حکم جلب مدیرعامل شرکت هواپیمایی آسمان صادر شد/ به روز رسانی: تکذیب شد

تیم  کجارو
تیم کجارو شنبه، ۵ تیر ۱۳۹۵ ساعت ۱۵:۰۰
حکم جلب مدیرعامل شرکت هواپیمایی آسمان صادر شد/  به روز رسانی: تکذیب شد

حکم جلب مدیرعامل شرکت هواپیمایی آسمان به دلیل نپرداختن بدهی‌های این شرکت هواپیمایی صادر شد.

«غلامحسین باقریان» عضو هیئت مدیره شرکت فرودگاه‌ها و ناوبری هوایی ایران گفت که به‌ منظور وصول مطالبات و استیفای حقوق شرکت‌ فرودگاه‌ها از سال گذشته جلسات متعددی با شرکت‌های هواپیمایی بدهکار برگزار و هشدارهای لازم به مدیران عامل این شرکت‌ها در خصوص عدم پرداخت بدهی‌هایشان داده شد. در این راستا برخی از شرکت‌های هواپیمایی اقدام به پرداخت مطالبات شرکت فرودگاه‌ها به صورت نقد و اقساط کردند و برخی نیز به هشدارها و اولتیماتوم‌های صادر شده از سوی شرکت فرودگاه‌ها مبنی بر بکارگیری راهکار قضایی در این زمینه توجهی نشان ندادند.

باقریان افزود که با این وجود، از آنجا که شرکت فرودگاه‌ها و ناوبری هوایی ایران قصد نداشته تا برای مسافران هوایی مشکلی پیش آید، تعامل با شرکت‌های هواپیمایی برای پرداخت بدهی‌هایشان را ادامه و حتی کاهش هزینه‌های فرودگاهی برای این شرکت‌ها را در دستور کار قرار داد.

وی با اشاره به آزادسازی نرخ بلیط هواپیما که باعث ایجاد فضای رقابتی میان شرکت‌های هواپیمایی و افزایش درآمدی آنها تا ۲۰ درصد شد، گفت:

با وجود کاهش نرخ هزینه‌های فرودگاهی و افزایش درآمد شرکت‌های هواپیمایی، برخی از این شرکت‌ها از پرداخت بدهی‌هایشان سر باز زدند.

عضو هیئت مدیره شرکت فرودگاه‌ها همچنین افزود که برخی از این شرکت‌های بدهکار با وجود دریافت خدمات از فرودگاه‌های سراسر کشور اما قرارداد با شرکت فرودگاه‌ها و ناوبری هوایی ایران را امضا نکرده‌اند.

وی بیان کرد که در حال حاضر بی‌اعتنایی این شرکت‌های هواپیمایی نسبت به پرداخت بدهی‌هایشان باعث شده است که شرکت فرودگاه‌ها مورد اتهام قوه‌ی قضاییه برای عدم استیفای حقوق بیت‌المال به دولت قرار گیرد.

باقریان گفت که شرایط به‌وجود آمده شرکت فرودگاه‌ها و ناوبری هوایی ایران را بر آن داشت تا علی‌رغم میل باطنی راهکار قضایی را برای برخورد با شرکت‌های هواپیمایی بدهکار انتخاب کند و در این زمینه اقدام به گرفتن حکم جلب مدیرعامل شرکت هواپیمایی آسمان کرد.

معاون برنامه‌ریزی و نظارت شرکت فرودگاه‌ها ابراز امیدواری کرد، با اقدام به موقع شرکت‌های هواپیمایی در اجرای تعهداتشان، این حکم قضایی اولین و آخرین آن باشد.

باقریان تاکید کرد، شرکت فرودگاه‌ها و ناوبری هوایی ایران همچنان آمادگی تعامل با شرکت‌های هواپیمایی در راستای چگونگی دریافت مطالباتش را داشته و شرکت‌های هواپیمایی باید در اسرع وقت با مراجعه به شرکت فرودگاه‌ها نسبت به پرداخت بدهی‌هایشان اقدام کنند.

وی خاطرنشان کرد که به یقین دریافت مطالبات صرف توسعه و بهبود فرودگاه‌ها و تجهیز آنها در راستای خدمت‌رسانی به مسافران هوایی خواهد شد.

به روز رسانی

شرکت فرودگاه‌های کشور در روزهای پایانی هفته گذشته در خبری رسمی اعلام کرد: پس از آنکه مذاکرات این شرکت با چند ایرلاین برای تسویه بدهی‌هایشان به نتیجه خاصی نرسیده و همچنان این شرکت‌های هواپیمایی‌ نسبت به بازپرداخت این بدهی‌ها مقاومت می‌کنند، شرکت فرودگاه‌ها مجبور شده با استفاده از ظرفیت‌های قانونی خود کار را از طریق مراجع قضایی پیگیری کند.

براین اساس اعلام شد:

شرکت فرودگاه‌ها حکم جلب مدیرعامل شرکت آسمان را دریافت کرده و مسوولان این شرکت باید موضوع بدهی‌ها را از طریق مراجع رسمی پیگیری کنند.

چند روز پس از انتشار این خبر روابط عمومی شرکت هواپیمایی آسمان در اعلامیه‌ای رسمی صدور هرگونه حکم جلب و دریافت آن را تکذیب کرده است.

این شرکت در اطلاعیه خود به تبصره ۲۳ روزنامه رسمی کشور مورخ چهارم خردادماه سال ۱۳۹۵ اشاره کرده و گفته است: دولت مکلف است که معادل بدهی حسابرسی شده شرکت هواپیمایی کشور به دولت و شرکت‌های دولتی را با مطالبات از شرکت مذکور به استثنای بدهی‌های مالیاتی تا سقف ۱۰ هزار میلیارد ریال تهاتر کند و خزانه‌داری کل کشور مکلف است معادل مبلغ تهاتر مذکور را به حساب بستانکار و بدهکار دستگاه‌های اجرایی ذیربط و شرکت‌های دولتی مربوطه منظور و با آنها تسویه کند.

این گزارش می‌افزاید: شرکت هواپیمایی آسمان یک شرکت دولتی زیر مجموعه وزارت کار و امور اجتماعی و همچنین شرکت فرودگاه‌ها و ناوبری هوایی زیرمجموعه وزارت راه و شهرسازی است و هر دو شرکت زیرمجموعه دولت بوده و از تبصره ۲۳ مصوبه مجلس شورای اسلامی پیروی می‌کند.

بنابراین شرکت هواپیمایی آسمان بدهی سنواتی به شرکت فرودگاه‌ها و ناوبری هوایی ندارد و حکم جلب مدیر عامل هواپیمایی آسمان نیز تکذیب می‌شود.

با این اطلاعیه به نظر می‌رسد اختلاف‌ها بین شرکت فرودگاه‌ها و برخی ایرلاین‌ها نه تنها رو به سوی حل شدن ندارد که حتی درباره‌ی صدور و یا عدم صدور حکم جلب نیز اختلافات جدی وجود دارد.

مطالب مرتبط:

دیدگاه