منع صعود گردشگران به صخره اولورو استرالیا

راضیه شاهوردی
راضیه شاهوردی پنجشنبه، ۱۱ آبان ۱۳۹۶ ساعت ۱۲:۰۵
منع صعود گردشگران به صخره اولورو استرالیا

صعود به صخره‌ی زیبای اولورو واقع در استرالیا که مکان مقدسی برای بومیان این کشور است، پس از سال‌ها تلاش فعالان، ممنوع اعلام شد.

اولورو، (Uluru که به صخره‌ی آیرز نیز مشهور است) واقع در بیابان مرکزی استرالیا، یکی از محبوب‌ترین مقاصد توریستی این کشور است که تقدس خاصی دارد.

از دهه‌ی ۱۹۳۰، با وجود مخالفت شدید صاحبان قدیمی منطقه، اجازه‌ی صعود به این صخره‌ی دیدنی پارک ملی اولورو – کاتا جوتا به گردشگران داده شد.

اما تا دو سال آینده، این امکان دیگر برای توریست‌ها وجود نخواهد داشت.

مالکان قدیمی این منطقه و نمایندگان پارک ملی رأی به پایان این دسترسی دادند. قرار شده که این ممنوعیت از روز ۲۶ اکتبر سال ۲۰۱۹ به اجرا دربیاید تا رزروهایی که پیش از این در تورها انجام شده، به پایان برسد.

پارک ملی استرالیا

پارک ملی اولورو - کاتا جوتا

سمی ویلسون، یکی از مالکان قدیمی و از اعضای هیأت مدیره‌ی پارک در سخنرانی‌اش اعلام کرد:

بعضی از مسئولین صنعت گردشگری و دولت می‌گویند که باید اینجا را باز نگه داریم، اما قانون آن‌ها در این سرزمین جایی ندارد. اینجا یک مکان بسیار مهم است، نه یک زمین بازی یا پارک تفریحی مثل دیزنی‌لند. ما می‌خواهیم شما به اینجا بیایید، صدای ما را بشنوید و بیاموزید... ما به گردشگران خوش‌آمد می‌گوییم. ما جلوی گردشگران را نخواهیم گرفت، تنها همین فعالیت را ممنوع خواهیم کرد.

اولورو از جایگاه معنوی پراهمیتی برای مردم آنانگو، صاحبان اصلی این سرزمین، برخوردار است. شورای سرزمین مرکزی (CLC) که نمایندگی بومیان مرکز استرالیا را به عهده دارد، از این حرکت استقبال کرد.

دیوید راس، رئیس شورای CLC در بیانیه‌ای اظهار کرد:

ما مدت زیادی است که در انتظار این تصمیم بوده‌ایم. جای بزرگان ما که منتظر این روز بوده‌اند، اما دیگر همراه ما نیستند، در این جشن خالی است. هنوز برای ما سؤال است که چرا این تصمیم چند دهه زودتر گرفته نشد... آنانگو تلاش بسیاری کرد تا بین مصالح متضاد توافق ایجاد کند و برای همین، فشار بسیار زیادی را متحمل شده است. ده سال پیش به ذهن کسی خطور نمی‌کرد که ممکن است روزی صعود از اولورو ممنوع شود.

با وجود نگرانی‌ها درباره‌ی اثر این ممنوعیت بر گردشگری منطقه، تعداد بازدیدکنندگانی که از اولورو بالا می‌روند، به‌طور پیوسته کاهش داشته و علت آن، افزایش آگاهی و آموزش بوده است.

در سال‌های گذشته، افراد زیادی در حال صعود از اولورو جان خود را از دست داده یا آسیب جدی دیده‌اند. سال گذشته، سه مرد که در نوک صخره گیر افتاده بودند، توسط مسئولین نجات یافتند.

مطالب مرتبط:

منبع Mashable

دیدگاه