چگونه ویزای ایتالیا بگیریم؟

چگونه ویزای ایتالیا بگیریم؟

سعیده خلیلی‌صفا
| شنبه, ۲۹ دی ۹۷ ساعت ۲۰:۰۰

ایتالیا یکی از کشورهای حوزه شینگن است که سفر به آن مستلزم دریافت ویزا از سفارت این کشور در تهران است.

ایتالیا با نام رسمی جمهوری ایتالیا و ملقب به کشور چکمه‌ای، یکی از زیباترین کشورهای اروپایی است؛ تعداد و تنوع دیدنی‌های ایتالیا به حدی است که آن را به موزه‌ای به پهنای یک کشور تبدیل کرده است. از اینرو، گردشگران علاقه بسیاری برای سفر به ایتالیا را دارند و تور ایتالیا یکی از جذاب‌ترین تورهای خارجی محسوب می‌شود. اگر شما نیز قصد سفر به ایتالیا را دارید، می‌توانید در کجارو بهترین و ارزان‌ترین تور ایتالیا را در بازه زمانی مورد نظر خود جستجو کرده و تور دلخواهتان را از میان ده‌ها آژانس معتبر مسافرتی انتخاب کنید.

ایتالیا یکی از هم پیمانان معاهده شینگن است و کلیه افرادی که قصد سفر به این کشور را دارند، باید با مراجعه به سفارت ایتالیا در تهران و با توجه به هدف سفر خود، ویزا درخواست کنند. در این رابطه، شینگن یا شنگن پیمانی است که به موجب آن تعدادی از کشورهای اروپایی دارای مرزی واحد هستند و شهروندان خارج از این پیمان جهت سفر و اقامت ملزم به اخذ ویزای شینگن هستند.

ویزای ایتالیاشرح خدمات
انواع ویزاویزای توریستی، ویزای تجاری، ویزای پزشکی، ویزای فرهنگی-ورزشی، ویزای ترانزیت، ویزای تحصیلی، ویزای کار، اخذ ویزا از طریق بستگان (ازدواج)
مراحل صدور ویزاثبت‌نام در وب‌سایت کارگزار یا وب‌سایت سفارت، تعیین وقت، مراجعه حضوری، عودت پاسپورت (حضوری یا پستی)
وقت سفارتاز طریق کارگزار سفارت
مصاحبه و انگشت‌نگاری دارد
مدارک لازم برای صدور ویزامدارک شناسایی، مدارک مالی و مدارک شغلی
مدت زمان لازم برای صدور ویزاسه هفته تا یک ماه
سفارت/ کنسولگریدارد

انواع ویزاهای ایتالیا

ویزای ایتالیا

ویزاهای کوتاه مدت ایتالیا با نام روادید متحدالشکل کوتاه مدت (ویزای شینگن) برای اقامت حداکثر ۹۰ روزه در یک بازه زمانی ۱۸۰ روزه جهت سفر به حوزه شینگن صادر می‌شود، مشروط بر اینکه تنها مقصد یا مقصد اصلی سفر «ایتالیا» باشد. کشورهای عضو پیمان شنگن این اختیار را دارند که در مبادی مرزی کشورشان از ورود مسافرانی که بدون در نظر گرفتن دستورالعمل فوق، روادید شینگن اخذ کرده‌اند، جلوگیری کنند.

  • ویزای توریستی (شینگن): ویزای توریستی برای افرادی صادر می‌شود که به منظور گردش و بازدید از جاذبه‌های ایتالیا قصد اقامت چند روزه تا سه ماهه را در این کشور زیبا دارند.
  • ویزای تجاری
  • ویزای پزشکی
  • ویزای فرهنگی – ورزشی
  • ویزای مقام‌های رسمی
  • ویزای تحصیلی – تحقیقاتی
  • ویزای افرادی که دارای همسر شهروند ایتالیا هستند
  • ویزای ترانزیت فرودگاهی
  • ویزای کودکان زیر سن قانونی

مراحل دریافت ویزای توریستی ایتالیا

ویزای ایتالیا

کلیه متقاضیان ویزای شینگن ایتالیا برای درخواست ویزا باید برای تعیین وقت اقدام کنند. تعیین وقت سفارت ایتالیا به دو روش امکان‌پذیر است (هر دو روش به صورت آنلاین انجام می‌شود)؛

  • از طریق وب‌سایت کارگزار سفارت ایتالیا در صورت استفاده از این سیستم برگه تائیدیه قرار ملاقات و فهرست مدارک از طریق ایمیل ارسال می‌شود و متقاضی باید در هنگام مراجعه تأییدیه، رسید پرداخت و مدارک مورد نیاز را همراه فرم تقاضا به همراه داشته باشد.
  • از طریق سیستم نوبت‌دهی سفارت متقاضیانی که از این کانال برای دریافت نوبت استفاده می‌کنند، باید جهت تحویل مدارک نیز به دفتر کنسولی سفارت ایتالیا (واقع در بلوار آفریقا، فرزان شرقی، پلاک ۱۵) مراجعه کنند.

در مرحله بعد نیز متقاضی باید در موعد مقرر به همراه مدارک درخواستی جهت ارائه اطلاعات بیومتریک و... مراجعه کند. 

مدارک لازم برای ویزای توریستی ایتالیا

ویزای ایتالیا

۱) فرم درخواست روادید شینگن (رایگان)

۲) دو قطعه عکس پرسنلی ۴*۳ بدون روتوش

۳)  گذرنامه با دست کم دو برگ سفید و با حداقل سه ماه اعتبار از تاریخی که متقاضی قصد ترک حوزه شینگن را دارد.

۴) دعوتنامه تکمیل شده مطابق نمونه موجود در ضمیمه (در صورتی که متقاضی توسط یک شهروند ایتالیایی یا خارجی که اقامت قانونی در ایتالیا دارد، دعوت شود) فرد دعوت کننده باید نمونه دعوتنامه را بصورت کامل پر کرده و تصویر یکی از مدارک شناسایی ذیل را نیز به آن ضمیمه نماید:

  • شهروندان ایتالیایی: گذرنامه یا شناسنامه معتبر
  • شهروندان خارجی مقیم ایتالیا: اجازه اقامت با اعتبار حداقل یکماه از تاریخ خاتمه روادید درخواستی

۵) اصل و تصویر شناسنامه معتبر متقاضی به همراه ترجمه به زبان ایتالیایی یا انگلیسی (بدون نیاز به تایید وزارت دادگستری یا وزارت امور خارجه)

۶) اصل و تصویر مدارک شغلی متقاضی به همراه ترجمه به زبان ایتالیایی یا انگلیسی (بدون نیاز به تایید وزارت دادگستری یا وزارت امور خارجه)

الف) مدیران و اعضای هیات مدیره شرکت‌ها: آخرین روزنامه رسمی (که از تاریخ آن بیش از سه سال نگذشته باشد) حاوی اطلاعات تاسیس و ثبت شرکت مربوطه و نام متقاضی. چنانچه بیش از سه سال از تاریخ روزنامه رسمی گذشته باشد، متقاضی باید یک روزنامه رسمی جدید (با تاریخ زیر سه سال) نیز مبنی بر تغییرات احتمالی انجام پذیرفته در خصوص تاسیس شرکت یا یک گواهی از اداره ثبت مبنی بر ادامه فعالیت شرکت با وجود عدم ثبت تغییرات، ارائه کند.

ب) مشاغل آزاد: پروانه کسب معتبر صادره از اداره مربوطه در شهر محل اقامت یا کارت بازگانی معتبر.

ج) مشاغل وابسته و کارمندان دولتی: لیست پرداختی شش ماهه آخر بیمه شغلی یا کارت پرسنلی صادره توسط سازمان دولتی یا نیمه دولتی مربوطه، یا معرفی‌نامه‌ای از سوی شرکت مربوطه مبنی بر تایید رابطه کاری متقاضی با آن شرکت ضمن مشخص نمودن سمت شغلی وی.

۷) اصل و تصویر مدارک مالی، موید امکانات لازم جهت تامین مالی فرد به همراه ترجمه به زبان ایتالیایی یا انگلیسی (بدون نیاز به تایید وزارت دادگستری یا وزارت امور خارجه)؛

الف) پرینت گردش سه ماهه آخر حساب جاری با مهر و امضای بانک.

ب) کارت اعتباری بین المللی شخصی (از قبیل Visa, Mastercard، American Express) و پرینت حساب مربوطه.

ج) ضمانت نامه بانکی ( تحت عنوان Fideiussione bancaria) برای متقاضی که شخص دعوت کننده نزد یکی از بانکها یا شرکتهای بیمه ای ایتالیایی تهیه می‌کند. مبلغ این ضمانت‌نامه نباید کمتر از مبالغی باشد که در جدول واقع در کنسولگری مشخص شده است.

د) علاوه بر مدارک یاد شده، چنانچه متقاضی دارای سند ملکی نیز باشد، توسط کنسولگری در پرونده لحاظ می‌شود.

۸) اصل و تصویر بیمه مسافرتی بین المللی با پوشش حداقل ۳۰,۰۰۰ یورو که کل دوره اقامت متقاضی را در حوزه شنگن پوشش دهد.

۹) اصل و تصویر بلیط هواپیما یا رزرو بلیط.

۱۰) اصل و تصویر رزرو هتل یا هتل‌ها (در صورت دارا بودن) و برنامه سفر در ایتالیا.

۱۱) تصویر صفحه اول گذرنامه و روادیدهای گذشته (در صورت دارا بودن).

کنسولگری این اختیار را دارد که در صورت نیاز به بررسی بیشتر و بهتر، مدارک دیگری را نیز از متقاضی درخواست کند.

ویزای ایتالیا

نکته‌ها:

  • کلیه مدارک لازم جهت اخذ روادید باید به صورت کاغذی آماده شده و توسط فرد متقاضی به متصدی باجه در هنگام ارائه درخواست، تحویل شوند. لذا هیچ یک از مدارکی که در هنگام ارسال درخواست تعیین وقت، به صورت الکترونیکی و در ضمیمه ایمیل به کنسولگری ارسال شوند، مورد بررسی قرار نخواهند گرفت. از این روی بنابر دلایل فنی از متقاضیان روادید توریستی باید فقط درخواست تعیین وقت را به این اداره ایمیل نموده و از ضمیمه کردن هرگونه فایل دیگری جدا خودداری کنند.
  • چنانچه ایمیل‌های درخواست تعیین وقت، حاوی فایل‌های ضمیمه (به غیر از دعوت‌نامه شرکت دعوت‌کننده) به منظور پشتیبانی درخواست به صورت ایمیلی ارسال شوند، بلافاصله و بی‌آنکه مورد مطالعه قرار گیرند، حذف خواهند شد.

هزینه ویزا

ویزای ایتالیا

برای درخواست ویزا، افراد بزرگسال با مبلغی معادل ۶۰ یورو به سفارت بپردازند، برای افراد ۶ تا ۱۲ سال به ازای هر نفر ۳۵ یورو دریافت می‌شود و برای افراد کمتر از ۶ سال هزینه‌ای دریافت نمی‌شود. همچنین، همسر، والدین و فرزندان شهروندان اتحادیه اروپا از پرداخت این هزینه معاف هستند.

زمان لازم برای صدور ویزای ایتالیا

ویزای ایتالیا

برای ارائه‌ مدارک احتیاج به وقت ملاقات و انجام مصاحبه از بخش ویزا سفارت ایتالیا دارید که باید با در دست داشتن اصل گذرنامه و به صورت حضوری برای دریافت وقت ملاقات اقدام کنید. بررسی اولیه‌ مدارک معمولا از سه هفته تا یک ماه طول می‌کشد و ممکن است پاسخ قطعی سفارت ایتالیا نسبت به درخواست متقاضی چند هفته‌ای هم بیشتر زمان ببرد.

سفارت ایتالیا

  • نشانی: تهران، خیابان نوفل لوشاتو، پلاک ۷۹/۶۸
  • تلفن: ۶-۶۶۷۲۶۹۵۵ ( ۰۲۱)
  • فکس: ۶۶۷۲۶۹۶۱
  • صندوق پستی: ۷۸۶۳-۱۱۳۶۵
  • وب‌سایت: www.ambteheran.esteri.it

بخش کنسولی (خدمات‌رسانی به مراجعان)

  • نشانی: تهران، خیابان جردن، بن بست فرزان شرقی، پلاک ۱۵
  • دفتر روادید: ۸۸۱۹۰۱۶۰ (۰۲۱)
  • دفتر امور کنسولی: ۸۸۷۸۳۴۹۸
  • دفتر امور دانشجویی: ۸۸۷۹۹۸۸۵
  • ساعات کار: یکشنبه‌ها از ساعت ۸ تا ۱۳ و روزهای دوشنبه لغایت پنج‌شنبه از ساعت ۸ تا ۱۴ (اداره کنسولی در روزهای جمعه و شنبه تعطیل است). دفتر تایید مدارک از دوشنبه لغایت پنج‌شنبه از ساعت ۸ تا ۱۱ آماده خدمات رسانی به مراجعان است.
  • پست الکترنیک: امور کنسولی ([email protected])، امور دانشجویی ([email protected]) و روادید ([email protected])

دیدگاه  

    جستجوی تور، پرواز، هتل، رستوران و دیدنی‌ها...

    تبلیغات