشن شترها و فرهنگ صحرانشینی می‌آیند. این فستیوال باستانی در ریماه و در سال ۱۹۹۹ توسط قبیله بدویین بنیان نهاده شد و تصمیم بر این بود که رقابتی برای یافتن زیباترین شتر برگزار شود، اما بعدها تحت حمایت خانواده سلطنتی عربستان قرار گرفت و اکنون پذیرای گردشگران از نقاط مختلف جهان است.

فستیوال شتر شاه عبدالعزیزاین رقابت بین ۱۲۰۰ مالک و پرورش‌دهنده شتر برگزار می‌شود که گرد هم می‌آیند و جایزه‌ای به ارزش ۱۱۵ میلیون ریال سعودی معادل با ۲۴ میلیون پوند به برنده اهدا می‌شود. این فستیوال سال آینده گسترده‌تر خواهد شد و احتمالا به میدانی بین‌المللی برای تمام کشورهایی تبدیل می‌شود که فرهنگی از وجود شترها دارند و حتی می‌تواند از استرالیا تا مغولستان گردشگر جذب کند. گردشگرانی که بار نخست از این رویداد دیدن می‌کنند، باید بدانند که این تفریح ارزان نیست. انتخاب یک شتر در مزایده‌های شاه عبدالعزیز می‌تواند در گونه‌های بسیار گران‌قیمت آن به ۵۰۰ هزار دلار نیز برسد.

مطالب مرتبط:

دیدگاه