غذاهای گیاهخواران که واقعا گیاهی نیستند

مینا رهبری
مینا رهبری سه شنبه، ۲ شهریور ۱۳۹۵ ساعت ۱۳:۳۰
غذاهای گیاهخواران که واقعا گیاهی نیستند

برخی از غذاهایی که گیاهخواران مصرف می‌کنند، کاملا هم گیاهی نیستند. شاید در روند تولید آن‌ها موادی به این غذاها افزوده شود که از ترکیبات حیوانی به‌دست آمده است. با کجارو همراه باشید تا با برخی از این خوراکی‌ها آشنا شوید.

شاید باورتان نشود اما بسیاری از مواد غذایی که گیاهخواران مصرف می‌کنند، مقداری جز ترکیبی حیوانی پنهان نیز دارد که کمتر کسی متوجه آن می‌شود. این عناصر شامل موادی از جمله شکر می‌شوند که در خوراکی‌هایی مثل بستنی وانیلی ترکیب می‌شود و ممکن است این شکر از ترشحات بدن سگ آبی گرفته شده باشد.

پنیر پارمسان

پنیر پارمزان

پنیر غذایی است که گیاه‌خواران از همه چیز بیشتر دوست دارند. با این حال اگر با نگاه کارشناسی به این قضیه نگاه کنیم، پنیر پارمزان گیاهی نیست. در تهیه‌ی پنیر پامزان آنزیمی به نام «مایه‌ی ماست» یا «مایه‌ی پنیر» استفاده می‌شود که از معده‌ی بره‌ی کوچک یا گوساله گرفته می‌شود. از این آنزیم برای انعقاد شیر مایع و تبدیل آن به کشک و آب پنیر استفاده می‌شود. همه‌ پنیرهای سفت، از این آنزیم تولید می‌شوند اما پنیرهای دیگر از تخمیر کیموزین درست می‌شوند. اما هنوز هم بسیاری از پنیرهای پارمزان از مایه‌ی پنیر به‌عمل می‌آیند.

بستنی وانیلی

بستنی وانیلی

بسیاری از بستنی‌های وانیلی که «طعم‌‌دهنده‌های طبیعی» در فهرست مواد تشکیل دهنده‌ی آن‌ها وجود دارد، شاید طعم و عطر وانیل خود را از بدن سگ آبی گرفته باشند. سازمان غذا و دارو می‌گوید خوردن این ماده که «جندبیدستر» نامیده می‌شود، ضرری برای بدن ندارد اما اگر دوست ندارید چنین چیزی بخورید، می‌توانید مواد غذایی گیاهی را جایگزین بستنی کنید.

موز

موز

اگر گیاهخوار هستید یا به برخی از غذاهای دریایی حساسیت دارید، می‌توانید موز ارگانیک را جایگزین این مواد غذایی کرده و از خوردن غذاهایی مانند میگو جلوگیری کنید. بسیاری از موزهایی که ارگانیک نیستند با آفت‌کش‌هایی سم‌زدایی می‌شوند که از موجودات دریایی تهیه‌ شده‌اند. این آفت‌کش‌ها ترکیبات باکتری‌کش هستند که عمر مفید میوه را افزایش می‌دهند. آفت‌کش در پوست میوه نفوذ کرده و سپس به خود میوه نیز راه می‌یابد.

آب پرتقال

آب پرتقال

در حالی که ادعا می‌شود بسیاری از آب پرتقال‌ها به حفظ سلامت قلب کمک می‌کنند، این آب میوه‌ها کاملا طبیعی نیستند. هر آب پرتقالی که گفته شود برای سلامت قلب مفید است، امگا۳ به ترکیب آن اضافه شده است. این امگا۳  از ماهی‌هایی مانند تیلاپیا، ساردین و ماهی کولی گرفته می‌شود. در برخی موارد ویتامین دی که به آب پرتقال افزوده می‌شود، از لانولین گرفته می‌شود که یک ماده مومی شکل است و از پشم گوسفند به‌دست می‌آید. اگر می‌خواهید مطمئن شوید که آب پرتقالی که می‌نوشید فقط از پرتقال خالص به‌دست آمده و کاملا طبیعی است  حتما آن را در خانه درست کنید.

قند سفید

قند سفید

شاید قند سفید که به آن قند تصفیه شده نیز می‌گویند، برای گیاه‌خواران مناسب نباشد. اگرچه قند سفید از نیشکر یا چغندر قند به‌دست می‌آید اما برای تصفیه‌ آن از زغال استخوان استفاده می‌شود. معمولا از نیشکر برای جدا کردن آب میوه از پالپ آن استفاده شده و سپس آب میوه حرارت داده می‌شود. سپس این آب میوه توسط زغال استخوان سفید و تصفیه می‌شود که به قند تصفیه شده چنین سفیدی می‌بخشد.

خوراک مکزیکی (لوبیای آب پز، کوبیده و سرخ شده)

خوراک مکزیکی

بسیاری از گیاهخواران لوبیا را به‌عنوان پروتئین جایگزین گوشت می‌کنند اما هنگام سفارش دادن این غذای مکزیکی مراقب باشید. آن‌ها این غذا را با چربی خوک درست می‌کنند. حتی ممکن است کنسرو این غذا نیز به همین روش تهیه شده باشد. پس اگر می‌خواهید این غذا را بخورید، حتما مطمئن شوید که غذای مخصوص گیاهخواران باشد. حتی بهتر است به‌جای رفتن به رستوران یا خرید کنسرو، این غذا را به آسانی در منزل تهیه کنید.

آبنبات قرمز

آبنبات قرمز

قبل از خرید شکلات‌های رنگی مطمئن شوید که در آن‌ها از رنگ‌های طبیعی استفاده شده است. در بعضی از آب میوه‌ها، ماست‌ها و بستنی‌ها نیز این رنگ‌ها استفاده می‌شوند که اصطلاحا به آن‌ها «کارمین» می‌گویند. اگرچه گفته می‌شود کارمین کاملا بی‌ضرر است اما رنگ قرمز این ماده از سوسک خرد شده تشکیل می‌شود! این سوسک‌ها در آمونیاک یا سدیم کربنات جوشیده می‌شوند تا رنگ قرمز از آن استخراج شود. پس اگر می‌خواهید شربت سوسک نخورید، مراقب باشید تا از این آبنبات‌ها نخورید!

آبنبات

آبنبات

علاوه‌ بر این که در خوردن شکلات‌ها و آبنبات‌های قرمز رنگ باید دقت کنید، گیاهخواران باید مراقب آبنبات‌هایی که لایه‌ی سفتی از «شلاک» دارند نیز باشند. شلاک صمغی است که از پشت نوعی حشره گرفته می‌شود و در فهرست مواد تشکیل دهنده‌ی آبنبات‌، به‌عنوان «لعاب شیرینی‌پزی» شناخته می‌شود. شلاک حتی در لاک ناخن، اسپری مو، کود و جلا دادن لوازم خانگی مورد استفاده قرار می‌گیرد. 

بادام زمینی

بادام زمینی

هنگامی که بادام زمینی می‌خورید، شاید دارید سُم گاو را نیز همراه با آن می‌جوید. برخی از شرکت‌های تولیدکننده‌ی بادام زمینی به بادام زمینی‌ها ژلاتین اضافه می‌کنند تا نمک و مواد طعم‌ دهنده‌ای که به آن اضافه می‌کنند بهتر به بادام زمینی‌ها بچسبد. ژلاتین از کلاژن به‌دست می‌آید که این ماده هم از استخوان، سم و بافت‌های هم‌بند گاو تولید می‌شود. پس بهترین روش برای جلوگیری از مصرف چنین موادی این است که بادام زمینی ساده بخرید و خودتان در خانه به آن نمک یا هر طعم‌دهنده‌ی دیگری که دوست دارید، اضافه کنید.

مطالب مرتبط:

منبع allday

دیدگاه