ورود سرمایه‌گذاران گردشگری به کیش

مینا داودی
مینا داودی دوشنبه، ۲۶ بهمن ۱۳۹۴ ساعت ۱۲:۴۵
ورود سرمایه‌گذاران گردشگری به کیش

«وقتی سرمایه‌گذاران در کیش امنیت دارند و گردشگران بدون ویزا می‌توانند به این جزیره وارد شوند، فضای مناسب برای رشد گردشگری در این جزیره مهیاست.»

 

هم‌زمان با روز ۲۲ بهمن، جزیره کیش ۱۵ پروژه‌ی عمرانی - گردشگری را با حضور مسعود سلطانی‌فر، معاون رئیس‌جمهوری و رئیس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری و اکبر ترکان، دبیر شورای هماهنگی مناطق آزاد تجاری-صنعتی و ویژه اقتصادی به بهره‌برداری رساند؛ پروژه‌هایی که قطب‌های مختلف صنعتی، عمرانی و به‌خصوص گردشگری را در برمی‌گرفت.

جزیره کیش که حکم نخستین منطقه‌ آزاد تجاری - صنعتی و ویژه اقتصادی در کشور را از آن خود کرده، حالا آن‌قدر سرمایه‌گذار جذب کرده که معاون رئیس‌جمهوری و رئیس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری فضای این جزیره را برای رشد بیشتر گردشگری مهیا می‌بیند.

سلطانی‌فر در این زمینه می‌گوید:

کیش فضای گردشگری بزرگی دارد و به خاطر وجود زیرساخت‌های مناسب محل سرمایه‌گذاری شده است. این جزیره امکانات زیربنایی برای رشد گردشگری، امنیت سرمایه‌گذاری و امکانات ورود گردشگر بدون اخذ ویزا را دارد، از سوی دیگر مدیریت خوبی در جزیره حاکم است؛ بنابراین این موارد باعث شده تا کیش روند رو به رشدی در گردشگری داخلی و خارجی سالانه داشته باشد.

وی با تاکید بر اینکه امیدوارم این روند در سال‌های آینده شتاب بیشتری به خود بگیرد، ادامه می‌دهد: کیش همیشه به‌عنوان یکی از چند قطب بزرگ جذب گردشگر داخلی و خارجی در دنیا خواهد بود.

مردم گردشگری کیش را می‌بینند

اکبر ترکان، دبیر شورای هماهنگی مناطق آزاد تجاری-صنعتی و ویژه اقتصادی ابعاد رشد کیش را در حوزه‌های گسترده‌تری می‌بیند.

او نیز در این زمینه می‌گوید: علاوه بر اینکه جزیره کیش جذب مسافر زیادی در جغرافیای ایران دارد، از سوی دیگر قطب حفاری دریایی کشور نیز هست، به طوری‌که صنایع مرتبط به نفت و گاز این جزیره را به‌طور طبیعی و به‌عنوان مرکزیت این صنایع انتخاب کردند.

وی با اشاره به گزارش رئیس منطقه آزاد کیش درباره‌ی‌ آمار حضور سرمایه‌گذاران در این منطقه ادامه می‌دهد:

از ۴۲۰ صنعت فعال در جزیره ۱۳۰ صنعت مربوط به صنعت حفاری و نفت و گاز است که یا مستقیما به شرکت حفاری یا آن‌هایی که خدمات حفاری تولید یا شرکت‌هایی که تجهیزات مربوط به حفاری یا دریا چاه‌پیمایی و ایزارها و لوازم مربوط به مشبک سازی و غیره تولید می‌کنند، برمی‌گردد.

«ترکان» از سوی دیگر شناخت بیشتر مردم از جزیره‌ی کیش را در بُعد «گردشگری» می‌داند و می‌گوید:

از سوی دیگر پتانسیل معتبر کیش از صنعت نفت در دریا پشتیبانی می‌کند و مهم‌ترین قطب دریایی برای پشتیانی از سکوهای نفتی فعلا جزیره کیش است.

دبیر شورای هماهنگی مناطق آزاد تجاری-صنعتی و ویژه اقتصادی همچنین به سفرهای رئیس‌جمهوری به کشورهایی مثل فرانسه اشاره و بیان می‌کند:‌ در این سفرها دریچه‌هایی را برای همکاری گشوده‌ایم و باید منتظر باشیم تا مذاکرات وزیر صنایع این مذاکرات را به نتیجه برساند و پس از آن در این زمینه به نتیجه می‌رسیم.

او اما اظهارنظر در حضور سرمایه‌گذاران خارجی برای گردشگری در جزیره کیش و حتی در مناطق آزاد تجاری ایران را زود می‌داند و می‌گوید: با توجه به اینکه هنوز روزهای زیادی از رفع تحریم‌ها نمی‌گذرد و به‌تازگی پنجره‌هایی از همکاری‌های بین‌المللی در حوزه‌های مختلف گشوده شده و در ابتدای راه هستیم، باید فرصت دهیم تا گفت‌وگوها پیش بروند.

جزیره‌ی کیش یکی از جزیره‌های خلیج فارس و از توابع بخش کیش، شهرستان بندر لنگه در استان هرمزگان و از نقاط دیدنی استان هرمزگان در جنوب ایران است. در گذشته، این جزیره را به نام «قیس» می‌خواندند. شکل این جزیره بیضوی‌مانند است و در ۱۲کیلومتری کرانهٔ شیبکوه جای گرفته‌است. این جزیره سالانه یک میلیون نفر گردشگر را به خود جذب می‌کند.

ساحل مرجانی جزیره، آب‌انبار سنتی، کشتی یونانی، اسکله بزرگ تفریحی، مساجد، مجموعه درخت سبز، پارک دلفین کیش، باغ پرندگان، شهر زیر زمینی کاریز، لاک‌پشت های دریایی،‌ آکواریوم، شهر باستانی حریره و سافاری کیش بخشی از مناطق گردشگری هستند که گردشگران امکان بازدید از آن‌ها را دارند، مناطقی که به نظر می‌رسد هنوز آن‌قدر معرفی نشده‌اند تا هر مسافران کیش به‌جز رفتن به مجتمع‌های تجاری و ساحل دریا به آن سمت نیز قدمی بردارند.

اما از سوی دیگر درصد ساخت مجتمع‌های مسکونی و هتل در این جزیره روند رو به رشدی دارد. مانند نخستین هتل دریایی ایران که در روز ۲۲ بهمن امسال در مراسمی ویژه افتتاح شد.

مطالب مرتبط:

دیدگاه