بقایای انسانی مربوط به هزاره اول قبل از میلاد در مریوان کشف شد

تیم  کجارو
تیم کجارو پنجشنبه، ۶ خرداد ۱۳۹۵ ساعت ۰۹:۴۵
بقایای انسانی مربوط به هزاره اول قبل از میلاد در مریوان کشف شد

بقایای حیات انسانی مربوط به هزاره‌ی اول قبل از میلاد مسیح در بررسی میدانی و مطالعاتی قلعه ایمام مریوان پیدا شده است.

«محمد معصومیان» معاون هیئت کاوش قلعه ایمام مریوان با اشاره به کشف بقایای انسانی در قلعه ایمام مریوان گفت:

در قسمتی از این بنای تاریخی اسکلت یک انسان مربوط به عصر آهن ۳ (هزاره‌ی اول قبل از میلاد) نیز پیدا شده که در زیر قسمتی از آوارهای این بنای قدیمی دفن شده بود و این اسکلت در حال مطالعه و بررسی قرار دارد.

وی بیان کرد که یک هیئت ۱۲ نفره از گروه باستان‌شناسی دانشگاه تهران از خرداد سال گذشته مطالعات باستان‌شناسی را در این قلعه تاریخی به سرپرستی حسن کریمیان (معاون پژوهشی دانشگاه ادبیات) شروع کردند.

وی افزود که در فصل نخست این مطالعات و در لایه‌های عمقی این بنای معماری، آثاری از حیات انسانی، مسکونی‌بودن آن و ظروف سفالی با قدمت بیش از سه هزار سال پیدا شده است.

معاون هیئت کاوش قلعه ایمام مریوان گفت که یکی از ویژگی‌های منحصر به فرد این قلعه‌ی باستانی این است که این قلعه در طول تاریخ مسکونی بوده و بقایای حیات انسانی در دوران‌های مختلف در آن یافت شده است.

وی همچنین گفت که مطالعات این قلعه باستانی در قالب یک طرح ۱۰ ساله توسط گروه باستان‌شناسی دانشگاه تهران با همکاری شهرداری و شورای اسلامی مریوان در حال انجام است و به زودی فصل دوم این مطالعات نیز شروع می شود. فصل دوم مطالعات این قلعه باستانی با حضور ۱۰ باستان‌شناس داخلی و پنج باستان‌شناس خارجی از دانشگاه‌های لوون بلژیک و هایدلبرگ آلمان در تابستان امسال آغاز می‌شود.

وی ابراز امیدواری کرد که مطالعات مرحله‌ی دوم قلعه ایمام مریوان بتواند به کشف بقایا و آثار باستانی با قدمت بیشتر از سه هزار ساله در این قلعه باستانی شود و نشانه‌هایی از حیات بشر در طول تاریخ در آن کشف شود.

وی ادامه داد که این قلعه و محوطه آن با مساحت ۱۵۰ هکتار در جنوب شهر مریوان واقع شده و قسمتی از دیوارها و بخش معماری آن پیداست و قسمت‌های زیادی از آن در خاک مدفون شده است.

معاون هیئت کاوش قلعه ایمام مریوان گفت:

شناسایی ابعاد ناشناخته و قدیمی این قلعه تاریخی می تواند در جهت گردشگری باستانی و جذب توریسم داخلی و خارجی نیز بسیار مهم باشد و این شهرستان را به یکی از قطب‌های مهم باستان‌شناسی در منطقه تبدیل کند.

شهرستان مرزی مریوان در ۱۳۰ کیلومتری غرب سنندج و هم‌مرز با اقلیم کردستان عراق واقع شده است.

مطالب مرتبط:

منبع ایرنا

دیدگاه