چگونه در سفر با مشکلات غیرمنتظره رو به رو شویم؟

حمیده کریمی | جمعه, ۳۱ اردیبهشت ۹۵ ساعت ۱۸:۰۰

سفر معمولا از شیرین‌ترین خاطرات زندگی هستند، اما گاهی سفرها با مشکل و دردسرهایی همراه هستند. از آنجایی که نمی‌دانیم در سفر آینده، چه مشکلاتی ممکن است سر راه قرار بگیرد، باید پیش از سفر، خود را برای آن‌ها آماده کنیم. در این مقاله با چند نمونه از این خطرات و مشکلات و روش‌هایی برای مقابله با آن‌ها آشنا می‌شویم. با کجارو همراه باشید.

گشت و گذار در طبیعت و اقامت در یک محل ناشناس، سفر را به خاطره‌ای هیجان‌انگیز تبدیل می‌کند. اما هر روزی که می‌گذرد، اتفاقات خوب و بدی در انتظار است. ممکن است یک روز از گشت و گذار در پاریس لذت ببرید یا در برلین مورد سرقت قرار بگیرید. ممکن است روز خوبی در یکی از سواحل تایلند بگذرانید یا در کاستاریکا به‌دلیل مسمومیت غذایی بیمار شوید.

اما اگر از قبل خود را آماده کرده باشید، می‌توانید با این حوادث و مشکلات به‌راحتی رو‌به‌رو شوید.

اسباب سفر چند‌منظوره به‌همراه داشته باشید

به‌همراه داشتن وسایل چندمنظوره به شما این اطمینان را می‌دهند که در صورت تغییر شرایط بتوانید خود را با وضعیت جدید وفق دهید و البته وسایل و لباس‌های کمتری همراه خود به سفر ببرید. به‌عنوان مثال کفش‌های پیاده‌روی که به‌اندازه‌ی کافی شیک هستند تا آن‌ها را در یک مهمانی غیرمنتظره بپوشید. شامپوهای چندمنظوره، لباس‌هایی که بتوانید در شرایط مختلف بپوشید و سایر موارد مشابه از این دست اقلامی هستند که به شما کمک می‌کنند تا چمدان کوچک‌تری داشته باشید و برای موقعیت‌های مختلف آماده باشید.

وسایل چندمنظوره

یک جعبه‌ی کمک‌های اولیه‌ی کوچک همراه داشته باشید

با وجود اینکه در قرن بیست‌و‌یکم زندگی می‌کنیم و امروزه بسیاری از داروهای مورد نیاز را می‌توانیم در سراسر دنیا به‌سادگی تهیه کنیم، اما بد نیست تا یک جعبه‌ی کوچک کمک‌های اولیه به‌همراه اقلام و داروهای اساسی و ضروری همراه داشته باشید. مواردی از قبیل قرص استامینوفین، داروهای مرتبط با بیماری‌های گوارشی، قطره‌های چشمی، چسب زخم، قیچی، پماد هیدروکورتیزون برای اختلالات‌ ناشی از آلرژی‌ و التهابات‌ پوستی‌، پمادهای آنتی‌باکتریال و آنتی‌بیوتیک‌هایی با تجویز پزشک را در این جعبه به‌همراه ببرید. معمولا به‌سادگی می‌توانید در نزدیکی خود داروخانه‌ای پیدا و داروهای مورد نیازتان را تهیه کنید، اما در شرایط اضطراری بهتر است که این موارد را همراهتان داشته باشید.

جعبه کمک های اولیه

یک چراغ‌قوه‌ی کوچک به‌همراه داشته باشید

البته بسیاری از مسافران معمولا با خود چراغ‌قوه ندارند، اما اگر ناگهان تصمیم بگیرید که در پاناما غارنوردی کنید یا اگر پیاده‌روی شما در طبیعت طول کشید و با تاریکی مواجه شوید، یک چراغ‌قوه به کارتان خواهد آمد. حتی ممکن است به‌دلیل قطع برق در تاریکی بمانید که مشکلی رایج در بسیاری از مناطق است. یک چراغ‌قوه‌ی مدادی ضدآب می‌تواند انتخاب خوبی برای همراه بردن در سفر باشد.

چراغ قوه

چتر را فراموش نکنید

بسیاری از مسافران معمولا برای اینکه چمدان خود را سنگین نکنند چتر با خود نمی‌برند و تصور می‌کنند هنگام بارندگی و زمانی که نیاز به چتر بود، می‌توانند یک چتر بخرند. اما چتر با اینکه وزن زیادی ندارد، می‌تواند در شرایط اضطراری به دادتان برسد. ممکن است زمانی که در حال خروج از فرودگاه هستید یا در خیابان قدم می‌زنید، یک رگبار ناگهانی شما را غافل‌گیر کنید. در این شرایط در حالی که دیگران می‌دوند تا سرپناهی پیدا کنند که از باران در امان بمانند شما با خیال راحت چترتان را در می‌آورید و به مسیرتان ادامه می‌دهید.

چتر

جملات ضروری را یاد بگیرید

محلی‌ها توقع ندارند شما در زبان آن‌ها تخصص داشته باشید. همین که بتوانید کلمات و جملات ساده چون سلام، خداحافظ و متشکرم را بگویید کافی است. به این ترتیب، اهالی آن شهر یا کشور راحت‌تر شما را می‌پذیرند. دانستن لغات و عبارات کلیدی زبان مقصد مورد نظر علاوه بر اینکه به شما کمک می‌کند تا راحت‌تر با اهالی آنجا تعامل و گفت‌و‌گو داشته باشید، در سایر موارد نیز به کارتان خواهد آمد. مواردی از جمله زمانی که به کمک نیاز دارید، گم شدید، می‌خواهید غذا سفارش دهید یا برای خرید چیزی چانه بزنید. برای این کار می‌توانید از اپلیکیشن‌های آموزش لغات ضروری زبان استفاده کنید. اگر گوشی هوشمند ندارید از سری کتاب‌های لونلی پلنت (Lonely Planet) استفاده کنید که شامل آموزش و راهنمای زبان برای سفر به مقاصد مختلف است.

زبان

درباره‌ی ارتباط غیرکلامی مطالعه کنید

بسیاری از افراد هنگام برقراری ارتباط با دیگران علاوه بر ارتباط کلامی از روش‌های ارتباط غیرکلامی نیز بهره می‌برند. در این صورت توجه به حالات چهره‌ی فرد مقابل و زبان بدن وی می‌تواند به شما کند شرایط را درک کنید و منظور طرف مقابل را متوجه شوید، حتی اگر در فهم بخش کلامی ارتباط با او مشکل داشته باشید. اگر زبان مورد نظر را متوجه نمی‌شوید، خونسردی خود را حفظ کنید و با دقت به احساسات فرد مقابل هنگام ادای کلمات دقت کنید. یادگیری این مهارت می‌تواند در شرایط اضطراری راه‌گشای شما باشد. البته این مهارتی نیست که یک شبه به دست بیاید، بلکه به تلاش و تمرین نیاز دارد. از طریق سایت‌ها و وبلاگ‌های مختلف می‌توانید تکنیک‌های ارتباط غیرکلامی را یاد بگیرید.

ارتباط غیرکلامی

مقداری پول نقد برای مواقع اضطراری نگه دارید

با وجود اینکه امروزه به هر طرف که نگاه کنید یک دستگاه خودپرداز خواهید دید، اما باز هم همراه داشتن پول نقد ضروری است. ممکن است کارت‌های شما با خودپردازهای مختلف هم‌خوانی نداشته باشد. در این صورت بدون داشتن هیچ پولی در شهر غریب یکه و تنها خواهید ماند. پس همیشه مبلغی پول نقد برای چنین شرایطی همراه داشته باشید. البته لازم نیست تمام این پول را دائما با خود این طرف و آن‌طرف ببرید. بهتر است آن را در اتاق هتل بگذارید تا امنیت بیشتری داشته باشد. در شرایطی که مورد سرقت قرار بگیرید یا کیف پولتان را گم کنید، دیگر نگرانی نخواهید داشت.

پول نقد

کارت‌های پشتیبان داشته باشید

در شرایط اضطراری بهتر است علاوه بر کارت بانکی‌تان یک کارت بانکی یا اعتباری پشتیبان نیز به‌همراه داشته باشید. ممکن است یک بانک بدون اطلاع قبلی شما به دلایلی حساب شما را مسدود کند یا کارت‌های بانکی شما ممکن است در سفر به سرقت بروند. در این صورت باید حساب متصل به کارت دزدیده شده را مسدود کنید. اگر کارت پشتیبان همراهتان نباشد، دیگر از پول خبری نیست.

کارت پشتیبان

پول نقد به‌همراه ببرید

با ظهور کارت‌های اعتباری تراشه‌دار، بسیاری از کشورها از کارت‌های اعتباری مغناطیسی پشتیبانی نمی‌کنند. در حالی که انتظار دارید از کارت اعتباریتان همه جا استفاده کنید، گاهی ممکن است با چنین مشکلاتی مواجه شوید. گرچه همه ما به استفاده از کارت‌های اعتباری عادت کرده‌ایم، اما باز هم همراه داشتن پول نقد در سفر ضروری به نظر می‌رسد.

پول نقد

از اسناد و مدارک خود کپی تهیه کنید

نگه داشتن کپی از اسناد و مدارکتان در سفر بسیار به کارتان خواهد آمد، مخصوصا در شرایط اضطراری و زمانی که اصل آن‌ها را گم می‌کنید. اگر پاسپورت شما دزدیده شود یا آن را گم کنید، با داشتن کپی مدارک می‌توانید هویتتان را ثابت کنید. این مدارک، گزارش‌های پلیس را تکمیل می‌کنند و مدارک جدیدتان را راحت‌تر دریافت خواهید کرد. پس، از پاسپورت، قراردادهای بیمه‌های سلامت یا بیمه‌ی مسافرتی و کارت‌های اعتباری‌تان کپی بگیرید.

کپی

هنگام گم شدن پاسپورت چه باید کرد؟

می‌دانید هنگام گم شدن پاسپورت چه باید بکنید؟

گم کردن پاسپورت می‌تواند بسیار ناگوار باشد، مخصوصا وقتی که زمان سفر شما به همین زودی‌ها است. از منابع مختلف می‌توانید یاد بگیرید که در چنین مواقعی چه باید بکنید. در ادامه نکات و مراحل اصلی اعلام مفقودی پاسپورت و گرفتن پاسپورت جدید را بیان می‌کنیم:

  • در اداره‌ی پلیس، فرم اعلام مفقودی پاسپورت‌تان را پر کنید.
  • به سایت وزارت امور خارجه بروید، فرم‌های لازم را پرینت بگیرید و پر کنید.
  • فرم‌ها را در ساعات اداری صبح به سفارت یا کنسول‌گری ببرید.
  • در صف منتظر نوبتتان بمانید.
  • باز هم منتظر بمانید!
  • به مأموران رسمی فرم‌ها، گزارش پلیس، مدارک مربوط به سفر در پیش رو و یک قطعه عکس را تحویل دهید. اگر عکس ندارید نگران نباشید. معمولا در دفتر سفارت‌ها اتاقکی برای عکس گرفتن وجود دارد.
  • منتظر اعلام نتیجه بمانید.
  • مبلغ مورد نیاز را پرداخت کنید.
  • به منزل بروید و ناهار بخورید.
  • بعدازظهر به سفارت برگردید.
  • مجددا در صف منتظر بمانید.
  • پاسپورت موقت جدید خود را تحویل بگیرید.

پاسپورت

فهرستی از شماره تلفن‌های ضروری تهیه کنید

چنانچه این فهرست را همراه داشته باشید، در صورتی که اتفاقی برایتان بیفتد، اطرافیان و متخصصان پزشکی می‌دانند که باید با چه شماره‌ای تماس بگیرند. حتی بهتر است فهرستی از حساسیت‌های خاص خود به داروها یا مواد غذایی خاص را یادداشت کنید. چنین فهرستی هنگام تجویز دارو به کار پزشکان می‌آید. بهتر است دو کپی از این فهرست داشته باشید. یکی را در کیفتان بگذارید و همه جا همراه برید و یکی را در اتاق هتل نگه دارید.

شماره تلفن ضروری

بیمه‌ی مسافرتی داشته باشید

یکی از مهم‌ترین موارد برای ایجاد آمادگی در برابر مشکلات احتمالی سفر، داشتن بیمه‌ی مسافرتی است. ممکن است در طول سفر و هنگام انجام تفریحات مختلف با مشکلاتی مواجه شوید، شاید حین غواصی مشکلی برایتان ایجاد شود، ممکن است در جاده بیمار یا هنگام کوهنوردی دچار شکستگی شوید. در چنین شرایطی مجبور به استفاده از خدمات پزشکی هستید و بیمه‌ی مسافرتی در این مواقع به داد شما خواهد رسید.

بیمه مسافرتی

قبل از سفر، درباره‌ی مقصد مورد نظرتان مطالعه کنید

مطالعه کردن درباره‌ی مقصد سفر به‌خصوص سفرهای خارجی بسیار مهم است. قبل از سفر، سری به کتابخانه یا کتاب‌فروشی بزنید و چند کتاب درباره‌ی فرهنگ و زندگی در مقصد سفرتان تهیه کنید. اگر کسی که به منزل شما بیاید و قوانین خانه‌ی شما را زیر پا بگذارد، قطعا از این رفتار ناراحت خواهید شد. در مورد سفر به کشورهای خارجی نیز این مسئله حاکم است. دانستن قوانین اصلی و ضروری و آداب معاشرت در مقصد مورد نظرتان از سوء‌تفاهم‌ها پیشگیری می‌کند و باعث می‌شود خاطره‌ی خوشی از سفر شما در ذهن میزبانان باقی بماند. رعایت نکردن برخی از قوانین کشور میزبان، حتی ممکن است به زندانی شدن شما منجر شود.

مطالعه

شما هرگز نمی‌دانید چه اتفاقاتی در طول سفر انتظار شما را می‌کشد. حتی بهترین برنامه‌ریزی‌های سفر هم ممکن است با مشکل مواجه شوند. ممکن است از همه ابزارها و وسایلی که همراهتان می‌برید استفاده نکنید یا حتی ممکن است هیچ‌کدام از این موارد در سفرهای شما، برایتان پیش نیایند اما احتیاط، شرط عقل است. خودتان را همیشه برای شرایط سخت آماده کنید.

مطالب مرتبط:

منبع nomadicmatt

دیدگاه