جزئیات قرارداد خرید هواپیما از بوئینگ و ای‌.تی‌.آر

تیم  کجارو
تیم کجارو چهار شنبه، ۲۹ دی ۱۳۹۵ ساعت ۱۲:۱۵
جزئیات قرارداد خرید هواپیما از بوئینگ و ای‌.تی‌.آر

به گفته قائم مقام وزیر راه در امور بین‌الملل، قرارداد خرید ۲۰ فروند هواپیمای کوتاه برد ATR برای هما نهایی شده و آماده امضا است.

«اصغر فخریه کاشان» قائم مقام وزیر راه در امور بین‌الملل در حاشیه مراسم امضای تفاهم‌نامه همکاری مشترک بین شرکت فرودگاه‌ها و ناوبری هوایی ایران و شرکت‌های فرودگاهی آلمانی، در جمع خبرنگاران درباره روند نهایی شدن قرارداد ایران ایر با شرکت ای.تی.آر (ATR) برای خرید ۲۰ فروند هواپیمای کوتاه برد ۷۰ نفره، گفت:

قرارداد ما برای امضا نهایی شده است و به زودی منعقد‌ می‌شود.

قائم مقام وزیرراه در امور بین‌الملل با اشاره به جلسه اخیر خود باکمپانی بوئینگ و هم چنین ادامه مذاکره با کمپانی ای‌.تی‌.آر، انتشار برخی اخبار درباره هواپیمای جدید را بی‌صداقتی خواند و گفت که بی‌صداقتی‌ها به استقبال شرکت‌های تأمین مالی برای خرید‌ هواپیما صدمه می‌زند.

قرارداد با ATR

وی با اشاره به اینکه اکنون قرارداد با ای.تی.آر در مراحل اخذ مجوزهای قانونی است افزود همانطور که قرارداد خرید ۱۸۰ فروند هواپیما با ایرباس و بوئینگ به امضا رسید، بزودی قرارداد ایران ایر با این شرکت نیز به امضا می‌رسد.

قائم مقام وزیر راه در امور بین‌الملل با بیان اینکه در حال حاضر این قرارداد مراحل اخذ مجوزهای داخلی هما را طی می‌کند، بیان کرد:

رقم قرارداد ایران ایر با کمپانی ATR برای تحویل این ۲۰ فروند هواپیما، از نظر مالی ۴۰۰ میلیون دلار است.

وی با اعلام اینکه تا پایان سال ۲ فروند ایرباس دیگر از سوی کمپانی ایرباس تحویل ایران‌ایر می‌شود، گفت که همچنین قرارداد ایران‌ایر با کمپانی بوئینگ نیز به امضا رسید و نهایی شد.

قائم مقام وزیر راه در امور بین‌الملل در مورد رقم قرارداد خرید ۲۰۰ فروند هواپیما برای ایران‌ایر با ۳ کمپانی ایرباس، بوئینگ و ATR و ابهامات مطرح شده در خصوص رقم این قرارداد، گفت:

درهمه جای دنیا قرارداد خرید هواپیما محرمانه است، اما بدانید کل رقم قرارداد هما با این سه کمپانی هواپیماساز کمتر از ۱۸ میلیارد دلار است.

وی همچنین ضمن انتقاد از برخی از رسانه‌ها مبنی بر ادعای ممنوع‌الخروج بودن هواپیما، گفت که به نظر می‌رسد افرادی که این مسائل را مطرح می‌کنند، صداقت ندارند و از مسایل صنعت هوانوردی جهان نیز بی‌اطلاعند. در صنعت هوایی، چیزی به عنوان ممنوع‌الخروج بودن معنا ندارد و متأسفانه دقت و صراحت در اطلاع‌رسانی از سوی برخی انجام نمی‌شود.

به گفته اصغر فخریه کاشان بیان چنین مواردی با استقبال شرکت‌های تأمین مالی خرید هواپیما در تناقض است و ضمن منطقی نبودن آن به همکاری آنها با تهران صدمه می‌زند.

مطالب مرتبط:

دیدگاه