لزوم احداث پایانه صادرات خاویار در ایران

تیم  کجارو
تیم کجارو یکشنبه، ۳ اردیبهشت ۱۳۹۶ ساعت ۰۹:۱۵
لزوم احداث پایانه صادرات خاویار در ایران

بزرگترین پرورش‌دهنده ماهیان خاویار در جهان به لزوم احداث پایانه صادرات خاویار در ایران اشاره کرد و قیمت‌گذاری بر روی خاویار ایرانی را در گمرکات کشورهای اروپایی نوعی کم‌شانی بازارهای خاویار ایران دانست.

«اسحاق اسلامی» بزرگترین پرورش دهنده ماهیان خاویاری در جهان، تاکید کرد که احداث پایانه صادراتی در راستای اقتصاد مقاومتی تولید، اشتغال است.

وی با اشاره به لزوم فوریت نیاز احداث پایانه صادرات خاویار گفت:

ایجاد احداث پایانه صادراتی ماهیان خاویار در راستای تحقق اقتصاد مقاومتی در بخش دریایی است.

اسحاقی فقدان پایانه صادراتی ماهیان خاویار را برای اقتصاد کشور مضر دانست و گفت که متاسفانه به دلیل نبود پایانه صادراتی ماهیان خاویار ایرانی، در گمرکات کشورهای اروپایی قیمت‌گذاری می‌شود و این در شان اقتصاد ایران نیست.

این کارآفرین برجسته جهانی افزود:

ارزش هرکیلو خاویار معادل ۶۰۰۰ لیتر نفت با قیمت هر بشکه خام ۱۰۰ تومان را دارد و تنها با احداث پایانه صادرات میلیاردها دلار ارزآور کشور به هدر می‌رود و این در حالی است که بازارهای روز دنیا نیاز شدید به فرآورده‌های اجزای محصولات ماهیان خاویاری که دارای ارزش بسیار ممتاز هستند. ما اکنون آنها را بدور می‌ریزیم در صورتی‌که دنیا مبلغ گرانبهایی را برای محصولات دور ریخت ما پرداخت می‌کند.

 در صورت احداث پایانه صادراتی خاویار تحول شگفت و شگرف اقتصادی در زندگی مردم بومی مناطق حاشیه دریانشین بوجود می‌آید، در زمستان امسال بازارهای جهانی از صادرات ۱۰۰ تن خاویار تولیدی با آب دریای مازندران و ۵۰۰۰ تن گوشت دودی شده ماهیان خاویاری و ۱۵۰۰۰ تن گوشت ماهیان سردابی در سال و ۱۰۰/۰۰۰ تخته چرم از پوست ماهی و ۸۰ تن روغن کبد ماهی برای صنعت داروسازی و ۳۰ تن سس خوراکی و چسب صنعتی و ۵۰ تن ژلاتین مواداولیه لوازم آرایشی و از این قبیل محصولاتی به جهان صادر می‌شود که اکنون کشورهای حاشیه‌نشین عرب منطقه در این زمینه سرمایه‌گذاری کلان کرده است.

وی اشاره کرد که امروزه سیاست اقتصادمقاومتی جایگاه ویژه‌ای برای ایران در دنیا بوجود آورده است و نمونه موفق آن شرکت قربرون که سالانه دست کم مورد بازدید ۲۰ هیئت سیاسی، تحقیقاتی، پژوهشی از کشورهای مختلف جهان قرار می گیرد وهمچنین طی بازدید پروفسور برنزی رئیس انجمن ماهیان خاویاری جهان و پروفسور مورگان از کنوانسیون جهانی سایتس سازمان ملل ، عملکرد این بخش خصوصی را ستایش کردند.

به همین دلیل  باید جهانی فکر کرد و با برنامه‌ریزی  از بازارهای جهانی جا نمانیم کشور کوچک متحده عربی تاکنون مبلغی بیش از ۵۰۰ میلیون دلار صرف ساخت وساز واحدهای تولیدی خاویار و خرید ماهیان خاویاری از گونه سیبری (گونه آب شیرین) از کشور فرانسه کرده است و تا آنجایی که هزینه حمل ماهیان با هواپبما در انتقال به کشورش کرده است و مدعی است که می‌تواند بازارهای جهانی خاویار را بدست آورد و تبلیغات وسیعی در سطح جهان انجام داده است، در حالی‌که واحد تولید خاویاری در کشور امارات حتی ۲۰% کمتراز واحد تولیدی خاویاری سمتدک ساری شرکت قره برون دارای فضای تولید است و هرگز ما به این تبلیغات فراوانی جهانی دسترسی نداریم.

مطالب مرتبط:

دیدگاه