کشف جوامع انسانی ۱۰ هزار ساله در اطراف کویر مرکزی

تیم  کجارو
تیم کجارو سه شنبه، ۲۸ مهر ۱۳۹۴ ساعت ۱۵:۰۰
کشف جوامع انسانی ۱۰ هزار ساله در اطراف کویر مرکزی
به گفته‌ی مسئول بخش پارینه سنگی موزه ملی ایران، شواهد پارینه سنگی یافت شده در اطراف کویر مرکزی نشان‌دهنده حضور جوامع انسانی دوره پلیستوسن (حدود ۱۰ هزار سال قبل) در حواشی این حوزه است.
فریدون بیگلری در نشست تخصصی اولین همایش ملی کاوش‌ها‌ی باستان شناسی منطقه کاشان گفت:
قرارگیری این بخش از فلات ایران در کمربند بیابانی افریقا - آسیای میانه به این معناست که شرایط اقلیمی کویر مرکزی طی این دوره تاریخی تفاوت زیادی با امروز نداشته و منطقه خشک و کم آب بوده است.
وی با اشاره به اینکه طی دوره‌هایی وجود چشمه، آبگیر و دریاچه‌های کم عمق باعث ایجاد اکوسیستم هایی شده که امکان بقا و گسترش گونه های مختلف گیاهی، جانوری و گروه های انسان را فراهم می کرده، گفت:
به احتمال فراوان در دوره های گرم بین یخچالی و دوره های کوتاه تر و نسبتا گرم در این دوره‌ها، زیست بوم مساعد‌تری برای جوامع شکارگر و جوینده خوراک به وجود می‌آمد.
وی با تاکید بر اینکه مدارک باستان شناختی باقیمانده از این گروه‌های انسانی که عمدتا شامل دست تراش‌های سنگی هستند، گفت:
اغلب در کناره چشمه‌های فسیلی (تراورتن) و حاشیه دریاچه ها و آبگیرهای خشک شده به دست آمده است. ویژگی‌های فناوری و گونه شناختی این مجموعه ها حاکی از وجود صنایع تراشه پارینه سنگی میانی و صنایع تیغه و ریز تیغه پارینه سنگی جدید و فراپارینه سنگی در منطقه است.
بیگلری درباره‌ی بررسی های باستان شناسی انجام شده در منطقه کاشان که منجر به شناسایی چندین محوطه باز با بقایای دوره های پیش گفته، شد، گفت:
در این میان مجموعه‌های پارینه سنگی میانی در اطراف چند چشمه تراورتنی از جمله نیاسر، کفتارخون، هول آباد و همچنین در حاشیه کویر یافت شده اند که اطلاعات جدیدی درباره ویژگی های صنایع سنگی این دوره در مرکز ایران ارایه می کنند.
نخستین همایش ملی کاوش‌های باستان شناسی منطقه کاشان با حضور کارشناسان محققان با ارائه ۲۰ مقاله در قالب سخنرانی و پوستر در مباحث آثار تاریخی پیش از تاریخ، دوره تاریخی و اسلامی در دانشگاه کاشان برگزار شد. منبع: ایرنا

مطالب مرتبط:

دیدگاه