کاخ صاحبقرانیه یکی از قدیمیترین بناهای کاخ نیاوران است. در این کاخ مهمانیهای غیر رسمی پهلوی دوم برگزار میشده و در آن نمادهایی از آداب و رسوم ایرانی مثل اتاق کرسیخانه که در آن سنت دور هم بودن و زیر کرسی نشستن به نمایش در آمده است. در ادامه با بخش دوم تصاویر اختصاصی کجارو از فضای داخلی این کاخ همراه باشید.
جعبه لوازم آرایش در دوره قاجار
هفت قلم آرایش یا هفت وند عبارت است از سرمه، غالیه، سفیداب، نگار یا حنا، غازه که به سرخاب یا سرخی هم معروف است، وسمه برای پر پشت کردن ابروها، زرک که گرد طلایی است که به مو و صورت میمالند. عدد هفت از دوره باستان نمادی از کمال و مانند عدد ۱۲ آمیخته با قداست بوده است. اقلامی از این هفت وند در دوره باستان هم وجود داشت و استفاده میشد. استفاده از این هفت قلم تنها برای زنان متاهل بوده و بنا به نسبت، به کار بردن آن برای دختران منع شده بود.
اثر بدون عنوان، نقاشی از ناصرالدینشاه
حوضخانه عمارت صاحبقرانیه
حوضخانه به لحاظ معماری و تزئیناتی چون گچبریها، ارسیهای فاخر و آثار موجود در آن، بعد از تالار جهان نما از زیباترین بخشهای کاخ است. حوض، در وسط بنا قرار دارد و اطراف آن را مبلمان فرا گرفته است. یک جار و چند تابلوی نقاشی، از جمله تابلوی حوضخانه صاحبقرانیه اثر کمال الملک در این فضا به چشم میخورد.
کالسکه ناصرالدینشاه (انتقالی از کاخ گلستان)، نقره قلمزنی شده و مطلا
قلیان تزیین شده در حوضخانه
تابلو فرح دیبا، هنرمند: کریم روحانی، رنگ و روغن روی بوم
بار کاخ صاحبقرانیه
در قسمت بار و چایخانه انواع وسایل پذیرایی و انبوه ظرفهای شیشهای و کریستال، ساخت کشورهای آلمان، روسیه، چکسلواکی و ایران دیده میشود. سقفهای چوبی منقوش این بخش، متعلق به قرن ۱۲ ه. ق بوده و از شیراز آورده شده است.
فضای داخلی حوضخانه
از تابلوهای قرار گرفته در حوضخانه
مینیاتور قرار گرفته در کاخ صاحبقرانیه
مینیاتور قرار گرفته در کاخ صاحبقرانیه
لوستر اتاق خاتم
حوضخانه کاخ صاحبقرانیه، اثر کمالالملک
آیا شما قبلا در کاخ صاحبقرانیه حضور داشتهاید؟ چه چیزی توجه شما را بیشتر به خود جلب کرده است؟ نظرات خود را با کجارو و خوانندگان ما در میان بگذارید.
دیدگاه