هواپیمایی آتا؛ معرفی ایرلاین های ایران و جهان

عماد جعفری
عماد جعفری شنبه، ۳ فروردین ۱۳۹۸ ساعت ۱۹:۰۰
هواپیمایی آتا؛ معرفی ایرلاین های ایران و جهان

هواپیمایی آتا یکی از ایرلاین‌های خصوصی ایرانی است که در حدود ۹ سال قبل به‌عنوان شانزدهمین ایرلاین کشور فعالیت خود را در مسیرهای داخلی و خارجی آغاز کرد.

شرکت هواپیمایی آتا (Ata Airlines) یکی از شرکت‌های هوایی داخلی است که با وجود مدت کم فعالیت توانسته است حدود سه میلیون و دویست و هفتاد هزار مسافر در خطوط پروازی داخلی و حدود یكصد و هشتاد هزار نفر را در خطوط پروازی خارجی جابه‌جا کند.

اگر قصد خرید بلیط هواپیما از ایرلاین آتا یا سایر شرکت‌های هواپیمایی را دارید، می‌توانید از طریق موتور جست‌و‌جوی پرواز کجارو، بلیط ارزان هواپیما به مقصد مورد نظر خود را یافته و به آسانی خریداری کنید.

تاریخچه هواپیمایی آتا

هواپیمایی آتا

هواپیمایی آتا در تاریخ ۲۷ آذر ۱۳۸۷ با تصویب هیئت دولت به‌عنوان شانزدهمین شرکت هواپیمایی کشور ایران راه‌اندازی شد و نخستین پرواز آن در تاریخ ۱۰ دی ۱۳۸۸ هجری شمسی هم‌زمان با افتتاح این شرکت توسط وزیر راه و ترابری وقت، از فرودگاه بین‌المللی تبریز به مقصد مشهد صورت پذیرفت. پروازهای رسمی شرکت هواپیمایی آتا نیز از تاریخ ۱۷ بهمن ۱۳۸۸ هجری شمسی از تبریز به مقصد تهران انجام شد. دفتر اصلی و مرکزی این ایرلاین در تبریز قرار دارد.

ایرلاین آتا از بدو تاسیس خود روند رو به رشدی را طی کرده است تا آنجا که تنها چهار سال پس از تاسیس خود توانست در سال ۱۳۹۱ به‌عنوان پنجمین شرکت هواپیمایی به‌لحاظ جابه‌جایی مسافر معرفی شود و در سال بعد نیز در جایگاه چهارم قرار بگیرد. بر اساس گفته های مالک این شرکت هواپیمایی، آتا تنها ایرلاین بدون بدهی در کشور است که دارای هواپیماهای تماما ملکی است. در حال حاضر نیز پس از سه شرکت‌های هواپیمایی نام آشنای ایران ایر، ماهان و آسمان در جایگاه چهارم برترین ایرلاین های کشور قرار داشته و در تلاش است تا به جایگاه سوم برسد.

ناوگان هوایی

هواپیمایی آتا

شرکت هواپیمایی آتا فعالیت خود را با چهار فروند هواپیمای مک‌دانل داگلاس MD-83 با ظرفیت ۱۶۵ نفر مسافر آغاز کرد. در حال حاضر این شرکت دارای ۶ هواپیمای مک‌دانل دگلاس 83-MD و چهار هواپیمای ایرباس A320 و سه فروند بوئینگ 737 است. البته هواپیمایی آتا توانسته است برای خرید ۱۰ فروند هواپیمای جدید با شرکت برزیلی امبرائر به توافق برسد و طبق گفته مالک شرکت آتا هدف از خرید این هواپیماهای سبک که هر یک ظرفیت حمل ۵۰ مسافر را دارند، برقراری پرواز در مسیر شهرهای شمال غربی در راس هدف پروازهای این هواپیماهای جدید قرار دارند.

کلاس‌های پروازی

هواپیمایی آتا

از میان هواپیماهای فعال در هواپیمایی آتا فقط هواپیماهای ایرباس A320 دارای دو کلاس بیزینس (تجاری) و اکونومی (اقتصادی) هستند و در سایر هواپیماها (MD-83 و بوئینگ 737) فقط کلاس اکونومی وجود دارد.

بار مجاز

هواپیمایی آتا

ساک دستی مجاز و مجانی همراه مسافر جهت حمل در کابین هواپیما در حد استاندارد قفسه بالای سر مسافران و با ابعاد ۵۵*۲۰* ۴۰ سانتی‌متر و مجموع ابعاد حداکثر ۱۱۵ سانتی‌متر و حداکثر پنج کیلوگرم بوده و بقیه ملزومات همراه مسافر در حد قید شده در بلیط مسافر است.

مقاصد خارجی هواپیمایی آتا

کشورفرودگاه
عراق

فرودگاه بین‌المللی بغداد

فرودگاه بین‌المللی نجف

ترکیهفرودگاه بین‌المللی آتاترک استانبول
کویتفرودگاه بین‌المللی کویت
عربستان سعودیفرودگاه بین‌المللی ملک فهد
بحرینفرودگاه بین‌المللی بحرین
گرجستان

فرودگاه بین‌المللی تفلیس

فرودگاه بین‌المللی باتومی

مقاصد داخلی هواپیمایی آتا

شهرفرودگاه
تهران

فرودگاه بین‌المللی امام خمینی

فرودگاه بین‌المللی مهرآباد (قطب)

اهوازفرودگاه بین‌المللی اهواز
اردبیلفرودگاه اردبیل
بندرعباسفرودگاه بین‌المللی بندرعباس
اصفهانفرودگاه بین‌المللی شهید بهشتی اصفهان
مشهدفرودگاه بین‌المللی شهید هاشمی‌نژاد مشهد
شیرازفرودگاه بین‌المللی شهید دستغیب شیراز
تبریزفرودگاه بین‌المللی شهید مدنی تبریز (قطب)
جزیره کیشفرودگاه بین‌المللی کیش
ارومیهفرودگاه بین‌المللی شهید باکری ارومیه
بندر ماهشهرفرودگاه ماهشهر

مسیرهای پروازی هواپیمایی آتا 

هواپیمایی آتا

  • از تهران به تبریز، مشهد، کیش، اهواز، ارومیه، اردبیل، شیراز، بندرعباس، استانبول، باکو
  • از تبریز به تهران، مشهد، کیش، اهواز، شیراز، استانبول، باکو
  • از مشهد به تهران، تبریز، کیش، اهواز، ارومیه، اردبیل، شیراز 
  • از کیش به تهران، مشهد، تبریز
  • از شیراز به تهران، مشهد، تبریز
  • از اردبیل به تهران، مشهد
  • از ارومیه به تهران، مشهد
  • از باکو به تهران، تبریز
  • از استانبول به تبریز

حوادث هواپیمایی آتا

هواپیمایی آتا

  • در ۲۵ مهر ۱۳۹۱، پرواز تهران - تبریز دقایقی پس از پرواز به‌علت نقص فنی مجبور به بازگشت و فرود اضطراری در مهرآباد شد.
  • در ۲۶ شهریور ۱۳۹۲، پرواز تفلیس - تهران پس از گذشت چند دقیقه از پرواز به‌دلیل نقص فنی مجبور به بازگشت به تفلیس شد.
  • در ۱۰ شهریور ۱۳۹۳، پرواز تهران - تبریز دقایقی پس از پرواز به‌علت نقص فنی با تکان‌های شدید مجبور به دور زدن از مسیر شد و پس از ۱۵ دقیقه پرواز با سرعتی زیاد در باند فرودگاه مهرآباد نشست.
  • در ۹ اسفند ۱۳۹۳، پرواز تهران - تبریز به‌دلیل نقص فنی در سیستم هیدرولیک موتور سمت چپ پس از خروج از تهران و طی مسافتی مجبور به فرود اضطراری در فرودگاه مهرآباد شد. ساعتی بعد مجددا مسافران به داخل همان هواپیما بازگردانده شدند و هواپیما باردیگر روی باند قرار گرفت، اما پس از یک تیک آف دوباره متوقف شد و مسافران به سالن انتظار بازگردانده شدند.
  • در ۲۷ مرداد ۱۳۹۴، پرواز تبریز - تهران مدتی پس از پرواز در حوالی میانه به‌علت نقص فنی در یکی از موتورها که با صدای انفجار همراه بود دچار حادثه شد و مجبور به بازگشت و فرود اضطراری در فرودگاه تبریز شد.

مطالب مرتبط:

دیدگاه