راهنمای سفر به بروجن

بروجن، شرقی‌ترین شهر استان چهارمحال و بختیاری است که با بیش از ۵۷,۰۰۰ نفر جمعیت طبق سرشماری سال ۱۳۹۵، لقب دومین شهر بزرگ استان را به خود اختصاص داده است. بروجن در محل تلاقی سه استان چهارمحال و بختیاری، اصفهان و فارس قرار دارد و همین امر سبب شده است که دارای موقعیت خاصی از لحاظ رشد و توسعه شود. بروجن، با ۲۱۹۷ متر ارتفاع از سطح دریا، مرتفع‌ترین شهر چهارمحال و بختیاری به شمار می‌آید.

اگرچه در سندهای شفاهی، قدمت بروجن را به هزاران سال پیش از میلاد نسبت می‌دهند، در مورد تاریخچه بروجن سند مکتوبی در دست نیست و تنها سنگ‌نوشته ای از یک قبر در این شهرستان، تاریخ ۱۰۰۴ قمری را نشان می‌دهد که از قدیمی‌ترین آثار یافت‌شده در منطقه است. اهالی بروجن مذهب تشیع دارند و به زبان فارسی و لهجه اورجنی تکلم می‌کنند.

با بروجن بیشتر آشنا شوید:

آب و هوای بروجن

جاهای دیدنی بروجن

غذاهای محلی بروجن

سوغات بروجن

رستوران های بروجن

اقامت در بروجن

راهنمای سفر به بروجن

آب و هوای بروجن

تالاب چغاخور

عکس از گوگل‌مپ (عکاس: Rasoul Msvn)

بروجن دارای هوای خنک و زمستان‌های سردی است. طبق آمارهای سازمان هواشناسی، حداقل دمای بروجن به ۳۶درجه زیر صفر در دی ماه می‌رسد و حداکثر دما در تیرماه از مرز ۳۵ درجه تجاور نمی‌کند. با توجه به اقلیم کوهستانی و هوای خنک منطقه، گردشگران فصل‌های بهار و تابستان را به عنوان بهترین زمان سفر به بروجن در نظر می‌گیرند که هم طبیعت در اوج سرسبزی است و هم دمای هوا برای گشت و گذار آزاردهنده نیست. هرچند زمستان‌های سرد و پربرف بروجن نیز مناظر باشکوه کوهستانی را در مقابل دیده علاقمندان می گستراند.

جاهای دیدنی بروجن

پرندگان تالاب چغاخور

عکس از گوگل‌مپ (عکاس: Ermac Kiyani)

به واسطه موقعیت جغرافیایی شهر بروجن، برخی از جاذبه های طبیعی بروجن از جایگاه ویژه‌ای در میان دیدنی‌های این شهر برخوردار هستند. تالاب چغاخور و تالاب گندمان را می‌توان از مشهورترین جاهای دیدنی بروجن برشمرد. تالاب دهنو و غار کهبد نیز که در روستاهای اطراف بوجن قرار گرفته‌آند، از دیدنی‌های طبیعی بروجن به شمار می‌آیند. چشمه سیاسرد بروجن و گردشگاه گردبیشه، با آب و هوای مطبوع و درختان کهنسال، نیز از معروف‌ترین تفرجگاه‌های اهالی بروجن هستند.

از جاذبه‌های تاریخی بروجن می‌توان به پل مصلی و پل کره‌بس اشاره کرد که پیشینه هردو به تاریخ معاصر و دوره‌های اواخر قاجار و پهلوی اول باز می‌گردد. موزه مردم‌شناسی بروجن نیز که با نام موزه استاد بهرامی هم معروف است، در ساختمانی مربوط به دوره قاجار واقع شده و تاریخچه، فرهنگ، سبک زندگی و آداب و رسوم مردم بروجن را به بازدیدکنندگان معرفی می‌کند.

عکس‌های گالری از گوگل‌مپ (عکاسان: حبیب حسنی، آرش منصوری، سعید قیصری حسنیجه و یداله حاج هاشمی)

غذاهای محلی بروجن

پرواضح است که کباب بختیاری مشهورترین غذای این منطقه است. علاوه بر آن، پلو خورش به، گردو پلو و چندین آش محلی از جمله شوربای قیمه ریزه را می‌توان در میان غذاهای محلی بروجن برشمرد.

کباب بختیاری

عکس از وب‌سایت blog.okala.com (عکاس: نامشخص)

سوغات بروجن

به واسطه اقلیم کوهستانی و پوشش گیاهی غنی،‌ عسل طبیعی بروجن از شهرت خوبی برخوردار است. همچنین به دلیل رونق دامداری در این شهر، فرآورده‌‌های لبنی محلی هم‌چون ماست و دوغ محلی، کشک و قره قروت با استقبال زیادی روبه‌رو هستند. شهر بلداجی نیز از توابع بروجن به شمار می‌آید که گزهای مرغوب آن در میان تمام ایزانیان زبانزد است. از صنایع دستی این شهر می‌توان به قالی‌های پشم یلمه‌ای اشاره کرد. گیوه و نمدمالی نیز از دیرباز جزیی از صنایع دستی بروجن محسوب شده است و سابقه بسیاری دارد.

گز بلداجی

عکس از جهانبین خبر (عکاس: نامشخص)

رستوران های بروجن

هرچند تنوع رستوران‌ها در شهر بروجن زیاد نیست، رستوران پاکیزان را می‌توان از بهترین رستوران های بروجن به شمار آورد. البته پیداکردن غذای محلی در این رستوران‌ها به جز کباب بختیاری، امکان‌پذیر نیست. چنانچه تمایل به صرف غذاهای محلی دارید، می‌توانید با هماهنگی با یکی از اقامتگاه‌های بومگردی خارج شهر بروجن، خوش‌طعم‌ترین غذاهای محلی را با دستپخت خانگی نوش جان کنید.

اقامت در بروجن

اقامتگاه بومگردی آوای تالاب بروجن

عکس از گوگل‌مپ (عکاس: m d)

مطمئنا یافتن جایی برای اقامت از مهم‌ترین ارکان برنامه‌ریزی سفر برای هر مسافری به شمار می‌آید. هتل بام بروجن تنها محل اقامت منطقه است که در داخل شهر بروجن واقع شده و هتلی چهارستاره است. از دیگر هتل های بروجن می‌توان به مجتمع آفتاب چغاخور بروجن، اقامتگاه بوم گردی آوای تالاب، اقامتگاه بومگردی کومه کلار و اقامتگاه بوم گردی مزرعه آفتاب چغاخور اشاره کرد که همگی در فواصل  اندک از شهر بروجن واقع شده‌اند.

راهنمای سفر به بروجن

تالاب چغاخور بروجن در زمستان

عکس از گوگل‌مپ (عکاس: مهدی رضایی

شهر بروجن در فاصله ۶۰ کیلومتری از مرکز استان چهارمحال و بختیاری، شهرکرد، قرار گرفته است و از طریق بزرگراهی که از کنار پارک ملی تنگ صیاد می‌گذرد، با آن در ارتباط است.

فاصله تهران تا بروجن حدود ۵۵۰ کیلومتر است که در شرایط عادی و از مسیر قم- کاشان- اصفهان- زرین‌شهر، حدود ۶ ساعت طول می‌کشد. چنانچه از شمال، شرق، جنوب یا شمال غرب ایران راهی بروجن هستید، مسیر سفر شما از استان اصفهان خواهد گذشت. اگر مبدا سفر شما نواحی غربی کشور است، ممکن است استان خورستان در مسیر شما قرار بگیرد. اهالی جنوب و جنوب شرق ایران مانند استان‌های بوشهر و هرمزگان نیز در مسیر تردد خود از یاسوج خواهند داشت.

برای سفر هوایی به بروجن باید به نزدیکترین فرودگاه به این شهر، که فرودگاه شهرکرد است سفر کنید و از شهرکرد با اتوبوس یا سواری خود را به بروجن برسانید. سفر از شهرکرد به بروجن، کمتر از یک ساعت از زمان شما را خواهد گرفت.

از پایانه مسافربری سایر شهرهای استان چهارمحال و بختیاری نیز اتوبوس‌ها و سواری‌هایی به مقصد بروجن در تردد هستند. از شهرهای بزرگ ایران مانند تهران و اصفهان نیز می‌توان با وسایل حمل و نقل عمومی و از طریق پایانه‌های مسافربری به بروجن سفر کرد. کافیست با پایانه‌های مسافربری یا شرکت‌های اتوبوسرانی شهر خود تماس بگیرید تا از برنامه حرکت آن‌ها مطلع شوید.

 

از کجا شروع کنیم

نقشه جاهای دیدنی، هتل‌ها و رستوران‌ها

map