برنامه‌های فرهنگی و هنری جالب در موزه ملی ملک تهران

علی زمانی
علی زمانی چهار شنبه، ۲۰ آبان ۱۳۹۴ ساعت ۱۶:۰۰
برنامه‌های فرهنگی و هنری جالب در موزه ملی ملک تهران

برنامه‌های فرهنگی و هنری جالبی در کتابخانه و موزه ملی ملک تهران از امروز برگزار می‌شود که شاید از آن بی‌خبر باشید. کتابخانه و موزه ملی ملک تهران، بزرگ‌ترین موقوفه فرهنگی ایران و کلکسیون فوق ارزشمندی از آثار تاریخی ایران، یکی از مراکز فعال گردشگری و فرهنگی پایتخت در جنوب تهران هست که گنجینه‌ای از ۱۹ هزار نسخه خطی نفیس و ۳ هزار سکه باستانی و تاریخی در کنار صدها اثر هنری و تاریخی ارزشمند را در خود جای داده است. با کجارو همراه شوید تا از برنامه‌های امروز و هفته آینده‌ی این موزه مطلع شوید.

این موزه، در خیابان ملل متحد و جنب وزارت امور خارجه کشورمان قرار دارد اما گردشگران خارجی و حتی شهروندان تهرانی که بعضا از رو‌به‌روی این موزه عبور می‌کنند، اطلاعات درستی از آن ندارند. به همین دلیل، با توجه به مأموریت‌های اطلاع‌رسانی گسترده ظرفیت‌های فرهنگی و گردشگری کشورمان در پرتال کجارو، قصد داریم تا شما را با یکی از برترین مراکز فرهنگی بکر تهران در روزهایی که بارندگی، آسمان شهر را آبی کرده است، آشنا کنیم. 1 به گزارش سرویس خبری پرتال تخصصی کجارو ، موزه ملی ملک به‌عنوان یک مرکز تخصصی در عرصه فرهنگی و گردشگری تهران، فعالیت‌های زیادی را در قالب برگزاری نمایشگاه‌ها و کارگاه‌های آموزشی و اطلاع‌رسانی برای متخصصان و عموم علاقه‌مندان برگزار می‌کند که این گزارش، مروری دارد بر جدیدترین فعالیت‌های کتابخانه و موزه ملی ملک در چند ماه اخیر. با ما همراه باشید. موزه ملی ملک، گنجینه‌ای از آثار و اشیای ارزشمند تاریخی را در تالارهای گوناگون خود جای داده است. مجموعه سکه، حدود ۹ هزار سکه تاریخی از دوران پیش از هخامنشی (از سده ششم پیش از میلاد) تاکنون را در بر گرفته است. تالار کمال‌الملک و خاندان غفاری، بخشی دیگر از موزه است که در آنجا مجموعه‌ای از تابلوهای نقاشی محمد غفاری مشهورترین نقاش تاریخ معاصر ایران و دیگر اعضای هنرمند خاندان غفاری گردآمده است. 2 تالار کتابت و نگارگری، دیگر بخش موزه ملی ملک است که مجموعه‌ای از آثار برجسته خوش‌نویسی و نگارگری، لاکی، اسناد و نسخه‌های نفیس خطی را در بر می‌گیرد. مجموعه هنر لاکی؛ شامل قلمدان‌ها، قاب‌آیینه‌ها و جلدهای لاکی، دیگر بخش موزه است که در کنار تالار کتابت و نگارگری جای گرفته است به‌هرحال،‌بازدید از این موزه را برای شهروندان تهرانی در زمان‌های فراغت توصیه می‌کنیم. باید توجه داشته باشید که ازنظر ساختار تشکیلاتی، مؤسسه کتابخانه و موزه ملی ملک مؤسسه‌ای غیردولتی و غیرانتفاعی است که همچون سایر مؤسسات فرهنگی آستان قدس رضوی بر اساس وقف نامه زیر نظر مستقیم تولیت آستان قدس رضوی اداره می‌شود. برای اطلاع تخصصی درباره موزه و ظرفیت‌های استثنایی آن پیشنهاد می‌کنیم به پرتال این موزه به نشانی اینترنتی MALEKMUSEUM.ORG‌ مراجعه کنید. دوره آموزشی بوم‌سازی در موزه ملی ملک 3 بوم‌سازی، از دوره‌های تازه مرکز آموزش هنرهای سنتی ایرانی- اسلامی کتابخانه و موزه ملی ملک به شمار می‌آید که از پاییز ۱۳۹۴ خورشیدی آغاز شده است. مجید فداییان، نقاش و نگارگر، تدریس مفاهیم و تکنیک‌های عملی بوم‌سازی به شیوه سنتی را در این دوره آموزشی بر عهده دارد. علافم ندان به این حرفه می‌توانند از طریق پرتال کتابخانه موزه ملی ملک،‌نسبت به شرایط ثبت‌نام و حضور در این دوره جالب اقدام کنند..

نشست تخصصی هنر و زیبایی امروز در موزه ملی ملگ برگزار می‌شود

علاقه‌مندان به موضوع هنر و زیبایی توجه داشته باشند که امروز چهارشنبه ۲۰ آبان ماه، نشست تخصصی هنر و زیبایی در موزه ملی ملک تهران برگزار می‌شود. دکتر اسماعیل پناهی، متخصص حوزه هنری، سخنران این برنامه خواهد بود. سلسله نشست‌های تخصصی هنر و زیبایی، تکمیل‌کننده برنامه ویژه این گنجینه در حوزه زیبایی است که در کنار «نمایشگاه زیبایی» تشکیل می‌شود. نمایشگاه «زیبایی»، دربرگیرنده ۱۰ اثر گزیده کتابخانه و موزه ملی ملک است که از روز یک‌شنبه ۲۵ مرداد ۱۳۹۴ خورشیدی گشایش یافته و تا پایان پاییز ادامه دارد. سلسله نشست‌های تخصصی هنر و زیبایی در کنار این نمایشگاه، زمینه را برای بررسی تخصصی پدیده «زیبایی» فراهم می‌آورد. تاکنون ۹ جلسه از مجموعه نشست‌های یادشده با حضور کارشناسان برجسته حوزه‌های هنر برگزار شده است. این دهمین نشست از ساعت ۴ امروز پذیرای علاقه‌مندان است. دکتر اسماعیل پناهی پژوهشگر و کارشناس حوزه هنر و از ویراستاران علمی فصل‌نامه کیمیای هنر، در دهمین نشست تخصصی هنر و زیبایی که در روز چهارشنبه ۲۰ آبان ۱۳۹۴ خورشیدی ساعت ۱۶ در بزرگ‌ترین موقوفه فرهنگی ایران برگزار شد، سخنرانی خواهد کرد

کارگاه قصه‌گویی برای بچه‌ها در موزه ملی ملک از هفته آینده

ثبت نام رایگان است! 4 بچه‌ها نیز در موزه ملی ملک، جایگاه خاصی دارند. مطلع شدیم که سومین مرحله تور و کارگاه قصه‌گویی باغ قصه‌ها به‌مدت ۱۰ هفته در کتابخانه و موزه ملی ملک تهران برگزار خواهد شد. سومین مرحله تور و کارگاه قصه‌گویی باغ قصه‌ها برای کودکان و نوجوانان، مرحله‌ای تازه از فعالیت فرهنگی نخستین موزه موقوفی خصوصی ایران در حوزه انتقال مفاهیم تاریخ، موزه و ادبیات ایرانی اسلامی به این قشر سنی به شما می‌رود. این کارگاه‌ها از هفته آینده، در روزهای دوشنبه به‌صورت رایگان پذیرای علاقه‌مندان خواهد بود. قصه‌گوهای کارگاه و تور «باغ قصه‌ها»، قصه‌های «طوطی و بازرگان» و «فقیر روزی‌خواه» مولانا را برای کودکان در فضایی ویژه در کتابخانه و موزه ملی ملک بازمی‌گویند. موزه‌گردی در تالارهای موزه ملی ملک و برگزاری یک کارگاه عملی در کنار تور قصه‌گویی، برنامه تور و کارگاه قصه‌گویی باغ قصه‌ها را تشکیل می‌دهد. کارگاه و تور قصه‌گویی «باغ قصه‌ها» از هفته پایانی آبان ۱۳۹۴ خورشیدی، دوشنبه‌ها به‌مدت ۱۰ هفته از ساعت ۹ تا ساعت ۱۱ برگزار می‌شود. 5 متولیان مدرسه‌ها و آموزشگاه‌های مقطع ابتدایی می‌توانند برای ثبت‌نام و شرکت کودکان و دانش‌آموزان در برنامه «راز قصه‌ها»ی کتابخانه و موزه ملی ملک با شماره تلفن همراه ۰۹۱۹۲۹۱۲۶۹۲ (آقای نوروزی) تماس بگیرند یا با مراجعه به این موقوفه به نشانی «تهران، میدان امام خمینی، سردر میدان مشق، خیابان ملل متحد» برای شرکت در این برنامه هماهنگ کنند. همچنین خانواده‌های ارجمندی که کودکانی در این محدوده سنی دارند و می‌خواهند آن‌ها در کارگاه و تور قصه‌گویی در مکان کتابخانه و موزه ملی ملک حضور داشته باشند نیز می‌توانند ثبت‌نام کنند. با توجه به محدودیت مکان و ظرفیت کارگاه‌ها، اولویت با مدرسه‌ها و کودکانی است که زودتر ثبت‌نام کرده باشند. امیدواریم مدیران مدارس دولتی و خصوصی تهران، بتوانند از برنامه‌های ارزشمند و فرهنگی این محیط گردشگری و تاریخی کشور استفاده کنند و همواره رابطه مدارس کشور با موزه‌ها و مراکز تاریخی و باستانی ایران به‌عنوان بخشی از برنامه کلاسی دانش‌آموزان و حتی دانشجویان، حفظ شود.

دکتر شهرام پازوکی درباره هنر و زیبایی به موزه ملی ملک می‌رود

6 اگر علاقه‌مند به موضوع هنر و زیبایی هستید، باید به شما توصیه کنیم که هرازگاهی به پرتال کتابخانه موزه ملی ملک مراجعه کنید و در نشست‌های تخصصی ارزشمند و رایگان این مجموعه تاریخی و فرهنگی تهران شرکت کنید. اخیرا، دکتر پازوکی، عضو گروه فلسفه فرهنگستان هنر تهران، در این حوزه سخنرانی داشته است. به گزارش روابط عمومی موسسه کتابخانه و موزه ملی ملک، موقوفه آستان قدس رضوی، سلسله نشست‌های تخصصی هنر و زیبایی، تکمیل‌کننده برنامه ویژه این گنجینه در حوزه زیبایی است که در کنار «نمایشگاه زیبایی» تشکیل می‌شود. نمایشگاه «زیبایی»، دربرگیرنده ۱۰ اثر گزیده کتابخانه و موزه ملی ملک است که از روز یک‌شنبه ۲۵ مرداد ۱۳۹۴ خورشیدی گشایش یافته و تا پایان پاییز ادامه دارد. سلسله نشست‌های تخصصی هنر و زیبایی در کنار این نمایشگاه، زمینه را برای بررسی تخصصی پدیده «زیبایی» فراهم می‌آورد. تاکنون ۸ جلسه از مجموعه نشست‌های یادشده با حضور کارشناسان برجسته حوزه‌های هنر برگزار شده است.

گزارش کروشینسکی در موزه ملی ملک!

7 به گزارش روابط عمومی موسسه کتابخانه و موزه ملی ملک، موقوفه آستان قدس رضوی، نشست تخصصی «کروشینسکی و مطالعات صفوی؛ با نگاهی به نسخه‌های خطی سفرنامه کروشینسکی در کتابخانه و موزه ملی ملک»، عصر روز شنبه ۲۵ مهر ۱۳۹۴ خورشیدی دردر تالار محققان بزرگ‌ترین موقوفه فرهنگی ایران برگزار شد. در این نشست، دکتر محسن جعفری مذهب، پژوهشگر تاریخ ایران و عضو هیئت علمی سازمان اسناد و کتابخانه ملی و علیرضا دولتشاهی پژوهشگر فرهنگ و تاریخ لهستان سخنرانی کردند. علیرضا دولتشاهی، پژوهشگر تاریخ و فرهنگ لهستان در آغاز این نشست گفت: امسال بر اساس گاه‌شماری مسیحی، یعنی سال ۲۰۱۵، با سیصد و چهل سالگی تادئوش کروشینسکی روحانی و پزشک لهستانی برابر است. به این مناسبت قرار بود در ماه مه و هم‌زمان با رویداد زایش او مراسمی برگزار شود که بنابر دلایلی این کار تا امروز به تاخیر افتاد. وی افزود: گروهی را که در سال ۱۶۰۴ میلادی توسط پاپ کلمنت هشتم به ایران اعزام شدند، می‌توان نخستین میسیونرهای لهستانی دانست که برای تبلیغ دین مسیح به ایران آمدند. این میسیونرها از گروه کرملی‌های پابرهنه بودند. اما بر اساس اسناد یسوعی‌ها، در میان سال‌های ۱۶۲۷ تا ۱۷۲۳ میلادی، ۱۱۴ میسیونر یسوعی یا ژوزوئیت لهستانی در ایران به سر می‌برده‌اند. در سال ۱۶۴۶ نخستین مرکز مسیونری لهستانی در اصفهان با هزینه همسر پادشاه لهستان لادیسلاس چهارم ایجاد می‌شود. اما از میان همه لهستانیانی که در عصر صفویه به ایران آمدند، در ایران زیستند، درباره ایران قلم زدند و در خاک ایران خفتند، یوداش تادئوش کروشینسکی بی‌شک پرآوازه‌ترین آنان است.

دو کتاب درباره تاریخ قاجار در موزه ملی ملک رونمایی شد

8 عاشقان و علاقه‌مندان تاریخ به‌خصوص تاریخ معاصر ایران بدانند که اخیرا، دو کتاب درباره تاریخ قاجار بر اساس سکه‌ها و مدال‌ها و همچنین نشان‌ها و مدال‌های قاجاریه در کتابخانه موزه ملی ملک رونمایی شد. به گزارش روابط عمومی موسسه کتابخانه و موزه ملی ملک، موقوفه آستان قدس رضوی، هم‌زمان با رونمایی دو کتاب‌های «تاریخ قاجاریه؛ نگاهی به تاریخ قاجاریه بر اساس سکه‌ها و مدال‌ها» و «نشان‌ها و مدال‌های قاجاریه»، همچنین مباحثی درباره سکه‌شناسی و مدال‌شناسی و وضعیت این دانش‌های میان‌رشته‌ای تاریخ و باستان‌شناسی در دانشگاه‌ها و مراکز پژوهشی کشور طرح کرد. زینب آزمون کارشناس ارشد باستان‌شناسی، این کتاب‌ها را تألیف و نشر راشدین آن‌ها را منتشر کرده است. در این مراسم، استادان و پژوهشگرانی از حوزه‌های باستان‌‌شناسی و سکه‌شناسی حضور داشتند برای کسب اطلاعات بیشتر به پرتال موزه ملی ملک مراجعه کنید. گفتنی است، کتابخانه و موزه ملی ملک، نخستین موزه وقفی- خصوصی ایران و یکی از شش کتابخانه بزرگ کشور در حوزه نسخه‌های خطی است که در محوطه تاریخی باغ ملی تهران به نشانی «میدان امام خمینی، سردر باغ ملی، خیابان ملل متحد» جای گرفته است. این گنجینه در روزهای شنبه تا پنجشنبه از ساعت ۸:۱۵ تا ۱۶:۴۵ (پنجشنبه‌ها تا ۱۵:۴۵) فعالیت می‌کند. بزرگ‌ترین موقوفه فرهنگی ایران از دوستداران هنر و فرهنگ ایرانی- اسلامی دعوت می‌کند برای حضور در نهمین نشست تخصصی هنر و زیبایی به این گنجینه مراجعه کنند. با توجه به برنامه‌های ارزشمندی که در کتابخانه و موزه ملی ملک هرازگاهی برگزار می‌شود، سرویس خبری کجارو می‌کوشد تا اطلاع‌رسانی سریع و گسترده‌ای درباره این رویدادها به جامعه مخاطبان خود داشته باشد. پرتال کجارو آماده ارائه پیشنهادها تکمیلی برای ارتقای پرتال‌های رسمی ایران در عرصه گردشگری مجازی است و وب‌مسترهای محترم پرتال‌ها می‌توانند درخواست خود را به پرتال کجارو ارسال کنند. همواره با پرتال کجارو ، دنیای گردشگری ایران و جهان را دنبال کنید. تهیه‌شده در کجارو

مطالب مرتبط:

دیدگاه