احیای هفت تالاب به نتیجه رسیده است

مینا داودی | چهار شنبه, ۱۴ بهمن ۹۴ ساعت ۱۰:۳۰

معاون دفتر سازمان ملل در ایران  پیش‌بینی  کرد ایران در آینده هوایی گرمتر و خشک‌تر پیدا کند و از همین رو اهمیت احیای تالاب‌ها در آن بیشتر خواهد بود.

 امانیام مورالی  سه‌شنبه ۱۳ بهمن، در همایش روز جهانی تالاب‌ها که با شعار «تالاب‌ها برای آینده ما، معیشت پایدار» و با حضور رئیس سازمان حفاظت محیط زیست کشور برگزار شد، اظهار کرد:

۴۷ سال پیش افتتاح کنوانسیون رامسر در میان ترانه‌های مدیترانه در ایران جشن گرفته شد و در طول این مدت دولت ایران و سازمان محیط زیست این کشور به بخش قابل‌توجهی از تعهدات خود نسبت به این کنوانسیون (UNDP) پای‌بند بوده و کمال همکاری را داشته است.

معاون دفتر سازمان ملل در ایران از تدوین و اجرایی شدن دو پروژه جاری در تالاب‌ها در طول هشت سال گذشته خبر داد و گفت:

این پروژه‌ها در سه منطقه ارومیه، پریشان و شادگان صورت گرفته و اکنون بسیار خوشبختیم که اعلام کنیم تلاش‌های ما برای احیای هفت تالاب به نتیجه رسیده است.

او افزود: ۴۷ سال پیش کنوانسیون رامسر در کنار دریای خزر منعقد شد و امروز مخاطرات محیط زیستی اهمیت آنرا نشان می‌دهد. در این موقعیت از دولت ایران و سازمان محیط زیست در انعقاد این کنوانسیون، همکاری طولانی مدت و مشارکت‌های آن در حفاظت از محیط زیست قدردانی می‌کنم.

مورالی ادامه داد: پیشروانی که ۴۷ سال پیش این قرارداد را منعقد کردند، پیش‌بینی می‌کردند که بهره‌برداری معقول از تالاب‌ها بسیار مهم باشد. اکنون بیش از ۱۶۸ کشور و بیش از ۲ هزار تالاب در این کنوانسیون به ثبت رسیده است.

او مزیت‌های تالاب‌ها را به این صورت برشمرد: تالاب‌ها آب را تصفیه می‌کنند، مانع خشکسالی و ایجاد سیل می‌شوند و در تامین غذا نقش مهمی دارند و فهرست خدمات آن‌ها پایان ناپذیر است. تالاب‌ها قابلیت تامین معیشت مردم محلی ساکن در کنار آن را دارند و مانع مهاجرت روستاییان اطراف خود به شهرها می‌شوند.

معاون دفتر سازمان ملل در ایران به سابقه همکاری طولانی مدت سازمان محیط زیست با (UNDP) (برنامه عمران سازمان ملل متحد) اشاره کرد و گفت: برای حفاظت از تالاب‌ها، مالکیت و حس محلی نقش بسیار ویژه و پراهمیتی دارد.

او افزود: با توجه به درخواست ایران و اولویت‌های (UNDP)، دو پروژه در خصوص احیای تالاب‌ها در دستور کار (UNDP) قرار گرفت. اولین پروژه با عنوان طرح حفاظت از تالاب‌ها، هشت سال پیش به‌عنوان طرح اولیه حفاظت از تالاب‌های ارومیه، پریشان و شادگان انجام شد. به‌تازگی نیز با همکاری سخاوتمندانه دولت ژاپن برنامه کشاورزی پایدار در راستای حفاظت و احیای دریاچه ارومیه در حال پیاده شدن است.

او ابراز خرسندی کرد که از طریق ایران سطح گسترده‌ای از جامعه ذینفع تالاب‌ها از جمله مردم محلی، مسئولان و رهبران مذهبی درگیر مسئله حفاظت از تالاب‌ها شده است. پروژه حفاظت از تالاب‌ هامون در سیستان نیز در دست اقدام است.

مورالی با اشاره به درخواست استاندار اصفهان مبنی بر حفاظت از تالاب گاوخونی گفت: در برنامه امروز از این تالاب بازدید خواهیم کرد و مایلم به استاندار اصفهان برای امضای این قرارداد تبریک بگویم.

همایش یک روزه روز جهانی تالاب‌ها با حضور رئیس سازمان حفاظت محیط زیست، گروهی از کارشناسان داخلی و میهمانانی از کشورهای عراق، جمهوری آذربایجان واسترالیا در اصفهان برگزار شد.

 منبع: chn

مطالب مرتبط:

دیدگاه