بزرگ ترین سدهای دنیا

سارا صریحی | جمعه, ۱۶ مهر ۹۵ ساعت ۰۹:۰۰

فناوری این روزها به بالاترین نقطه‌ی خود رسیده و در تمامی سطوح زندگی ما قابل رویت است. یکی از جنبه‌های فناوری رسیدن به مرحله‌ای است که بشر را قادر می‌سازد از منابع طبیعی به بهترین شکل استفاه کند. مثل سدها که ساخته می‌شوند تا برای مواردی چون ذخیره‌ی آب، آبیاری، ایجاد انرژی و کنترل سیل مورد استفاده قرار گیرند. در ادامه با کجارو همراه باشید.

مقاله‌های مرتبط:

غیر از ذخیره‌ی آب و ایجاد انرژی، سدها با زیبایی و اکوسیستمی که در اطرافشان ایجاد می‌کنند، تبدیل به مناطق گردشگری محبوبی برای شهر یا کشورشان می‌شوند.

سد اورُوایل

سد اورُوایل

سد اورُوایل سدی خاکی است که روی رود فیدر در کالیفرنیا ساخته شده است. اورُوایل یکی از مهم‌ترین سدهای کشور به شمار می‌آورند. ارتفاع این سد ۲۳۰ متر است و عرض آن به ۲۱۱۰ متر می‌رسد. مخزن این سد ۵۹/۶ میلیون متر مکعب ظرفیت دارد و علاوه بر این که از نظر تجاری برای آمریکا پر اهمیت است، به عنوان یک مقصد گردشگری نیز شناخته می‌شود.

سد مَنگلا

منگلا در پاکستان و در منطقه‌ی میرپور واقع شده است. ساخت آن سال ۱۹۶۱ توسط مهندسین پاکستانی آغاز و سال ۱۹۶۷ به پایان رسید. منگلا روی رود جهلم ساخته شده است و برای مواردی چون تامین آب، حمل و نقل، آبیاری و تولید انرژی مورد استفاده قرار می‌گیرد. ارتفاع این سد ۱۳۸ متر و عرض آن ۳/۱۴ کیلومتر است. حجم مخزن این سد ۶۵ میلیون متر مکعب است.

سد گاردینر

سد گاردینر

گاردینر در کانادا قرار دارد و روی رود ساسکاچوان جنوبی ساخته شده است. دهه‌ی ۶۰ میلادی بود که این سد ساخته شد و از آن پس به عنوان یکی از بزرگترین و مهم‌ترین سدهای کشور محسوب می‌شود. ارتفاع آن ۶۴ متر، عرض آن ۱/۵ کیلومتر و حجم آن ۶۵/۴ میلیون متر مکعب است.

سد گوری

سد گوری

گوری که یکی از بزرگترین‌ها در دنیا است، در بولیواری و روی دره‌ی نکویما ساخته شده است. ساخت این سد ۷۰ میلیون متر مکعبی، پانزده سال به طول انجامیده است و این اعداد نشان از عظمتش دارد.

سد فلیوولاند دایک

فلیوولاند در هلند واقع شده و حجم آن ۷۸ میلیون متر مکعب است. غیر از مسائل مرتبط به تامین و ذخیره‌ی آب، این سد توانسته به عنوان یک مقصد گردشگری هم خود را معرفی کند.

سد آتاتورک

سد آتاتورک

نام اصلی این سد کارابابا است و پنجمین سد بزرگ دنیا بوده و در شانلی‌اورفه واقع شده است. ساخت این سد پنج سال به طول انجامیده و ظرفیت آن ۸۴ میلیون متر مکعب است. ارتفاع سد آتاتورک یا کارابابا  ۱۶۶ متر و عرض آن ۱۸۱۹ متر است. ۱/۲۵ میلیارد دلار صرف ساخت این سد گران‌قیمت شده است.

سد فورت پک

فورت پک بسیار قدیمی است و ساخت آن سال ۱۹۳۳ آغاز و سال ۱۹۴۰ پایان یافته است. هزینه‌ی ساخت فورت پک نسبت به زمانش بسیار بالا بوه و ۱۰۰ میلیون دلار خرج آن شده است. ظرفیت این سد بزرگ ۹۶ میلیون متر مکعب است. دریاچه‌ی زیبای پشت این سد که با همین نام شناخته می‌شود، مساحتی برابر با ۲۴۵۰۰۰ هکتار دارد.

سد سینکرود تیلینگز (میلدرد SWSS)

این سد شگفت‌انگیز در فورت مک موری آلبرتای کانادا ساخته شده و حجم آن ۱۱۹ میلیون متر مکعب است. ارتفاع آن به ۵۰ متر می‌رسد و ساختش تنها یک سال طول کشیده است.

سد تاربلا

سد تاربلا

تاربلا یکی دیگر از سدهای بزرگ دنیا است که در کشور پاکستان واقع شده است. ساخت این سد هشت سال به طول انجامیده و ۱۴۹۷ میلیون دلار برای آن هزینه صرف شده است. ظرفیت تاربلا ۱۰۶ تا ۱۵۲ میلیون متر مکعب است. ارتفاع آن ۱۴۳ متر و مساحت آن به ۲۵۰ کیلومتر مربع می‌رسد.

سد سینکرود تریلینگز (میلدرد MLSB)

سد سینکرود تریلینگز (میلدرد MLSB)

بزرگترین سد دنیا که با نام دریاچه‌ی میلدرد نیز شناخته می‌شود، ظرفیتی برابر با ۷۲۰ میلیون متر مکعب دارد. ارتفاع این سد ۸۸ متر بوده و تنها در مدت دو سال ساخته شده است. این سد در کشور کانادا واقع شده است.

مطالب مرتبط:

منبع frecked

دیدگاه