راهنمای سفر به استان آق سرای

ترکیه از مقاصد محبوب گردشگری در ایران به شمار می‌آید. آق سرای نیز یکی از استان‌های ترکیه است که مساحتی برابر با ۷ هزار کیلومتر مربع دارد. 

استان آق سرای را بیشتر بشناسید:

معرفی استان آق سرای

آب و هوای استان آق سرای

تاریخچه استان آق سرای

جاهای دیدنی استان آق سرای

معرفی استان آق سرای

آق سرای یکی از استان‌های کشور ترکیه است که مرکز آن، شهر آق سرای است. این استان در آناتولی مرکزی واقع شده است و مساحتی برابر با ۷ هزار کیلومتر مربع دارد. جمعیت استان آق سرای بر اساس آخرین سرشماری در سال ۲۰۱۰، حدود ۳۰۰ هزار نفر اعلام شده است. استان آق سرای ۷ شهر به نام‌های ساری‌یاهشی، آغاچورن، اورتاکوی، اسکیل، آق سرای، گول آغاچ و گوزل یورت دارد.

آق سرای

نام قدیمی آق سرای، کارا سارای بود که در دوران حکومت سلجوقیان، به آق سرای تغییر نام داد.

آق سرای از شمال با استان قرشهر، از جنوب شرقی با استان نیغده، از غرب و جنوب به استان قونیه محدود می‌شود. یکی از منابع درآمد و گذران زندگی مردم آق سرای، کشاورزی و دامپروری است. در آق سرای جمعیت کردها بیشتر از سایر نقاط ترکیه است.

آب و هوای استان آق سرای

آب و هوای آق سرای، آب‌وهوای نیمه‌خشک است و تابستان‌هایی معتدل و زمستان‌هایی سرد و خشک دارد.

تاریخچه استان آق سرای

آق سرای

اولین نشانه‌های سکونت در دشت‌های آناتولی مرکزی به ۸ هزار سال پیش می‌رسد و ریشه‌های اولیه تمدن در نزدیکی آق سرای در این دشت‌ها دیده شده است. قله آیشیکلی هویوک در نزدیکی آق سرای، یکی از تپه‌های تاریخی این منطقه است که از آن جمجمه زنی پیدا شده که در آن آثار جراحی دیده می‌شود. البته در بسیاری از منابع تاریخی به این موضوع اشاره شده که اولین جراحی در شهر سوخته صورت گرفته است، چون در این منطقه هم جمجمه‌ای با سوراخی در قسمت مغز پیدا شده است.

با رد شدن جاده ابریشم از این منطقه، به مرورزمان کاروان‌سراهای زیادی در آق سرای ساخته شد و این منطقه کم‌کم رشد کرد و توسعه پیدا کرد. امروزه آق سرای به‌عنوان یک استان روستایی با درآمد حاصل از کشاورزی شناخته می‌شود. در دهه ۱۹۵۰ بسیاری از کارگران آق سرای به اروپا مهاجرت کردند و کشور خود را ترک کردند.

جاهای دیدنی استان آق سرای

شهر باستانی نورا، در شهر هلوادره، یکی از جاذبه‌های تاریخی و جاهای دیدنی آق سرای است. یکی از جاذبه‌های طبیعی آق سرای کوه آتشفشان «حسن» است که در ارتفاع ۳۰۰۰ متری قرار دارد.«دریاچه توز» که بزرگ‌ترین دریاچه ترکیه بعد از وان است، در بین سه استان قونیه، آق سرای و آنکارا قرار گرفته است

نویسنده: فاطمه محمدی

از کجا شروع کنیم

نقشه جاهای دیدنی، هتل‌ها و رستوران‌ها

map