۱۰ دریاچه‌ عجیب از سراسر دنیا

حمیده کریمی | سه شنبه, ۴ اسفند ۹۴ ساعت ۲۱:۳۰

دریاچه‌های سراسر دنیا از جایگاه و اهمیت ویژه‌ای برخوردار هستند و می‌توانند نقش مهمی در اقتصاد و صنعت گردشگری یک کشور داشته باشند. در اقصانقاط جهان، شکل‌های عجیب و منحصربه‌فردی از دریاچه‌ها در دل طبیعت وجود دارند که قدرت تخیل بشر را تحریک می‌کنند. این مقاله ما را با عجیب‌ترین دریاچه‌های دنیا آشنا می‌کند. با کجارو همراه باشید.

 دریاچه‌ها یکی از زیباترین جلوه‌های طبیعت واز مقاصد گردشگری محبوب در دنیا هستند که احساس آرامش و متانت را در ما زنده می‌کنند. در گوشه و کنار این کره‌ی خاکی، دریاچه‌های عجیب و غریبی وجود دارد که دیدن آن‌ها خالی از لطف نیست.

از دریاچه‌ی سرخ بولیوی که چشم‌اندازهای مریخ را در ذهن تداعی می‌کند گرفته تا دریاچه‌ی یخی روسیه، همه این دریاچه‌ها دارای ویژگی‌های منحصربه‌فردی هستند که آن‌ها را از سایر دریاچه‌های جهان متمایز می‌کند.

در این مقاله به گوشه و کنار دنیا سفر می‌کنیم و با این جلوه‌های عجیب و جالب طبیعت، آشنا می‌شویم.

تالاب سرخ (Laguna Colorada)، بولیوی

تالاب سرخ

لاگونا کلورادا (Laguna Colorada) یا تالاب سرخ یک دریاچه‌ی آب شور است که در منطقه‌ی آلتی‌پلانو (Altiplano) کشور بولیوی واقع شده است. این دریاچه از رشته‌کوه آند سرچشمه می‌گیرد و نام آن از رنگ قرمز جلبک‌ها و خزه‌ها و رسوبات اطراف دریاچه گرفته شده است. گرچه سطح این دریاچه شبیه به یخ‌هایی شناور به نظر می‌رسد، اما در واقع سطح آن با جزایری از بوراکس و حلقه‌هایی از گوگرد پوشیده شده است. به‌دلیل وجود نمک فراوان، این دریاچه محل تجمع و رفت‌و‌آمد فلامینگوهای جیمز است.

تالاب سرخ

دریاچه‌های پلیتویک (Plitvice Lakes)، کرواسی

دریاچه‌های پلیتویک

دریاچه‌های پلیتویک مجموعه‌ای از ۱۶ دریاچه‌ی متصل به هم هستند که از طریق آبشارها و غارهایی به هم وصل شده‌اند. این مجموعه در پارک ملی دریاچه‌های پلیتویک کرواسی قرار دارد. هر دریاچه از طریق یک لایه تراورتن، سنگ آهک‌های متخلخل پوشیده از جلبک‌ها و خزه‌ها از سایر دریاچه‌ها جدا می‌شود. نکته‌ی جالب اینجا است که این لایه‌ها هر سال یک سانتی‌متر بزرگ‌تر می‌شود.

دریاچه‌های پلیتویک

دریای مرده

دریای مرده

این دریاچه یکی از شورترین آب‌های جهان را در اختیار دارد و برای زندگی هیچ موجود زنده‌ای مناسب نیست. سطح دریاچه و کناره‌های آن ۴۲۲ متر پایین‌تر از سطح دریا قرار دارد. شنا کردن در این دریاچه به‌دلیل وجود نمک زیاد کار دشواری است، اما شناور شدن روی آن بسیار ساده است. در اثر وجود مقدار زیاد نمک و دیگر مواد سمی، موجودات زنده نمی‌توانند در این دریاچه باقی بمانند. ازاین‌رو ماهی و دیگر جانوران آبزی رود اردن به‌محض ورود به این دریا می‌میرند.

دریای مرده

دریاچه‌ی تال (Taal)، فیلیپین

دریاچه تال

این دریاچه‌ی آب شیرین در جزیره‌ی لوزان (Luzon) در فیلیپین واقع شده است. نکته‌ی جالب درباره ی این دریاچه این است که یک جزیره‌ی کوچک به نام جزیره‌ی آتشفشان در مرکز آن قرار دارد که خود دارای یک دریاچه‌ی دیگر به نام Main Crater است. درون این دریاچه نیز جزیره‌ی دیگری به نام ولکان پوینت (Vulcan Point) قرار گرفته است.

دریاچه تال

دریاچه‌ی بالخاش (Lake Balkhash)، قزاقستان

دریاچه‌ی بالخاش

این دریاچه که دوازدهمین دریاچه‌ی بزرگ دنیا است، در کشور قزاقستان و در آسیای مرکزی واقع شده است. نکته‌ی عجیب و جالب درباره‌ی این دریاچه این است که نیمی از آب آن را آب شور و نیمی دیگر را آب شیرین تشکیل می‌دهد.

دریاچه‌ی بالخاش

دریاچه‌ی جوشان (Boiling Lake)، دومینیکا

دریاچه‌ی جوشان

این دریاچه در پارک ملی Morne Trois Pitons در شرق روسو، پایتخت دومینیکا قرار دارد. این دریاچه دومین چشمه‌ی آب گرم بزرگ دنیا را در خود جای داده است. درجه حرارت آب این دریاچه بین ۸۲ تا ۹۲ درجه‌ی سانتی‌گراد است. اطراف این دریاچه را ابرهایی از بخار آب فرا گرفته و سطح آبی مایل به خاکستری آن در حال جوشیدن است. این دریاچه ۷۶ متر عرض و بیش از ۵۹ متر عمق دارد. جورج کورونیس (George Kourounis) اولین کسی بود که با استفاده از طناب‌ از روی این دریاچه عبور کرد. او این کار را برای مجموعه‌ای تلویزیونی به نام Angry Planet انجام داد.

دریاچه‌ی جوشان

دریاچه‌ی تونله ساپ (Tonlé Sap)، کامبوج

دریاچه‌ی تونله ساپ

این دریاچه دارای آب شرین است و در مرکز کامبوج قرار دارد. نکته‌ی جالب درباره‌ی این دریاچه این است که جهت جریان آب دریاچه دو بار در سال تغییر می‌کند. در ماه‌های نوامبر تا مه، آب دریاچه به‌سمت رود مکونگ و در فصول بارانی خلاف این جهت حرکت می‌کند. این جریان، دریاچه‌ی عظیمی را ایجاد می‌کند که وسعت آن به ۵ برابر حالت عادی‌اش می‌رسد. این سیل، نواحی اطراف را نیز در بر می‌گیرد و دریاچه مکان مناسبی برای رشد و نمو انواع ماهی‌ها است.

دریاچه‌ی تونله ساپ

دریاچه‌ی رسیا (Resia Lake)، ایتالیا

دریاچه‌ی Resia

این دریاچه‌ی مصنوعی در بخش تیرول جنوبی در شمال ایتالیا قرار گرفته است. تمامی روستاهای اطراف این ناحیه به خاطر شکستن سد و طغیان رودخانه، زیر آب رفته‌اند. برجی که در وسط این دریاچه قرار دارد تنها ساختمانی است که پس از این حادثه پابرجا باقی مانده است. فقط در فصل زمستان و زمانی که دریاچه کاملا یخ زده است، افراد می‌توانند به بازدید این برج بروند.

دریاچه‌ی Resia

دریاچه‌ی نترون (Lake Natron)، تانزانیا

دریاچه‌ی نترون

این دریاچه‌ی نمکی و قلیایی در منطقه‌ی Arusha در کشور تانزانیا قرار دارد. این دریاچه به‌دلیل وجود سیانوباکتری‌ها، رنگ صورتی منحصربه‌فردی دارد. محیط دریاچه بسیار ناملایم است و حتی ممکن است پوست جانورانی که به این آب‌و‌هوا عادت ندارند را بسوزاند. البته این دریاچه، حیات وحش کوچکی را پوشش می‌دهد. فلامینگوهای صورتی به این منطقه رفت‌و‌آمد می‌کنند.

دریاچه‌ی نترون

دریاچه‌ی بایکال، روسیه

دریاچه‌ی بایکال

این دریاچه که یکی از قدیمی‌ترین و عمیق ترین دریاچه‌ های دنیا است، ۲۰ درصد آب شیرین غیر یخی دنیا را در اختیار دارد. دریاچه‌ بایکال در جنوب غربی منطقه‌ی سیبری در روسیه واقع شده است. این دریاچه محل زندگی خوک دریایی آب شیرین و برخی گونه‌های نادر دیگر است. در فصل زمستان، آب این دریاچه کاملا یخ می‌زند.

دریاچه‌ی بایکال

منبع: Buzzle

مطالب مرتبط:

دیدگاه