برترین صادرکنندگان اثاثیه خانه کدامند؟

امیرعلی محمودی | شنبه, ۱۰ مهر ۹۵ ساعت ۲۱:۳۰

امروزه تهیه‌ی اسباب و اثاثیه‌ی لوکس خانه به یکی از دغدغه‌های اصلی مردم تبدیل شده است. کشورهای بسیاری نیز در زمینه‌ی تولید این وسایل فعالیت می‌کنند. در این مقاله قصد داریم برترین صادرکنندگان اثاثیه خانه در سطح جهان را برایتان معرفی کنیم. برای آشنایی با این کشورها، در ادامه با کجارو همراه باشید.

بیشتر کشورهای برتر در زمینه‌ی صادرات اسباب و اثاثیه‌ی خانه در غرب واقع شده‌اند. البته استثناهایی هم در این زمینه وجود دارد؛ چین و ویتنام دو کشور آسیایی حاضر در فهرست «برترین صادرکنندگان اثاثیه خانه» هستند.

تجارت و صادرات اثاثیه خانه طی سال‌های اخیر با رشد قابل‌ملاحظه‌ای مواجه بوده است؛ به‌طوری که حتی تقاضا برای کالاهای این‌چنینی در بازار کشورهای در حال توسعه نیز با سرعت بسیار بالایی رو به افزایش است. تقاضا برای اسباب و اثاثیه‌ی خانه در بازار اروپا و آمریکای شمالی هم با رشد روبه‌رو بوده است. ۲۰۱۴، سال بزرگی برای صادرات اثاثیه و اسباب خانه بود که درآمدی معادل ۲۴۴٫۶ میلیارد دلار از آن کشورهای مختلف کرد. در این میان، ۳۸ درصد از سود حاصله، متعلق به کشور چین بود. بسیاری از کشورهای برتر در زمینه‌ی صادرات اسباب خانه، در زمره‌ی واردکنندگان بزرگ این‌گونه کالاها نیز بوده‌اند که حاکی از میزان تولید و مصرف بالای اثاثیه‌ی این کشورها است.

۱۰. هلند (سالانه ۴٫۲ میلیارد دلار)

 اسباب و ثاثیه‌ خانه

هلند از صادرات اسباب و ثاثیه‌ خانه، سالانه درآمدی معادل ۴٫۲ میلیارد دلار به دست می‌آورد. اگرچه تهیه و تولید اثاثیه‌ی خانه جزو صنایع پررونق هلند محسوب می‌شود، اما این کشور، ۷۰ درصد از کالاهای این‌چنینی را برای تأمین نیازهای داخلی خود وارد می‌کند. محصولات هلند از اثاثیه‌ی اتاق خواب تا وسایل مخصوص دفتر کار متفاوت است. حجم معاملات هلند در سال ۲۰۱۴ منفی بود اما درآمد این کشور در سال ۲۰۱۵ با افزایشی ۷٫۲ درصدی روبه‌رو شد. فروشگاه زنجیره‌ای اثاث خانه‌ی IKEA که متعلق به اسکاندیناوی است، شعبات بسیاری در هلند و دیگر کشورهای جهان دارد. صنعت تولید اسباب خانه‌ی هلند به‌دلیل رکود اقتصادی این کشور کماکان روزهای بدی را پشت سر می‌گذارد، البته کاهش تولیدات اثاثیه‌ی این کشور، نسبت به سال ۲۰۰۸ با سرعت کمتری ادامه می‌یابد. اعداد و ارقام مربوط به سال ۲۰۱۴، بهبودهای نسبی در زمینه‌ی تهیه و تولید اثاثیه‌ی هلند را نشان می‌دهد که احتمالاً به بهتر شدن وضعیت کلی کشور در سال‌های آینده منجر خواهد شد.

۹. جمهوری چک (سالانه ۴٫۴ میلیارد دلار)

اسباب و اثاثیه خانه

درآمد جمهوری چک از صادرات اثاثیه‌ی خانه در سال ۲۰۱۴، در حدود ۴٫۴ میلیارد دلار بود. از سوی دیگر، واردات همین کالاها در چک برابر با ۲۲ میلیون دلار بود. جمهوری چک اثاثیه‌ی خود را عمدتا به کشورهای آلمان، ایتالیا و اتریش صادر می‌کند. تولیدکنندگان اسباب و اثاثیه‌ی این کشور همگی یک هدف واحد دارند؛ آن هم این است که کالایی با کیفیت بالا، مناسب بازارهای جهانی تولید کنند. چوب و الوار از جمله منابع اصلی در جمهوری چک برای تهیه و تولید اسباب منزل است؛ همین طور از آن با عنوان منبع سبز در مصالح ساختمانی برای ساخت خانه یاد می‌شود. رقابت کارخانه‌های مختلف این کشور موجب پایین بودن قیمت اسباب خانه در آن شده است. ورود جمهوری چک به اتحادیه اروپا نیز درآمد بیشتری از این صنعت عاید کشور می‌کند.

۸. کانادا (سالانه ۴٫۹ میلیارد دلار)

اسباب و اثاثیه خانه

کانادا در سال ۲۰۱۴ موفق به کسب درآمدی معادل ۴٫۹ میلیارد دلار از صادرات اسباب خانه شد. تقریبا ۹۳ درصد از تولیدات اثاثیه‌ی منزل کانادا به آمریکا صادر می‌شود که رقم بالایی را نشان می‌دهد. عمده محصولات کانادا در زمینه‌ی تولید اثاثیه‌ی خانه، اسباب دفتر کار و کابینت آشپزخانه است. ۷۵ درصد از محصولات مربوط به خانه‌ی کانادا در شهرهای کبک و انتاریو تولید می‌شود. آمریکا طی سال‌های اخیر با بحران اقتصادی مواجه شد که صنعت تولید اسباب منزل کانادا را تحت‌الشعاع قرار داد. پس از بهبود نسبی وضعیت اقتصادی آمریکا، مشکلات دیگری نیز بر سر راه کانادا وجود دارد؛ رقبای آسیایی، کالاهای باکیفیت و مقرون به‌صرفه‌ای در بازار آمریکا عرضه می‌کنند که خود تهدیدی برای صنعت تولید اثاثیه‌ی منزل کانادا به شمار می‌رود.

۷. ویتنام (سالانه ۶٫۷ میلیارد دلار)

اسباب و اثاثیه خانه

ویتنام با افزایش قابل‌توجهی در صادرات اسباب و اثاثیه‌ی خانه به آمریکا روبه‌رو بوده است که موجب درآمد ۶٫۷ میلیارد دلاری این کشور در سال شده است. البته رشد صادرات اسباب خانه‌ی این کشور زمانی بزرگ‌تر جلوه می‌کند که با کشورهای سرآمد در این زمینه مقایسه شود؛ خودِ آمریکا، اخیراً کارخانه‌های تولید اثاث منزلش را به ویتنام برده است. ویتنام حتی قبل از آمریکا نیز با صادرات اسباب و اثاثیه‌ی منزل به کشورهای اتحادیه اروپا، از جمله بزرگان این صنعت به شمار می‌رفت. کالاهای صادراتی به کشورهای اتحادیه اروپا، دارای کیفیت بسیار بالاتری نسبت به کالاهای ارسالی به آمریکا است. استانداردهای بالای کالاهای ویتنامی موجب شده تا کارخانه‌های این کشور راحت‌تر به آمریکا راه یابند. در حال حاضر، ۲۰۰۰ کارخانه‌ی تولید اسباب و اثاثیه‌ای که در ویتنام وجود دارد، ۱۵ درصد از اقتصاد این کشور را تأمین می‌کند.

۶. مکزیک (سالانه ۹٫۷ میلیارد دلار)

اسباب و اثاثیه خانه

مکزیک با درآمد ۹٫۷ میلیارد دلاری‌اش از صادرات اثاثیه‌ی خانه، یکی از بزرگترین صادرکنندگان کالاهای این‌چنینی در جهان است. عمده کالاهای این کشور از چوب و فلزات تهیه می‌شود. مکزیک همچنین برای پاسخگویی به تقاضای داخلی خود، اقدام به واردات اسباب و اثاثیه‌ی خانه از آمریکا می‌کند. از سوی دیگر، صادرات اثاثیه‌ی منزل مکزیک به آمریکا با افزایشی ۳ درصدی روبه‌رو بوده است که در مقابل کاهش صادرات کشورهای آسیایی به آمریکا، رقم قابل‌توجهی محسوب می‌شود. مکزیک پس از کانادا، دومین صادرکننده‌ی بزرگ اسباب و اثاثیه‌ی منزل به آمریکا در قاره آمریکا محسوب می‌شود. کانادا و مکزیک در سطح جهانی، هر دو بعد از چین و ویتنام قرار می‌گیرند.

۵. آمریکا (سالانه ۱۱٫۸ میلیارد دلار)

اسباب و اثاثیه خانه

آمریکا در سال ۲۰۱۴ موفق شد صادرات اثاثیه‌ی خانه‌ی خود را تا ۱۱٫۸ میلیارد دلار افزایش دهد. واردات اسباب و اثاثیه‌ی آمریکا نیز نسبت به سال گذشته، افزایشی ۸ درصدی را نشان می‌دهد که عمدتا از ویتنام و چین وارد کشور شده‌اند. اگر بخواهیم نگاهی به اعداد و ارقام بیندازیم، واردات اثاثیه‌ی آمریکا در سال ۲۰۱۳، برابر با ۱۹٫۷ میلیارد دلار بود که این کشور را به بزرگترین واردکننده‌ی اسباب منزل تبدیل می‌کند. به همین دلیل، بسیاری از تولیدکنندگان داخلی آمریکا مجبور به تعطیلی کارخانه‌های خود شدند، چراکه بازار این کشور از اجناس آسیایی اشباع شده است. علاوه بر این، برخی از شرکت‌های اثاثیه‌ی منزل آمریکا پا را فراتر گذاشته و در کشورهای آسیایی اقدام به تاسیس کارخانه‌های خود کرده‌اند که این مسئله، به بیکاری بیشتر در آمریکا دامن خواهد زد.

۴. لهستان (سالانه ۱۱٫۹ میلیارد دلار)

اسباب و اثاثیه خانه

میزان صادرات اثاثیه‌ی خانه‌ی لهستان در سال ۲۰۱۴ به بیشترین میزان خود رسیده و تا مرز ۱۱٫۹ میلیارد دلار نیز افزایش یافت. تولیدات اسباب خانه در لهستان نقش مهمی در اقتصاد این کشور ایفا می‌کند، چراکه ۲٫۱ درصد از تولید ناخالص داخلی لهستان از تهیه و تولید اسباب خانه تأمین می‌شود. عمده خریدار اثاثیه‌ی صادراتی لهستان کشور آلمان است. آلمان سالانه ۲٫۵ میلیارد یورو اثاثیه‌ی منزل از لهستان خریداری می‌کند. از دیگر واردکنندگان اسباب منزل لهستان می‌توان به فرانسه، جمهوری چک، بریتانیا، هلند و سوئد اشاره کرد. بازار محصولات لهستانی اخیرا در کشورهای آمریکا، ایتالیا و اسپانیا بسیار داغ شده است. از میان شرکت‌ها و سازمان‌های متعددی که اسباب و اثاثیه‌ی مورد نیاز خود را از لهستان تهیه می‌کنند، می‌توان به اثاثیه‌ی «کاخ الیزه» و میزهای دفاتر فروشگاه «اپل استور» در پاریس اشاره کرد.

۳. ایتالیا (سالانه ۱۴٫۴ میلیارد دلار)

اسباب و اثاثیه خانه

میزان صادرات اثاثیه‌ی خانه‌ی ایتالیا در سال ۲۰۱۴ برابر با ۱۴٫۴ میلیارد دلار بوده که افزایشی نسبی نسبت به سال‌های گذشته را نشان می‌دهد. با وجود رکود بازار داخلی اسباب منزل ایتالیا، صادرات اثاثیه‌ی این کشور با رونق روبه‌رو بوده است. موفقیت ایتالیا در این زمینه، عمدتا در زمینه‌ی تولید اسباب چوبی است. مازاد کالاهای تولیدی ایتالیا به‌تنهایی ۱۰ میلیارد دلار بود که درمجموع، ۶۰ درصد از میزان کل تولید اثاثیه‌ی کشور را تشکیل می‌دهد. فرمول اصلی موفقیت ایتالیا در تهیه و تولید اسباب منزل، سابقه‌ی طولانی این کشور در پیشه‌وری و صنعتگری و نیز تحقیقات و توسعه‌های صورت گرفته در طراحی‌های نوین است. این موضوع موجب افزایش میزان صادرات اثاثیه‌ی ایتالیا تا ۱۶٫۵ درصد شده که از تولیدات آلمان و فرانسه نیز بیشتر است.

۲. آلمان (سالانه ۱۸٫۲ میلیارد دلار)

اسباب و اثاثیه خانه

صادرات اسباب و اثاثیه‌ی خانه‌ی آلمان نیز مانند دیگر کشورهای حاضر در این فهرست، طی سال‌های گذشته افزایش یافته است؛ به‌طوری که درآمد حاصل از صادرات اسباب منزل این کشور در سال ۲۰۱۴ برابر با ۱۸٫۲ میلیارد دلار بود. آلمان که بزرگترین صادرکننده‌ی اثاثیه‌ی منزل در اتحادیه اروپا است، بیشترین کالاهای خود را به آسیا، آمریکای شمالی و خاورمیانه صادر می‌کند. بازار کالاهای آلمان در کشورهای عضو اتحادیه اروپا به‌دلیل بحران‌های مالی اخیر، با کاهش روبه‌رو بوده است اما کماکان ۶۳٫۷۷ درصد از صادرات اثاثیه‌ی منزل آلمان به این کشورها است. روسیه نیز از جمله بازارهای مهم کالاهای آلمان است که طی سال‌های اخیر با کاهش ۳ درصدی مواجه بوده است.

۱. چین (سالانه ۹۳٫۴ میلیارد دلار)

اسباب و اثاثیه خانه

درآمدی که کشور چین از صادرات اسباب و اثاثیه‌ی منزل در سال ۲۰۱۴ به دست آورد، در حدود ۹۳٫۴ میلیارد دلار بود. اثاثیه‌ی چینی به‌دلیل کیفیت بالایشان همواره متقاضیان زیادی داشته است. معتبر بودن کالاهای چینی نیز از دیگر عوامل موفقیت این کشور در زمینه‌ی صادرات اسباب منزل است. کالاهای چوبی چین، نقش بسیار مهمی در رونق بازار اسباب و اثاثیه‌ی این کشور ایفا می‌کند. از جمله برترین تولیدکنندگان اثاثیه‌ی منزل و کالاهای اداری چین می‌توان به گروه یی‌هائو (Yihua Group)، اسباب و اثاثیه‌ی هویژو هاوس (Huizhou House Furniture)، کوکا هوم (Kuka Home)، ژیجیانگ سان‌بریج (Zhejiang Sunbridge) و گوانگدونگ‌ اوپین هوم (Guangdong Oppein Home) اشاره کرد.

مطالب مرتبط:

منبع worldatlas

دیدگاه